Powered By Blogger

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ''ΑΘΗΝΑ''
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για την αύξηση του ωραρίου καθηγητών, δασκάλων και πανεπιστημιακών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Κατά  τη σημερινή  συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ρωτήθηκε από το esos σχετικά με την επικείμενη αύξηση των ωρών διδασκαλίας των καθηγητών, δασκάλων , πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ.
ESOS:
κε υπουργέ πότε εκτιμάται ότι θα ανοίξει η συζήτηση επί της επικείμενης αύξησης του ωραρίου (διδασκαλίας) των καθηγητών, δασκάλων , πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είναι της ώρας  το ωράριο.
Τι είπε ο υπουργός στη φιλική συνάντηση με τους δημοσιογράφους για το Σχέδιο Αθηνά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Καθημερινά συναντώμαι Μητροπολίτες, Βουλευτές , πανεπιστημιακοί, φοιτητές, δήμαρχοι για το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ είπε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, στη φιλική συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείου τους με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ, ενώ ανακοίνωσε τα εξής:
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 Εξετάζουμε τα πάντα και όπου υπάρχουν αστοχίες θα διορθωθούν.
ΔΗΜΟΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπορείτε να μας αναφέρετε αστοχίες που έχετε διαπιστώσει μέχρι σήμερα;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επανεξετάσαμε και μάλλον δεν πάει στο ΤΕΙ Σερρών, το τμήμα Μηχανολογίας και Οχημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡ
 Μελετάμε πολύ σοβαρά την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας Ιδρυμάτων (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων) ανά «εκπαιδευτική» περιφέρεια εκτός από την  Αττική όπου προτείνονται δύο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ).
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τους Βουλευτές του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητηθεί οι πρότασή τους.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ : Στις   αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμο το Σχέδιο Αθηνά ,προκειμένου να σταλεί άμεσα, προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας ,  ώστε να διαμορφωθεί και η τελική εικόνα του εφετινού μηχανογραφικού.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Ο κ, υπουργός είπε η αντίδραση της κοινωνίας ως προς το Σχέδιο Αθηνά είναι θετική, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι9 τυχαίο ότι η χώρα δεν έχει παραγωγικό ιστό. Σ αυτό συνέτεινε και η τριτοβάθμια εκπαίδευση.
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
 Στα ΑΕΙ που θα σημειωθεί μετακίνηση φοιτητών , θα προβλεφθεί επιδότηση
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιο θα είναι το ύψος της  επιδότησης;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα δούμε τον τελικό αριθμό των φοιτητών που θα μετακινηθούν και μετά θα καταλήξουμε στο ύψος της επιδότησης  και στα κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου