Powered By Blogger

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
H ΕΛΜΕ Ν. Χαλκιδικής συμπαραστέκεται και εκφράζει την αγωνιστική της αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που εδώ και μέρες βρίσκονται στους δρόμους με τα τρακτέρ. Οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Επίθεση καταιγιστική και πολύπλευρη. Η πάνδημη συμμετοχή αποτελεί απόδειξη της αγανάκτησης και του οριακού σημείου στο οποίο βρίσκονται.
Τα αιτήματα τους συνοψίζονται στα εξής:
  1. Μείωση κόστους παραγωγής
  2. Δημιουργία Μητρώου αγροτών
  3. Επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο για τους αγρότες, τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα για φέτος και προμήθεια όλων των αγροτών με την ειδική κάρτα του αγρότη.
  4. Ενίσχυση των κτηνοτρόφων με χαμηλότοκα δάνεια για την αγορά ζοωτροφών.
  5. Ξεμπλοκάρισμα διαδικασιών για την ένταξη νέων αγροτών σε προγράμματα βελτίωσης.
  6. ΟΧΙ στη μείωση επιστροφής του ΦΠΑ από 11% στο 6%
  7. ΟΧΙ στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αγροτών
  8. ΟΧΙ στην φορολόγηση της αποκλειστικά αγροτικής γης
  9. ΟΧΙ στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, καθώς και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από 65 στα 67 έτη
  10. ΟΧΙ στην αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό, επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε όφελος του αγροτοβιομηχανικού κεφαλαίου και των μεγαλοαγροτών.
Η συγκυβέρνηση και στους αγρότες δείχνει  το αντιλαϊκό - αυταρχικό πρόσωπό  της, όχι μόνο αρνούμενη να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά χρησιμοποιεί και τα ΜΑΤ, γιατί στους αγρότες δεν μπορεί να ισχύσει το φασιστικής μεθόδου μέτρο της επιστράτευσης.
Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους.
Ο αγώνας των  αγροτών είναι αγώνας για την δική τους και την δική μας επιβίωση, αγώνας να μη ξεκληριστούν. Σχετίζεται με την αγροτική οικονομία και την πλήρη τροφοδοσία του λαού με φτηνά και καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, μέσα από τη διεύρυνση των αγορών χωρίς μεσάζοντες.
Κάθε συνάδελφος πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να στηριχθούν οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, να συνειδητοποιήσει ότι απέναντι στην οικονομική κρίση και τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας, οι αγώνες των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται, να αλληλοτροφοδοτούνται, να ανοίγουν δρόμους για την ακόμα πιο αποτελεσματική
αντίσταση στη  βάρβαρη πολιτική.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου