Powered By Blogger

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ
Παραμένει το αδιέξοδο με την ΕΡΤ

Αντιμέτωπη με ένα απίστευτο αδιέξοδο που είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή πώς μπορεί να αρθεί, βρίσκεται η τρικομματική κυβέρνηση. Όσο περνούν οι ώρες το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί μεγαλώνει και απειλεί να τινάξει στον αέρα την αυριανή σύσκεψη κορυφής.
Παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνοντας τις διευκρινήσεις για την απόφασή του, δικαιώνει το σχέδιο Σαμαρά, ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες προκειμένου να αρθεί το πρόβλημα που απειλεί τη συνοχή της κυβέρνησης.
Το ΣτΕ λέει να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ αλλά είναι απόφαση της κυβέρνησης ποιους και πόσους εργαζόμενους θα χρησιμοποιήσει. Εδώ γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:
  • Για να ανοίξει το κανάλι θα πρέπει να δουλέψουν και οι περίπου 3.000 νυν εργαζόμενοι; Μα τότε ακυρώνεται το σχέδιο Σαμαρά.
  • Αν αποφασιστεί να ανοίξει το κανάλι με ορισμένους από τους απολυμένους (500-1000) αυτοί θα πρέπει να υπογράψουν συμβάσεις έργου, σύμφωνα με το ΣτΕ. Μα ποιος εργαζόμενος θα πάει να δουλέψει με τέτοιο καθεστώς; Θα γίνει σφαγή στην ΕΡΤ καθώς θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις από τους υπόλοιπους που θα μείνουν εκτός. Επομένως, η κατάληψη θα συνεχιστεί στο ραδιομέγαρο.
  • Ακόμη κι αν ανοίξει η ΕΡΤ με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης από που θα εκπέμπει καθώς το κτίριο της Μεσογείων είναι υπό κατάληψη; Θα μπουκάρουν τα ΜΑΤ; Μα αυτό θέλουν ορισμένοι. Θα χρησιμοποιηθεί το κανάλι της Βουλής; Λίγο δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.
  • Να βρεθούν άλλοι εργαζόμενοι, εκτός ΕΡΤ, να δουλέψουν το κανάλι είναι απίθανο.
Το… σχεδόν μαύρο υπάρχει ακόμη στην ΕΡΤ 24 ώρες πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αν δεν ανοίξει λοιπόν μέχρι αύριο το κανάλι δεν αποκλείεται να έχουμε αντάρτικο και διάλυση της κυβέρνησης, κάτι που αρχικά φαινόταν να αποφεύγεται. Οι συνεχείς δηλώσεις και διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη σοβαρό πρόβλημα και υπάρχει εξαιρετικά σοβαρός κίνδυνος να οδηγηθούμε σε εκτός ελέγχου πολιτικές εξελίξεις.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που τρέχουν σοβαρότερα προβλήματα, όπως οι εκτιμήσεις της τρόικας για τη μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό και ο παραλογισμός τους να ζητούν νέα μέτρα. Όπως επίσης και το γεγονός ότι ουσιαστικά έχουν παγώσει οι αποκρατικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ δεν ξέρει τι να κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου