Powered By Blogger

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ...
Αντεπίθεση Σαμαρά σε όλα τα επίπεδα

Με ένα πυκνό πρόγραμμα δραστηριοτήτων στα κυβερνητικά όργανα, στο κόμμα, αλλά και στον διεθνή χώρο, θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς να υπερφαλαγγίσει τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και τους διαφωνούντες της ΝΔ που προβάλλουν ενστάσεις στην ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.
Ο φθινοπωρινός σχεδιασμός τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και θα φθάσει έως τα τέλη Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από την επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες, όπου θα στείλει μήνυμα όχι άλλα μέτρα, δεν αντέχει η κοινωνία.
Ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να ξεκαθαρίσει «μια και καλή» τα πράγματα χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα προς τους επικριτές της πολιτικής του, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα αποκαταστήσει την«ψυχική ενότητα» στο εσωτερικό της κυβέρνησής του.
Τις τελευταίες εβδομάδες μαίνεται ο «πόλεμος των διαρροών» για το ποιοι υπουργοί παράγουν έργο και ποιοι αποτελούν βαρίδια. Ήδη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει καρφιά για τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τις καθυστερήσεις σχετικά με τους 1.600 του υπουργείου του, οι οποίοι πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Άλλο κρούσμα είναι η υπόγεια σύγκρουση του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου με τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδειχνε ως τώρα να μην παίρνει και πολύ τοις μετρητοίς τις διαδόσεις. Αυτό που προφανώς δεν τον ευχαριστεί καθόλου είναι ότι οι διαρροές προέρχονται από το υπουργούς για συναδέλφους τους, επιβαρύνοντας το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ειδικά αυτή την περίοδο, λίγο πριν την έλευση της ηγετικής ομάδας της τρόικας.
Αυτό που συνηθέστερα εκδηλώνει ο πρωθυπουργός σε όσους συνομιλούν ή συνεργάζονται μαζί του τις τελευταίες ημέρες είναι η απορία. Δείχνει να απορεί για τα στελέχη του κόμματός του και για τους υπουργούς του που δημιουργούν προβλήματα εκεί όπου δεν υπάρχουν!
«Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να κάνουμε έργο και χάνουμε τον δρόμο μόνοι μας» λένε κυβερνητικά στελέχη, ενώ αρκετοί είναι αγανακτισμένοι με τα «παιδιαρίσματα ορισμένων». Παράλληλα υπάρχει και ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συμπεριφορά βουλευτών έναντι της κυβερνητικής πολιτικής.
Ακόμα και η… απλή ασυνεννοησία μεταξύ υπουργών που δεν έχουν λόγους να διαφωνούν και να «βλάπτουν εαυτούς και αλλήλους» προβληματίζει τον Πρωθυπουργό που επιχείρησε αρκετές φορές να προλάβει και το πέτυχε ενδεχόμενη χιονοστιβάδα αντιδράσεων.
Ο Αντ. Σαμαράς επιμένει σε συνομιλητές του, ότι «δεν έχουμε περιθώρια για  ομφαλοσκοπήσεις», και προτάσσει την άποψη, οι πάντες να αφήσουν τις άγονες αντιπαραθέσεις και να δράσουν ενωτικά, καθώς η κυβέρνηση είναι σε πόλεμο και πρέπει να κερδίσει.
Μάρκος Αυρήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου