Powered By Blogger

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ
Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή επεισοδίων πραγματοποιούνται σήμερα οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στη Θεσσαλονίκη έχει δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην εξέδρα των επισήμων, από όπου θα παρακολουθήσει την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Για την περιφρούρηση της στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν επιστρατευθεί περίπου 2.000 αστυνομικοί. Όπως προαναφέρθηκε, θα διαμορφωθεί «νεκρή ζώνη» σε ακτίνα ασφαλείας εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων, όπου θα επιτρέπεται να πλησιάσουν μόνο όσοι έχουν επίσημη πρόσκληση ή ειδική διαπίστευση (για τους δημοσιογράφους.
Παράλληλα, θα υπάρχει επιτήρηση από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα πετά πάνω από την πόλη κατά την διάρκεια της παρέλασης, ενώ από θαλάσσης σκάφη του Λιμενικού θα πραγματοποιούν περιπολίες

 Αστυνομικός απομακρύνει ηλικιωμένη γυναίκα από το χώρο των θεατών που πρόκειται να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα
Στόχος των μέτρων είναι η αποφυγή τυχόν αποδοκιμασιών, ανάλογων των περσινών, κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλο.
Ολόκληρη η περιοχή του Συντάγματος αποκλείστηκε με τους θεατές να μπορούν να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση από το ύψος της Πανεπιστημίου. Από νωρίς το πρωί έκλεισαν η Λ.Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας και η Πανεπιστημίου, στις 8 το πρωί έκλεσε και ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Φέτος οι παρελάσεις τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα η παρέλαση θα είναι μικρότερης διάρκειας.
Σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια οι παρελάσεις αναμένεται να γίνουν υπό βροχή, ενώ ήδη βρέχει στη Θεσσαλονίκη. Οπως έγινε γνωστό, με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου, ματαιώθηκε η παρέλαση στην πόλη των Ιωαννίνων λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου