Powered By Blogger

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ...
Eurogroup: Σήμερα κρίνεται η εκταμίευση των 32 δισ. ευρώ 
Στην Κύπρο βρίσκεται ήδη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς εκεί θα διεξαχθεί σήμερα το άτυπο Eurogroup της Λευκωσίας. 
Με τη μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα να είναι στην ατζέντα, η χώρα μας πρέπει να παρουσιάσει το πακέτο των ισοδύναμων μέτρων για την διετία 2013-2014. Η κατάσταση που θα συναντήσει δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη καθώς τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση δεν έχουν ακόμα καταλήξει στα οριστικά μέτρα.
Σήμερα αναμένεται να κριθεί και η εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 32 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να ενημερώσει τους ομολόγους του ότι η Αθήνα δεν δέχεται αλλαγές στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα αλλά ούτε και απολύσεις στο Δημόσιο.
Μένει να δούμε τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων και πως αυτές θα επηρεάσουν την εκταμίευση της δόσης, η οποία κρίνεται αναγκαία για την ελληνική οικονομία.
Στην Κύπρο βρίσκονται και οι εκπρόσωποι της τρόικας κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς καθώς επίσης και όλα τα μεγάλα ονόματα του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Μάριο Ντραγκι, ο Όλι Ρεν και ο Μάριο Μόντι.
Φυσικά εκεί θα βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ. Σόιμπλε, έτοιμος να «ασκήσει βέτο» σε περίπτωση που όσα ακούσει τον δυσαρεστήσουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου