Powered By Blogger

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...
Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι καθηγητές-Ποιες ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ και ποιες κατά 
 
Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι δάσκαλοι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν αργά το βράδυ, με συντρηπτική πλειοψηφία οι π΄ροεδροι των ΕΛΜΕ, οι οποίοι συνεδρίασαν στην  Αθήνα .
Από τους 86 προέδρους των ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη συνεδρίαση οι 72 αποφάσισαν υπέρ των πενθήμερων απεργιών.
 Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα τι ψήφισε η κάθε ΕΛΜΕ
Κάθε Πέμπτη θα πραγματοποιούνται νέες Γενικές Συνελεύσεις και κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ
Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι δάσκαλοι
Την Πέμπτη  12 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ολομέλεια των προέδρων, για να αποφασιστεί ένα ο κλάδος των δασκάλων και νηπιαγωγών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις , παράλληλα με τους καθηγητές.
Για σήμερα  Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με το ΔΣ της ΔΟΕ.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος σχετικά με τις απειλούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στην αρχή της σχολικής χρονιάς  δήλωσε τα εξής:«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και θα λειτουργήσουν ομαλά, όπως άλλωστε έγινε και πέρσι. Τα βιβλία είναι στα σχολεία, οι μαθητές θα είναι στα θρανία, οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις και μάλιστα, μέσα σε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, που θέτει πάνω από όλα το συμφέρον των μαθητών. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα».
Για το ενδεχόμενο εκ νέου επιστράτευσης των εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας τόνισε:«Όχι. Η επιστράτευση ήταν αναγκαία, όταν απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον».
Έκκληση της ΟΛΜΕ προς μαθητές να συμπαραταχθούν με τις κινητοποιήσεις των καθηγητών
Η ΟΛΜΕ με γράμμα προς τους μαθητές τους προτρέπει να συμπαραταχθούν με  τις κινητοποιήσεις των καθηγητών.
«Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει!» αναφέρει χαρακτηριστικά στην  επιστολή της η  ΟΛΜΕ, ενώ στέλενει το μήνυμα: « Αυτή τη μάχη ή θα την κερδίσουν οι πολιτικές της Τρόικα και της κυβέρνησης που την υπηρετεί και θα επιβάλλουν την ερήμωση και τη δυστυχία ή θα την κερδίσουμε εμείς, ανοίγοντας το δρόμο για το σχολείο του μέλλοντος, για μια δημιουργική και ελεύθερη ζωή για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου