Powered By Blogger

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΑ ΚΕΝΑ...
Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται στα Γυμνάσια και Λύκεια 
Λείπουν 1.141 καθηγητές 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
 Παρότι απέμειναν μόνον 3,5 μήνες για τη λήξη του διδακτικού έτους καθημερινά χάνινται χιλιάδες διδακτικές ώρες , λόγω  μη διορισμού 1.141 καθηγητών , σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Κάνετε κλικ εδώ  για να δείτε πόσοι καθηγητές λείπουν κατά Νομό σε όλη τη χώρα.
Ο πρόεδρος της  ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστοςαναφέρθηκε επίσης στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές/μαθήτριες των σχολείων, όπως τον υποσιτισμό και την ενίσχυση της διαρροής κατά την υποχρεωτική εκπαίδευση. Σοβαρά προβλήματα, ανέφερε, αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα, ιδίως οι νεοδιόριστοι, που υποχρεώνονται συχνά με μισθό 900 ευρώ να μετοικήσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στον τόπο διορισμού τους.
Ανέφερε, επίσης, ότι ακόμα και στο μέσο της σχολικής περιόδου εξακολουθούν να υπάρχουν 1.600 κενά εκπαιδευτικών και για πρώτη φορά παρατηρείται το φαινόμενο να κινδυνεύουν μαθητές/μαθήτριες να αποκλειστούν από τις εξετάσεις λόγω της άρνησης της πολιτείας να καλύψει τα κενά ακόμα και σε βασικά μαθήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου