Powered By Blogger

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...
Σαμαράς και υπουργοί ψάχνουν 5.000 δημοσίους υπάλληλους
Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης -  Αυστηρό μήνυμα αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το δεύτερο κύμα κινητικότητας
Όλα τα δεδομένα για τις απολύσεις και την κινητικότητα στο δημόσιο θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει στις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο υπουργός Διοικητικής Μταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης.
Τα χρονοδιαγράμματα για την κυβέρνηση είναι ασφυκτικά, όπως και οι πιέσεις των δανειστών καθώς, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν ενταχθεί στην κινητικότητα 12.500 υπάλληλοι.
Παρά τις οριζόντιες επιλογές της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, αναζητούνται σχεδόν 5.000 επιπλέον υπάλληλοι εντός του επόμενου διμήνου.
Δεδομένου ότι οι δύο μεγαλύτεροι «εργοδότες» του Δημοσίου είναι τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και ότι το πρώτο έχει ήδη συνεισφέρει σημαντικά (Δημοτική Αστυνομία και φύλακες) το βάρος φαίνεται ότι θα πέσει στο δεύτερο. Περίπου 1.000 - 1.300 εργαζόμενοι αναμένεται να βρεθούν σε καθεστώς κινητικότητας και από την Υγεία, μέσω της αναδιάρθρωσης των δομών, ωστόσο στόχος είναι να απορροφηθούν στο σύνολό τους σε ιδρύματα που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού.
Το πρωθυπουργικό γραφείο θα ζητήσει από τους υπουργούς να «τρέξουν» τις διαδικασίες αξιολόγησης του προσωπικού τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Σαμαράς θα ζητήσει απ όλα τα κυβερνητικά στελέχη να στείλουν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λίστα με οργανισμούς που προτείνουν να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν, όπως επίσης προτάσεις για μείωση προσωπικού στα υπουργεία.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να απευθύνει αυστηρές συστάσεις στους υπουργούς, προκειμένου να εκπληρωθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων τα συμφωνηθέντα με την τρόικα.
Πέραν της κινητικότητας, τα μέτωπα είναι πολλά καθώς περιλαμβάνουν σειρά παρεμβάσεων όπως ο κώδικας των δικηγόρων, οι απολύσεις και η αναδιάρθρωση των - προς ιδιωτικοποίηση- ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, για την προώθηση της οποίας ανακοινώθηκε χθες η πρόσληψη ανεξάρτητων συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου