Powered By Blogger

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΣΙΟΝ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ 
Σαμαράς: «Έξω και πέρα από μας» τα αίτια του ναυαγίου - Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα 
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποτρεπτικής παρέμβασης της Κομισιόν στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «έξω και πέρα από εμάς» τα προβλήματα που κατέστησαν άγονο τον διαγωνισμό.
Ο πρωθυπουργός προσφώνησε με ιδιαίτερη θέρμη τον πρωθυπουργό του Λουκεμβούργου λέγοντας:
«Ηταν ο πρώτος Ευρωπαίος που πίστεψε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση. Και στήριξε την Ελλάδα δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Θεωρούμε τον Γιούνκερ δικό μας άνθρωπο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.
Συμπλήρωσε δε τα εξής: «Στην μεγάλη αντιστροφή του κλίματος συνέβαλαν πρωτίστως οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Συνέβαλε και η μεθοδική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης. Αλλά συνέβαλε και η στήριξη από πραγματικούς φίλους όπως απεδείχθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».
Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνερ ανέφερε: «Θέλησα και γω να επανέλθω για να διαπιστώσω το εύρος της προόδου που έχει σημειωθεί από τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα πια κανείς δεν μιλά για Grexit», επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ που αποκάλυψε ότι τις ημέρες της κρίσης τηλεφωνούσε κάθε δύο ημέρες σε φίλους του στην Ελλάδα για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τί συνέβαινε στους δρόμους της χώρας.
Ο κ. Γιούνκερ εξήρε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και μίλησε για «εντυπωσιακότατη πρόοδο», σαφή βελτίωση του οικονομικού κλίματος και τεράστιες διαρθρωτικές αλλαγές, επιτευχθείσες από την κυβέρνηση.
«Φεύγω από την Ελλάδα με μεγάλη αισιοδοξία»«, τόνισε, διαβεβαιώνοντας ότι θα παραμείνει φίλος της Ελλάδας.
Για ΔΕΠΑ - GAZPROM
Ερωτηθείς για την διαμάχη Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε μεν σημαντικά τα θέματα που έθιξε το Διενθές Νομισματικό Ταμείο, ομολόγησε ότι δεν πίστεψε ποτέ ότι η διαδρομή για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα ήταν αλάνθαστη, και κατέληξε λέγοντας ότι: «Παρά τα όποια λάθη έγιναν, το βασικό αποτέλεσμα επετεύχθη».
Ερωτηθείς για το ναυάγιο της εξαγοράς της ΔΕΠΑ, και συγκεκριμένα εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε εμπόδια στην συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση αλλά και πως θα ανταποκριθεί η Ελλάδα στη μαύρη τρύπα που αφήνει το «ναυάγιο» στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Γιούνκερ είπε: «Δεν ξέρω τα μυστικά των διαδρόμων της Κομισιόν. Δεν ξέρω αν έχει εμπλακεί η Κομισιόν. Ούτε το αποκλείω ούτε το θεωρώ δεδομένο. Αν πάντως η Ε.Ε έχει εμπλακεί όπως το λέτε, τότε η Κομισιόν θα πρέπει να αναλάβει όλες τις επιπτώσεις της στάσης της».
Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο Ελληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα κατά τη δεύτερη φάση της διαδικασίας τα οποία χαρακτήρισε, ωστόσο ως ευρισκόμενα «Εξω και πέρα από εμάς».
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε αστειότητες την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων ύστερα από τον άγονο διαγωνισμό και δήλωσε σίγουρος ότι ο νέος που θα προκηρυχθεί θα τελεσφορήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου