Powered By Blogger

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ ΤΟ REUTERS ...
Με αναφορά σε αίτημα Παπαδήμου για δήλωση Μπαρόζο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε προχωρήσει - σε συνέντευξη του σε ιταλικό ΜΜΕ στις 11 Μαΐου - σε δήλωση ότι "η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, ή αλλιώς να φύγει από το ευρώ". 

Το Reuters τονίζει ότι ο Μπαρόζο δέχθηκε σειρά επικρίσεων για τη δήλωση αυτή, για να απαντήσουν κύκλοι του ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά από αίτημα Παπαδήμου.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρόζο, ερωτηθείς για το πως αντιλαμβάνεται τις προθέσεις Τσίπρα να αμφισβητήσει τη συμφωνία της δανειακής σύμβασης, είπε: "Κοιτάξτε. Εάν ένα μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο".

Το Reuters υπογραμμίζει ότι ο Μπαρόζο δεν είχε πρόθεση παρέμβασης, ωστόσο προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Λ. Παπαδήμο, ο οποίος του ζήτησε να κινηθεί με αυτό τον τρόπο.
Και προσθέτει: Προβληματισμένος από τις αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο κ. Παπαδήμος κάλεσε τον Μπαρόζο να πει κάτι αιχμηρό με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσει αφυπνιστικά προς τους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς.
"Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Επρόκειτο για απευθείας αίτημα", τόνισε στο Reuters πηγή της Κομισιόν, που δεν κατονομάζεται, για να προσθέτει επίσης ότι "δεν λειτούργησε".

Διαψεύδει ο Παπαδήμος ότι ζήτησε δήλωση από Μπαρόζο

Διαψεύδει ο Λ. Παπαδήμος δημοσίευμα του Reuters, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ζ. Μ. Μπαρόζο προχώρησε σε αυστηρή δήλωση για την Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος του πρώην πρωθυπουργού.

Σε δήλωση του προς το "Βήμα", ο κ. Παπαδήμος σημειώνει: "Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου