Powered By Blogger

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ
Διοργάνωση αιμοδοσίας «Γιώργος Καλλιαντζάς»στο γενικό λύκειο Νέας Τρίγλιας» 

Για τρίτη συνεχή φορά διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία από την τράπεζα αίματος Γιώργος Καλλιαντζάς. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο γενικό λύκειο Νέας Τρίγλιας, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, από κινητό συνεργείο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η τράπεζα δημιουργήθηκε στη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Γιώργου Καλλιαντζά, από την οικογένεια του και το σχολείο όπου φοιτούσε. «Καλούμε όλους και όλες που..... μπορούν να προσφέρουν ελάχιστο από το χρόνο τους, να το κάνουν. Σώζουν μια ζωή και ταυτόχρονα θα νοιώσουν μια μεγάλη ικανοποίηση» είπε η διευθύντρια του γενικού λυκείου Τρίγλιας Κατερίνα Τσέκου.

Αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθητοποίηση

Στόχος της μητέρας του Γιώργου, Κατερίνας Σγουρή-Καλλιαντζά αλλά και της διεύθυνσης του σχολείου, πέρα από την ενίσχυση της τράπεζας, είναι η δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης και η ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής προσφοράς. Η μητέρα του Γιώργου κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως τους νέους και τις νέες, να προσέλθουν στην αιμοδοσία και να συμμετέχουν. Την αξία της προσφοράς τους θα την αντιληφθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας. «Θέλουμε να έρθουν εδώ και να τολμήσουν να δώσουν αίμα, όσοι νοιώθουν κάποιο φόβο για αυτό. Αμέσως θα αντιληφθούν τη μεγάλη προσφορά που έκαναν. Υπάρχουν γιατροί, ειδικό προσωπικό που θα τους ενημερώσουν για την πράξη τους αυτή. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» είπε η κ. Σγουρή-Καλλιαντζά.

Αυξημένη η συμμετοχή και η ζήτηση

Η συμμετοχή αιμοδοτών στις δύο προσπάθειες που προηγήθηκαν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή νέων παιδιών. Την πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν 94 φιάλες αίμα και τη δεύτερη 97. Παράλληλα τον ένα χρόνο ύπαρξης και λειτουργίας της τράπεζας αίματος, 40 άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα ζήτησαν και πήραν αίμα για τις ανάγκες που αντιμετώπιζαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου