Powered By Blogger

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΛΜΕ Χαλκιδικής: Πρόταση για δράσεις για την απεργία
ΕΛΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συνεδρίασε στις 12-9-2013 και κατέληξε στην πρόταση για ένα πρόγραμμα δράσεων που μπορούν να ακολουθήσουν τα σχολεία του Νομού, τροποποιώντας το αναλόγως με την ιδιαιτερότητα ανα περιοχή και με όριο την φαντασία των συναδέλφων.
Δευτέρα 16/9 και Τρίτη 17/9
08:00 – 09:00 Εκπαιδευτικοί (και συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα), Σχολικοί Φύλακες, Γονείς συγκεντρωνόμαστε στα σχολεία μας και περιφρουρούμε την απεργία.  Δίνουμε έμφαση στην συζήτηση με τους μαθητές.
09:00 – 13:00 Δράσεις στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία. Στο σχολείο προγραμματίζουμε προβολές σχετικών ταινιών, συζητήσεις, μαθήματα αλληλεγγύης και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε που μπορεί να δώσει το στίγμα του τί σχολείο θέλουμε σήμερα. Επιχειρούμε άνοιγμα στην τοπική κοινωνία με παρεμβάσεις σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΔΕΗ, τράπεζες, Εφορίες, Δήμους, πλατείες, κα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας και στην πανεργατική απεργία στις 18-19/9.
Τετάρτη 18/9
08:00 – 10:00 Εκπαιδευτικοί (και συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα), Σχολικοί Φύλακες, Γονείς συγκεντρωνόμαστε στα σχολεία μας και περιφρουρούμε την απεργία.  Προετοιμασία της παρουσίας μας στο Συλλαλητήριο του Πολυγύρου.
10:00 – 13:00 Συμμετοχή στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο στον Πολύγυρο(Ηρώον, μπροστά στη Νομαρχία) στις 11:00. Προσπαθούμε η συγκέντρωση να είναι μαζική. Να ξεσηκώσουμε κόσμο από τα χωριά μας. Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, γιατροί, εργαζόμενοι ΟΤΑ, Σχολικοί Φύλακες,  άνεργοι, φοιτητές, πρώην μαθητές, νοσηλευτές, συνταξιούχοι εκπ/κοι  πραγματοποιούμε πορεία στους δρόμους του Πολυγύρου, κλείνουμε μαγαζιά, παρασύρουμε κόσμο, φώναζουμε τα συνθήματά μας, μοιράζουμε φυλλάδια, τραγουδάμε!
Πέμπτη 19/9 και Παρασκευή 20/9
08:00 – 09:00 Εκπαιδευτικοί (και συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα), Σχολικοί Φύλακες, Γονείς συγκεντρωνόμαστε στα σχολεία μας και περιφρουρούμε την απεργία. 
09:00 – 13:00 Συνεχίζουμε τις Δράσεις στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία όπως θα καθοριστεί από τα σχολεία τοπικά και σε συνενόηση με τις Επιτροπές Αγώνα. Εμπλουτίζουμε τον αγώνα μας με φαντασία και δημιουργικότητα, μουσική και καλλιτεχνική διάθεση. Ο Αγώνας είναι ωραίος!
Σε  μία εκ των δύο ημερών θα πραγματοποιηθεί  Συγκέντρωση στην Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης με συμβολική κατάληψη και θα ακολουθήσει η ΓΣ της ΕΛΜΕ που θα καθορίσει την συνέχιση της πορείας της απεργίας. Η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν  όταν η ΟΛΜΕ αποφασίσει την μέρα  Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου