Powered By Blogger

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Οριστικό τέλος στο αφορολόγητο των παιδιών - Έρχεται ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Άμεσα, μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί προς διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο κι έπειτα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται να ανακληθεί η ρύθμιση αφορά την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για τα παιδιά. Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης προανήγγειλε νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
Στο νέο φορολογικό πλαίσιο περιλαμβάνονται μεγάλες ανατροπές -από την 1η Ιανουαρίου- για το σύνολο των φορολογουμένων (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρήσεις, κ.λπ.), καθώς αυτό αποτελεί μια από τις «προαπαιτούμενες δράσεις» για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την κατάργηση του ειδικού αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα, συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, φερόμενοι ως εμπνευστές του συγκεκριμένου σχεδίου, σημείωσαν ότι στις κρίσιμες περιστάσεις που διέρχεται η χώρα και δεδομένης της έλλειψης πόρων για το κράτος, οφείλεται να υπάρξει ειδική μέριμνα και στήριξη για τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, άσχετα από το εάν έχουν ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά.
Βάσει των όσων ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τα ειδικά επιδόματα που θα θεσπιστούν σε αντικατάσταση του υπό κατάργηση αφορολογήτου για τα τέκνα, θα μεταφράζεται σε ένα «σημαντικό ποσό» για να καλύψουν τις ανάγκες τους όσοι αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι της εισοδηματικής κλίμακας.

Προ των πυλών ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, προανήγγειλε νέα ρύθμιση για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το 10μηνο του έτους έχουν συσσωρευτεί επιπλέον 11δισ. ευρώ χρεών προς το Δημόσιο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 54δισ. ευρώ.
Το γεγονός αυτός επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Mega τόνισε ότι οι πληρωμές ότι θα γίνουν σε δύο φάσεις. Η μίαα θα είναι τον Δεκέμβριο και η άλλη θα είναι τον Φεβρουάριο. 
Μάλιστα τα 7,1δισ. ευρώ από τα νέα χρέη δημιουργήθηκαν από τον Αύγουστο και από τότε που άρχισε από το ΥΠΟΙΚ η αποστολή των πολυεκκαθαριστικών.
Ουσιαστικά πρόκειται για βελτίωση της υπάρχουσας ρύθμισης και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε 30 μηνιαίες δόσεις από 10-15, ανάλογα με την περίπτωση που ισχύει σήμερα. Η ελάχιστη δόση φαίνεται πάντως να παραμένει στα 300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου