Powered By Blogger

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΔΑΚΕ Δ.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ Δ.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 
Περιστέρι 10-06-2013
ΔΑΚΕ Β/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Διανύουμε ήδη μια καινούργια εποχή , όπου οι ανάγκες της κοινωνίας και τα τεράστια  προβλήματα γύρω μας δεν έχουν χρώμα .Οι άμεσοι κίνδυνοι είναι κοινοί για όλους μας ,οι ευκαιρίες δεν επιτρέπεται να ανήκουν μόνο στους λίγους 
Μπροστά ,λοιπόν, σε όλα αυτά που συμβαίνουν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν δικαιούται να σιωπά ,ούτε να αδρανεί τηρώντας Ολύμπια αταραξία και οιδήμονα σιγή. Είναι υποχρεωμένο να αντιπαρατεθεί στο ναρκισσισμό της εξουσίας και στην κοινωνική αναλγησία με ρεαλιστικές προτάσεις. Οφείλει να συγκρουστεί «δημιουργικά» με μια κυβέρνηση η οποία βυθίζει συνεχώς και πιο πολύ ,κυρίως τους μισθωτούς και συνταξιούχους, στην άγρια λιτότητα και σε ένα περιβάλλον εφιαλτικής ακρίβειας που καλπάζει, χωρίς προοπτική άμεσης ,τουλάχιστον, επιστροφής.
Δυστυχώς, όμως, αυτό βυθίστηκε σε μια μίζερη διαχείριση του υπάρχοντος κατεστημένου, εγκλωβίστηκε σε μια λογική παραλυτικών ισορροπιών και σπατάλησε κυριολεκτικά τη διάχυτη προσδοκία του κόσμου για μια καλύτερη ζωή .
Πιο συγκεκριμένα η ΟΛΜΕ δεν έπεισε την κοινωνία ότι  απεργεί για κλαδικά αιτήματα και δεν κατανόησε ότι η απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα ήταν πραγματικός αυτοχειριασμός , εφόσον δεν ακουμπούσε σίγουρα και σταθερά σε τρεις βασικούς άξονες:
1.     Προσχεδιασμένος συντονισμός με το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΔΟΕ, Γονείς…).
2.     Εξασφάλιση ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής .
3.     Ορθή και  μελετημένη επιλογή-οριοθέτηση στόχων.
Απλά τυφλωμένη από ενδοσυνδικαλιστικές επιδιώξεις  κατάφερε όχι μόνο να ανακουφίσει τους γονείς και τους μαθητές, όταν ελήφθη το απαράδεκτο μέτρο της πολιτικής επίταξης ,αλλά ,κυρίως, εγκλωβισμένη και διχασμένη, να υπονομεύσει τους μελλοντικούς αγώνες του κλάδου για τα δίκαια αιτήματά του .
Μήπως άραγε η αναταραχή , οι «κραυγές αγωνίας των παιδιών για τις εξετάσεις» και οι «κραυγές αγωνίας των καθηγητών για ένα καλύτερο σχολείο» απλώς επιτείνουν το χάος και εξυπηρετούν όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα !!!
Πολύ φοβούμαστε ότι ο κοινωνικός και εργασιακός ξεριζωμός που σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά την αλλοπρόσαλλη στάση της ΟΛΜΕ,  πιθανότατα θα υλοποιηθεί.
Εμείς ως ΔΑΚΕ γνωρίζοντας καλά ότι ζούμε σε μια κοινωνία  οικονομικά διαμελισμένη  προεκλογικά τολμήσαμε και προτείναμε ενωτικό ψηφοδέλτιο ,αφήνοντας στην άκρη τις κομματικές μας ταυτότητες για άλλες χρήσεις εκτός του σωματείου. Συναντήσαμε την πλήρη άρνηση και την απόρριψη από τις αυτοαποκαλούμενες αγωνιστικές δυνάμεις.
Η απουσία μας από τις γενικές συνελεύσεις είναι συνέπεια των προηγούμενων αποφάσεων της παράταξής μας.
Ποιος δεν αντιλήφθηκε τις στημένες θεατρικές παραστάσεις σε περίοδο επιστράτευσης!!!
 Ποιος θα διακινδύνευε την απόλυσή του εμμένοντας στις αποφάσεις της ΟΛΜΕ , οι οποίες οδήγησαν από τον υπερενθουσιασμό στη ματαίωση και από την «αγωνιστική» εφορία στην ταπείνωση ενός ολόκληρου κλάδου;;; 
Ανήκουμε σε αυτούς που έχουν μάθει να σκέφτονται και όχι να καθοδηγούνται από χίμαιρες του παρελθόντος, οι οποίοι απλώς ξεφεύγουν από την πεζή πραγματικότητα ,γεύονται για λίγο το απόλυτο όνειρο και μετά επιστρέφουν στη μίζερη συνήθεια να κατακρίνουν ,να καταγγέλλουν ,να αρνούνται, να διχάζουν και να διχάζονται ,χωρίς ποτέ να αντιπροτείνουν κάτι καινούργιο ουσιαστικό και ρηξικέλευθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου