Powered By Blogger

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

''ΠΑΝΑΓΙΑ''
Το νέο ταχύπλοο που απέκτησε το Άγιο Όρος 

Με ένα σύγχρονο μικρό επιβατικό πλοιάριο ενισχύεται το Αγίο Όρος.
Το ταχύπλοο «Παναγία» των Αγιορείτικων Γραμμών θα εξυπηρετεί  για πρώτη φορά μόνιμα τη  βόρεια πλευρά του Αγίου Όρους, δηλαδή τις Μονές Χιλανδαρίου, Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Μεγίστης Λαύρας. Το ταχύπλοο θα παρέχει καλύτερες και γρηγορότερες υπηρεσίες σε μοναχούς και επισκέπτες.
Σύμφωνα με την εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια στην άγονη γραμμή Ιερισσού – Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας (Μορφωνού) καθώς και ταξίδια με ολική ναύλωση.
Τα  νέο ταχύπλοο είχε παραγγελθεί στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, ενώ έχει δύο μηχανές caterpillar 1345 ίππων, μηχανές ιδιαίτερα μεγάλες, που, σε συνδυασμό με το υλικό κατασκευής του δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες. 
Το καλοκαίρι θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 130 επιβάτες, ενώ παρέχει και τη δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης από την πλώρη, σε όσα σημεία δεν θα μπορεί να πρυμνοδετήσει.
Το συνολικό κόστος του ανήλθε στο 1.400.000 ευρώ.Την κατασκευή του πλοίου σχεδίασε και επέβλεψε ο ναυπηγός Δημήτρης Θυρεός.
  halkidikinews.gr
Αγιορείτικες Γραμμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου