Powered By Blogger

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων 
Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, με θέμα τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στη Χαλκιδική.
Συμμετείχαν ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Ευθ. Φωτόπουλος, θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, οι Δήμαρχοι Πολυγύρου και Σιθωνίας, Αστ. Ζωγράφος και Ιωάννης Τζίτζιος, ο Αντιδήμαρχος Ν. Προποντίδας Ανέστης Τσομπανέλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ν. Προποντίδας Ιωακ. Μήτσιου , ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Προποντίδας Λεων. Γιαννακάρας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Κ.Μ. και της Περιφερειακής Ενότητας.
Εξετάστηκε η δυνατότητα της διάθεσης των απορριμμάτων του Δήμου Σιθωνίας στους ΧΥΤΑ του Πολυγύρου και του Ανθεμούντα για την επόμενη τριετία εντός της οποίας προβλέπεται η ολοκλήρωση της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη Σιθωνία.
Οι διοικήσεις της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές, αλλά και θα απομακρύνει τον κίνδυνο επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μη τήρηση των προβλεπόμενων όρων που σχετίζονται με τη διάθεση των απορριμμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, πρώτης προτεραιότητας ενέργεια θα είναι η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή έργων προσβασιμότητας στο ΧΥΤΑ Ανθεμούντα από την περιοχή της Καλαμαριάς.
Ζητείται επίσης από τα Δημοτικά Συμβούλια Πολυγύρου και Ν. Προποντίδας να συνδράμουν το Δήμο Σιθωνίας με την ικανοποίηση του αιτήματός του για τη διάθεση των απορριμμάτων στους δύο ΧΥΤΑ για τα επόμενα τρία περίπου χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου