Powered By Blogger

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ
Αυτός είναι ο νέος Γραμματέας της Ν.Δ.
Ποιος είναι ο 34χρονος δικηγόρος που παίρνει στα χέρια του την οργάνωση της γαλάζιας παράταξης 
                                     
Σε ένα νέο άνθρωπο περνούν από σήμερα τα κλειδιά της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από τη χθεσινή ανακήρυξη του ως Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος γεννήθηκε στη Λάρισα στις 14 Νοεμβρίου 1979 φοίτησε στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές και έπειτα παρακολούθησε κύκλο σπουδών στον τομέα της επικοινωνίας και των ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιο Lille III της Γαλλίας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη Νομική Επιστήμη και αυτό το διάστημα εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος, ενώ η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκινά το 2003, όταν και ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας και του management.
Στα 22 του, αποτέλεσε το νεότερο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, ενώ παρά το γεγονός πως ποτέ μέχρι σήμερα δεν ταυτίστηκε με κάποιο κομματικό σύστημα, κατάφερε να πετύχει. Όπως τόνιζε χθες κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ σε ένα από τα πολλά πηγαδάκια που είχαν στηθεί, ο Παπαμιμίκος επιβίωσε το 2005 από την κόντρα με τον τότε εκλεκτό του Μαξίμου και σημερινό ευρωβουλευτή Γ.Παπανικολάου, ενώ το 2010 νίκησε τον εκλεκτό του επιτελείου του Α.Σαμαρά και έγινε ο πρώτος εκλεγμένος από τη βάση πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Τον συνδέει φιλία με τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί με τον πρωθυπουργό και διακρίνεται για τη δυνατότητα του να ρίχνει γέφυρες προς όλες τις κατευθύνσεις.
Στα εφηβικά του χρόνια ήταν μέλος της Εθνικής Ποδοσφαίρου Παίδων, όντας παίκτης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ωστόσο ένας τραυματισμός του στέρησε την περαιτέρω εξέλιξη στο χώρο. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν αυτοδημιούργητο νέο άνθρωπο που μιλάει λίγο αλλά είναι σημαντικά οργανωτικός, γεγονός που μάλλον αποτέλεσε το κλειδί για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αντώνη Σαμαρά. Η αλλαγή του προφίλ της γαλάζιας νεολαίας και η μαζικότητα που διατήρησε η ΟΝΝΕΔ σε μία δύσκολη περίοδο για την πολιτική, φαίνεται πως ανέδειξαν τον 34χρονο δικηγόρο, ο οποίος πλέον καλείται να μετεξελίξει τη Νέα Δημοκρατία σε ένα "σύγχρονο πολιτικό οργανισμό", όπως τόνισε στην πρώτη του δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου