Powered By Blogger

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ - ΤΡΟΪΚΑΣ ...

Υψηλοί τόνοι στη συνάντηση ΓΣΕΕ - 

τρόικας

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της τρόικα στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, δήλωσε εξοργισμένος πως αν οι άνθρωποι της τρόικα δούλευαν σε εταιρεία θα είχαν σίγουρα απολυθεί.

«Το πρόγραμμά τους μας έχει καταστρέψει, σπρώχνοντας στην ύφεση την ελληνική οικονομία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κοινωνία με πρώτο αυτό της διόγκωσης της ανεργίας», υπογράμμισε μετά την επίσκεψη ο κ. Παναγόπουλος.

Συνεχίζοντας σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι ήρθαν ως «γιατροί για να μας δώσουν το φάρμακο», αλλά αποδείχτηκε ότι «ήταν τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες που έδιναν ματζούνι».

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να μην υποκύψουν στις «καταστροφική πολιτική» και μίλησε για νομικές διαδικασίες εντός και εκτός Ελλάδας ώστε να ανακόψει «το κύμα επίθεσης των δανειστών μας».

«Το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε είναι για να αποκαταστήσουμε τον κατώτερο μισθό και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και προσέθεσε: «Τους είπαμε με απόλυτη καθαρότητα: αν ψάχνουν συνομιλητές τρελούς για να αποδεχθούν τις περικοπές των μισθών δεν πρόκειται να βρουν σ’ εμάς. Αν αποδέχονται ότι, εάν υπάρξει συμφωνία αποκατάστασης των κατώτερων μισθών, θα την σεβαστούν, τότε και εμείς θα στέρξουμε να κάνουμε διάλογο με τους εργοδότες και να είστε σίγουροι ότι θα βρούμε πώς θα αποκαταστήσουμε τους κατώτερους μισθούς και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ εκφράζει για μια ακόμα φορά την αντίθεσή της «στα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί» και δηλώνει ότι «δεν θα αποδεχθεί καμιά νέα φοροεπιδρομή, καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και ιδιωτικοποιήσεις-εκποιήσεις των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του δημοσίου».

Τέλος, έδωσε δυναμικό ραντεβού για τις 8 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου