Powered By Blogger

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΥΣΟΥ...
Η Eldorado Gold αναβάλλει (;) την εξόρυξη στη Χαλκιδική 

H εταιρεία Eldorado Gold αποφάσισε να μην προχωρήσει την εξόρυξη χρυσού σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων και της Χαλκιδικής μέχρι το 2016. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Bloomberg , η υποχώρηση της τιμής του χρυσού υποχρεώνει την καναδική εταιρεία να αναθεωρήσει το ύψος του επενδυτικού της προγράμματος.
Η Eldorado Gold θα δαπανήσει φέτος 430 εκατ. δολάρια αντί για 670 εκατ. δολάρια, όπως ήταν το αρχικό της σχέδιο. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός της για έρευνες μειώθηκε στα 51 εκατ. δολ. από 98,5 εκατ. δολ.. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε και τη μετάθεση της έναρξης παραγωγής σε σειρά έργων, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, δηλαδή σε Σκουριές και Πέραμα, όπου θα αρχίσουν - συνεχιστούν το 2015 και το 2016 αντίστοιχα.
Η εταιρεία προβλέπει πως η παραγωγή χρυσού φέτος θα ανέλθει σε 745.000 ουγγιές με κόστος 520 δολ. ανά ουγγιά, τίμημα ανάλογο με την αρχική πρόβλεψη.
Παράλληλα, μετέθεσε για το 2016 ή 2017 την έναρξη παραγωγής στο μεταλλείο Certej της Ρουμανίας ενώ ανέβαλε και την επέκταση του ορυχείου στην Τουρκία μέχρι να ανακάμψουν οι τιμές των μετάλλων.
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου