Powered By Blogger

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Ο... ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ!

OnSports.gr














Η βεβιασμένη και σίγουρα έωλη -νομικά- απόφαση της ΕΟΕ να αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου την Βούλα Παπαχρήστου αποτέλεσε, σε συνδυασμό και με το tweet της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, το γεγονός της χθεσινής ημέρας (25/07).
Μόνο που τώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται στη στάση που θα κρατήσει, από εδώ και στο εξής, η Βούλα Παπαχρήστου η οποία σαφώς και πληρώνει το λάθος της να εκφραστεί με τον τρόπο που εκφράστηκε για τους Αφρικανούς στο προφίλ της στο twitter.
Τα περιθώρια αντίδρασης που έχει αυτή τη στιγμή η Παπαχρήστου είναι πολλά, πλην όμως είναι και ιδιαίτερα λεπτή η θέση της, αφού θα κληθεί να λάβει μια απόφαση που προφανώς θα διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη της διαδρομής της.
Μια προσφυγή στο CAS θα την φέρει σε αντιπαράθεση με τα ίδια τα μέλη της ΕΟΕ, με οτιδήποτε μπορεί να σημαίνει αυτό, όμως από την άλλη είναι η ίδια η στάση της Ολυμπιακής Επιτροπής και κυρίως το ότι αποφάσισε χωρίς να δώσει καν το δικαίωμα της απολογίας στην Παπαχρήστου, που θα μπορούσε κάλλιστα να την οδηγήσει στην απόφαση να τραβήξει το σχοινί.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κρατά στάση αναμονής, αποφεύγει από το μεσημέρι και έπειτα να ανοίξει τα χαρτιά της, είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι θα μιλήσει όταν κρίνει ότι πρέπει, ώστε να υπερασπιστεί για μια ακόμη φορά τον εαυτό της, μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε και μάλιστα δύο φορές, μέσα από το προφίλ της.
Βέβαιο, επίσης, είναι και το γεγονός ότι ουσιαστικά η Παπαχρήστου πλήρωσε την πλήρη αδυναμία που επέδειξε η ΕΟΕ στη διαχείριση μιας τόσο σοβαρής κρίσης, ικανής -όπως πίστευαν τα μέλη της- να εξελιχθεί ως προϊόν δυσφήμισης για την ίδια και το διεθνές... κύρος των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και την Ελλάδα.
Η απαίτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, για την ανάκληση της συμμετοχής της αθλήτριάς μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτέλεσε το γεγονός που προκάλεσε τον κόκκινο συναγερμό, αφού πλέον το θέμα είχε λαβει και πολιτικές διαστάσεις.
Βέβαια, όλα τα όργανα έχουν μια συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν για την επιβολή των πειθαρχικών κυρώσεων και ένα πλαίσιο ποινών που καλούνται κάθε φορά να εφαρμόσουν, εφόσον κάποιος αθλητής παραβιάζει τους κανόνες του «παιχνιδιού». Και αυτό περιμένει να μάθει η Παπαχρήστου πριν πάρει τις οριστικές της αποφάσεις για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει σε αυτή την υπόθεση... Τη διαδικασία και τους λόγους για τους οποίους αυτή δεν έχει τηρηθεί.
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Κάθετα αντίθετος στην ποινή αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου είναι ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Νεολαίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μπάμπης Αποσκίτης, ζητώντας άμεσα την ανάκληση της απόφασης της ΕΟΕ.
«Από πότε μια ατυχής δήλωση ή ένα αστείο κακής ποιότητας, έστω, μπορεί να επισύρει την βαρύτερη των ποινών διερωτήθηκε. Γιατί αυτή είναι η «εσχάτη των ποινών» για έναν αθλητή που ετοιμάζεται τέσσερα χρόνια για την Ολυμπιάδα» τόνισε και σχολιάζοντας τη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στο θέμα συμπλήρωσε:
«Από πότε ο κύριος Κουβέλης αναδεικνύεται σε δημόσιο κατήγορο και ζητάει την τιμωρία Έλληνα αθλητή; Ενώ η κοινωνία δολοφονείται, με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση των προθύμων, σε αυτό το γεγονός βρήκε ο κ. Κουβέλης να κάνει επίδειξη «αριστεροφροσύνης» ;
Κλείνοντας ο Μπάμπης Αποσκίτης κάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη να αναλάβει τις ευθύνες του: «να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα νέο άνθρωπο, σε μια νέα αθλήτρια να εκπληρώσει το όνειρο της και στην Ελλάδα την ευκαιρία για νέες στιγμές αθλητικών επιτυχιών και δόξας».

Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ 

Ερώτηση στη Βουλή και τον αρμόδιο υπουργό, κατέθσε για το θέμα της Παπαχρήστου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο Κασιδιάρης χαρακτηρίζει απαράδεκτο τον αποκλεισμό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας καιζητάει από τον αρμόδιο υπουργό να μάθει με ποια διαδικασία ελήφθη η απόφαση και ποια πρόσωπα είναι αυτά που αποφάσισαν να στερήσουν από την Ελλάδα ένα ολυμπιακό μετάλλιο.
Αναλυτικά η ερώτηση:
Θέμα: «Απαράδεκτος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλήτριας Παρασκευής Παπαχρήστου»
Η Βούλα Παπαχρήστου, Ελληνίδα πρωταθλήτρια τριπλούν, αναπαρήγαγε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σκωπτικό σχόλιο από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους καθημερινά, το οποίο συλλήβδην, από τα κατεστημένα ΜΜΕ, κρίθηκε ως «ρατσιστικό».
Αυτή η «ετυμηγορία», που υπέθαλψαν με ανακοινώσεις τους υποκριτικά, όλα τα κόμματα της αριστεράς, είχε ως αποτέλεσμα τον πρωτοφανή στα χρονικά του Ολυμπισμού, αποκλεισμό πρωταθλήτριας από τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Λονδίνου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ίδιας που σε πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής μονίμου μέλους της σε ποινικό αδίκημα, δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Ποια φυσικά πρόσωπα και ποιο όργανο αποφάσισε τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας, στερώντας τη χώρα μας από ένα πιθανό μετάλλιο; Με ποια διαδικασία ελήφθη η απόφαση και σε ποια συγκεκριμένη διάταξη βασίστηκε;
2) Με ποιον ερμηνευτικό κανόνα κρίθηκε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε., ότι «…οι δηλώσεις (της) αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού»; Υιοθετεί η Ε.Ο.Ε. τα περί «ρατσιστικού» σχολίου και αν όχι, γιατί την απέβαλε;».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Στη Βουλή θα φτάσει το θέμα του αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ο ίδιος τόνισε μιλώντας στον Real FM, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Γιάννη Ιωαννίδη, για τους λόγους και κυρίως το γεγονός ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν είχε το δικαίωμα της απολογίας.
«Όσο πιο πολύ σκέφτομαι την απόφαση τόσο πιο πολύ εκνευρίζομαι. Μάλιστα, ετοιμάζω μια ερώτηση για τη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό, γιατί αν κατάλαβα καλά η Βούλα Παπαχρήστου αποκλείστηκε από τους Αγώνες χωρίς καν να απολογηθεί. Και θέλω να υπενθυμίσω στον κ. Κούβελο ότι το μεγαλύτερο απόφθεγμα δικαιοσύνης από την αρχαία Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο υποτίθεται πως υπηρετεί είναι το: “Μηδενί δίκην δίκασες, αμφοίν μύθον ακούσης”. Ο κ. Κούβελος άκουσε μόνο τη ΔΗΜ.ΑΡ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και όχι την κυρία Παπαχρήστου. Η υπόθεση είναι εξοργιστική από πολιτικής άποψης γιατί είναι σφόδρα υποκριτική. Θυμηθήκαμε ότι είμαστε αντιρατσιστές με ένα κακό και ανόητο σχόλιο της αθλήτριας.
Είμαι εξοργισμένος και θεωρώ αδιανόητο αυτό που συνέβη.Αν σκοπός είναι να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός τότε θα καταφέρει το ακριβώς αντίθετο. Ρίχνει νερό στον μύλο του ρατσισμού, προσθέτει στην όλη εικόνα ένα σύμβολο αδικίας. Αυτό το κορίτσι είναι 20 χρονών παιδί το οποίο προπονείται τουλάχιστον 10 χρόνια και έρχεσαι και το καταδικάζεις “εις θάνατον” επειδή ανέβασε ένα σχόλιο στο twitter, το οποίο διέγραψε αμέσως και ζήτησε συγνώμη; Και αυτό υποτίθεται ότι γίνεται στο όνομα του ανθρωπισμού; Η κυρία Παπαχρήστου δεν είχε το δικαίωμα της απολογίας; Πρέπει να επιστρέψει στους Αγώνες και να αγωνιστεί. Όλα τα διεθνή Μέσα έπαιζαν τον αποκλεισμό και όχι το σχόλιο στο twitter. Ο κ. Κούβελος, προφανώς σε κάποιου είδους εξετάσεις αριστεροφροσύνης και θολοκουλτούρας έκανε πρώτο θέμα στα παγκόσμια Μέσα τον αποκλεισμό. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν ανέβαζε ένα ανέκδοτο για τους Ποντίους θα την αποκλείαμε από τους Αγώνες;» τόνισε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: «ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ»








Την επανένταξη της Βούλας Παπαχρήστου στην ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας, ζήτησε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο δημοσιογράφος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποψήφιος στη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, τάχθηκε με το μέρος της αθλήτριας από τη στιγμή που ζήτησε συγγνώμη για το ρατσιστικό σχόλιο που έκανα στο twitter.
«Καλώ όλους τους χρήστες του twitter να στηρίξουν την Παπαχρήστου αφού ζήτησε συγγνώμη για ανόητο σχόλιο, απαιτώντας την επανένταξη της στην ομάδα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Αντώναρου στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για να προσθέσει:
«Ξεκάθαρες κουβέντες. Ζητώ την επανένταξη της Παπαχρήστου στην ολυμπιακή ομάδα. Ποιος είναι υπέρ; ποιος είναι κατά;»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, με κοινοποίηση στους Ισίδωρο Κούβελο και Σπύρο Καπράλο έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης και να επιτραπεί η συμμετοχή της Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η κορυφαία στιγμή συναδέλφωσης των ανθρώπων και των λαών. Δυστυχώς, αυτή η στιγμή βρίσκει τους Έλληνες διχασμένους εξαιτίας μιας εξαιρετικά σκληρής απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής –αντί να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια «κόψανε» χρήματα από Ομοσπονδίες και αθλητές δυσκολεύοντας την προετοιμασία τους. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να αποκλειστεί μια Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ένας νέος άνθρωπος μόλις 23 ετών, που επί δέκα χρόνια αγωνίζεται σε δυσχερείς συνθήκες για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας μας στο παγκόσμιο βάθρο μιας Ολυμπιάδας.
Προκαλεί εντύπωση η λογική «άρον άρον σταύρωσον αυτήν» που επιδείχθηκε με αφορμή ένα από τα δεκάδες τσιτάτα ανεκδοτολογικού χαρακτήρα που διαδίδονται καθημερινά στο διαδίκτυο. Προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής υπερευαισθησία των αρμοδίων, τη στιγμή που καμία αρχή άλλου κράτους, καμία αθλητική αποστολή, κανένα διεθνές ΜΜΕ δεν είχε ασχοληθεί καν με το θέμα. Προκαλεί εντύπωση, ακόμη, η τιμωρία μιας αθλήτριας χωρίς καν να της δοθεί το δικαίωμα να απολογηθεί. Ολυμπιακοί αγώνες δεν γίνονται κάθε μέρα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και γι’ αυτό μια τέτοια απόφαση αποκλεισμού μπορεί να σημαίνει το τέλος της καριέρας ενός αθλητή.
Είναι σαφές ότι ήταν ατυχής η ενέργεια της Βούλας Παπαχρήστου, για την οποία ωστόσο ζήτησε συγγνώμη. Ατυχέστερη όμως είναι η απόφαση της ΕΟΕ. Είναι δε ακραίο να αποδίδονται στον ελληνικό λαό ρατσιστικά χαρακτηριστικά, την ώρα που η λαθρομετανάστευση και η αδράνεια ετών από πλευράς Πολιτείας και ΕΕ έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά πληγωμένη από πολλά άλλα θέματα. Ας μην την πληγώνουμε κι άλλο. Η συγκυρία απαιτεί ψυχραιμία. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να λειτουργούν με σύνεση χωρίς να δημιουργούν περαιτέρω αίσθημα αδικίας.
Κατόπιν τούτων, σας καλώ να παρέμβετε προς άρση της απόφασης της ΕΟΕ ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης και να επιτραπεί η συμμετοχή της πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

«Άδειασαν» την Παπαχρήστου οι Ολυμπιονίκες

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ολυμπιονικών δεν στάθηκε στο πλευρό της Βούλας Παπαχρήστου μετά το συμβάν με το σχόλιο στο twitter.

Η ανακοίνωση:
Είναι πολύ κρίμα, όλο αυτό το περιστατικό που συνέβει σήμερα.
Για εμάς τους αθλητές είναι αντιληπτή η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Βούλα Παπαχρήστου, καθώς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, τους κόπους και τις δυσκολίες που περνάει κάποιος, προκειμένου να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Όμως ιδιαίτερα σε ευαίσθητες χρονικές περιόδους, όπως είναι η παραμονή της έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων, όπου όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω στους αθλητές, οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι λέμε ή το τι αναπαράγουμε στα social media, καθώς η οποιαδήποτε δήλωση -έστω και χάριν αστεϊσμού- μπορεί να γιγαντωθεί και να πάρει διαστάσεις.

Γ. Δημαράς: Φασιστική η απόφαση αποκλεισμού της Β. Παπαχρήστου

Η απόφαση της Ε.Ο.Ε. για τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου, μετά το λάθος της, είναι φασιστική, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.
«Σε ποιο δημοκρατικό καθεστώς απαγορεύεται η έφεση και δεν επιτρέπεται η απολογία οποιουδήποτε κατηγορουμένου, ακόμα και για τα βαρύτερα αδικήματα;
Αποτελεί άραγε υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών ο τρόπος αντίδρασης της Ε.Ο.Ε. ή απλώς επίδειξη ολιγαρχικής εξουσίας;».

Καίνε την Βούλα για ένα σχόλιο και σκύβουν το κεφάλι σε Σκόπια-Τουρκία

Την ίδια ώρα που ο Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν είναι στα Σκόπια μαζί με τον ειδικό διαπραγματευτή για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς και συζητούν το μέλλον της ονομασίας και την ίδια ώρα που οι Τούρκοι δεν έχουν πάψει να προκαλούν, τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Πολιτείας εξαντλούνται στην Βούλα Παπαχρήστου.

Μπορεί να προκάλεσε τις ευαισθησίες και την αντίδραση ορισμένων, ακόμα και η ίδια όμως το πήρε πίσω, ενώ της επέβαλαν να ζητήσει και συγνώμη. Στην τελική ήταν ένα ατυχές σχόλιο, μευποκειμενική αίσθηση του χιούμορ στην προσωπική της σελίδα στο Facebook και η τιμωρία της υπερβαίνει κατά πολύ την πραγματικότητα, ειδικά για μία αθλήτρια που έχει δώσει τον προσωπικό της αγώνα για να φτάσει στο σημείο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Είναι τρομερό, ένα φοβικό κράτος που δέχεται χαστούκια συνεχώς και γυρνάει το άλλο μάγουλο, να ξεσπάει με όλη του την αυστηρότητα σε μία νεαρή αθλήτρια, για ένα έστω ατυχές σχόλιο στο Facebook. ….Μακάρι τόση «μαγκιά» και ευαισθησία να την έδειχναν και σε αυτούς που πραγματικά απειλούν αυτόν τον τόπο και τον μέμφονται και τον διασύρουν και τον χλευάζουν και όχι σε μία αθλήτρια… Μακάρι να βλέπαμε και πιο συχνά «αυστηρές» ανακοινώσεις και από κόμματα για αυτούς τους λόγους, που έσπευσαν να χύσουν μελάνι σε ανακοινώσεις όπως η ΔΗΜ.ΑΡ. Άντε … «καθάρισε» ο τόπος πάλι! Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου