Powered By Blogger

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στο Προεδρικό οι πολιτικοί αρχηγοί για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών εκτός του Γ.Γ. της «Χρυσής Αυγής» στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Κάρολο Παπούλια προκειμένου να οριστούν τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές τον Ιούνιο.

















Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς έκατσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο τραπέζι της συζήτησης.
Ο κ. Πάνος Καμμένος βρισκόταν ανάμεσα στους κ. Αλέξη Τσίπρα και στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκατσε πρώτος στο τραπέζι, ενώ δίπλα του είχε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο τέλος της δεξιάς πλευράς του τραπεζιού έκατσε η Γ.Γ. του ΚΚΕ.
Στην περίπτωση που οι πολιτικοί αρχηγοί δεν καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τότε θα τον επιλέξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υποψήφιοι είναι οι πρόεδροι των τριών ανώτατων δικαστηρίων, συγκεκριμένα ο προέδρος τουΣυμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, η προέδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου και ο προέδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Καραβοκύρης.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να ορκισθεί αύριο, όπως και οι βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου