Powered By Blogger

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ (;)
Έκλεισε η συμφωνία-ανοίγει ο δρόμος για τη δόση
Έκλεισε η συμφωνία με την τρόικα και μάλιστα καλύτερη από αυτή που διέρρεαν μέχρι σήμερα τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Στουρνάρας μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τον Π. Τόμσεν, πέτυχε σημαντικές αλλαγές στο πακέτο των εργασιακών και πλέον το πακέτο περνά στα χέρια της ΔΗΜΑΡ η οποία είχε τις περισσότερες αντιρρήσεις.
Οι πληροφορίες που έχει το antinews αναφέρουν ότι είναι πολύ λιγότερες οι επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά και ιδιαίτερα τα καυτά θέματα των αποζημιώσεων και της κατάργησης των επιδομάτων. Φαίνεται να επιλέχθηκε η συμβιβαστική λύση με σημαντικές, ωστόσο, υποχωρήσεις από την πλευρά της τρόικας έτσι ώστε να αποφευχθεί η κυβερνητική κρίση.
Με τα δεδομένα αυτά ίσως και σήμερα να υπάρξει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ώστε να κλείσει η συμφωνία.
Πριν από λίγο ο Γ. Στουρνάρας έκανε άτυπη ενημέρωση στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στους οποίους και είπε ότι η τρόικα υποχώρησε σημαντικά και δε θα υπάρξουν περικοπές σε επιδόματα ενώ θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις. Δεν θα υπάρξουν δηλαδή περικοπές επιδομάτων γάμου ενώ το πλαφόν στις αποζημιώσεις θα φτάσει στο ποσό των 2.000 ευρώ αντί για 1,800 ευρώ που ακούγονταν μέχρι σήμερα.
Εκτιμάται ότι θα καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις του Φ. Κουβέλη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πετάχθηκε στο καλάθι των αχρήστων και το non paper του Β. Σόιμπλε για το οποίο είχε βγει στα… κάγκελα ο Β. Βενιζέλος.
Με τα νέα δεδομένα ίσως και σήμερα να κλείσει το πακέτο και να ανοίξει ο δρόμος για τη λήψη απόφασης για εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου