Powered By Blogger

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΙΘΩΝΕΙΑ 2013
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα ΣΙΘΩΝΕΙΑ 2013
Αναβίωσε η λιθοβολία 
Ο Ρουμάνος Sergiou Ursu έκανε ρεκόρ αγώνων στο δίσκο! 
Με τη συμμετοχή μεγάλων αθλητών και αθλητριών ρίψεων, με ρεκόρ και έντονο ανταγωνισμό και την αναβίωση του αρχαίου αθλήματος της λιθοβολίας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα φετινά Σιθώνεια, που διεξήχθησαν στο δημοτικό στάδιο της Νικήτης.  Διεξήχθησαν δισκοβολία, σφαιροβολία και σφυροβολία ανδρών και γυναικών, ενώ οι μικροί αθλητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους Κids Athletics.
Με την παρουσία της τίμησε τη φετινή διοργάνωση και η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κ.Κυριακή Γιαννακίδου.

Η κ.Γιαννακίδου με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής και τον κ.Ν.Παπαδημητρίου
Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά τη τελευταία διεξαγωγή του αγωνίσματος της λιθοβολίας, η αναβίωση στη Νικήτη κατά την διάρκεια των Σιθωνείων 2013, ήταν  γεγονός. Αγωνίστηκαν 14 αθλητές και 5 αθλήτριες χειροκροτούμενοι από τους θεατές και τους συμμετέχοντες  στα αγωνίσματα ρίψεων. 

Στους άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Ούγγρος Andras Seres με 15,80μ και στις γυναίκες η Λιθουανή Renata Boulsakovaite επίδοση 12, 20μ.  Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Σιθωνία»  τίμησε τον μεγάλο Μένιο Τιμονίδη, τον τελευταίο πρωταθλητή Ελλάδος στη λιθοβολία (1977).

Τρεις κυρίες του Ελληνικού στίβου, την Ειρήνη Τερζογλου, την Εύη Τσάμογλου και την Στέλλα Παπαδοπούλου, βράβευσε ο Γυμναστικός Σύλλογος «Σιθωνία»  για τη συμβολή τους στη καθιέρωση των Σιθωνειων . Μαζί τους βραβεύτηκε από τον Δήμο Σιθωνίας και το δήμαρχο κ.Ιωάννη Τζίτζιο και η Νικητιανή παραολυμπιονίκης Στέλλα Σμαραγδή.
του Θοδωρή Δούκα
halkidikinews.gr
Ο δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ι.Τζίτζιος βραβεύει την παραολυμπιονίκη Στέλλα Σμαραγδή! 

Οι τρεις πρώτοι στη σφαιροβολία: Γ.Αρέστης, Γ. Θεοδώρου και Π.Ανυφαντής 
Ο κ.Ν.Παπαδημητρίου τιμά τον τελευταίο πρωταθλητή Ελλάδος στη λιθοβολία Μένιο Τιμονίδη 
Οι τρεις πρώτοι στη λιθοβολία: Andras Seres, Γιώργος Αρέστης και Κώστας Σταθελάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου