Powered By Blogger

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ 
Σαμαράς: «Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό»
«Νομίζω ότι έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι», είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο ενημερώνει αυτή την ώρα για τα αποτελέσματα των επαφών του σε Βερολίνο και Παρίσι.

 - Μυρίζω αέρα Βερολίνου. Ενδιαφέρον ταξίδι, σχολίασε ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Κύριε Πρόεδρε έχω την εντύπωση ότι έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς ή πιο εύκολη δουλειά. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρέξουμε. Και τρέχουμε».
Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περίπου μισή ώρα, ενώ εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Δίνουμε μία μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ. Για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουμε υποσχεθεί να κάνουμε: Την ανάκαμψη. Να έρθει επιτέλους η ανάκαμψη και περισσότερες θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά. Το λόμπι της δραχμής έχασε έναν γύρο αποφασιστικό. Εμείς όμως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Τις τελευταίες αλλά δύσκολες αποφάσεις».
Ως κρίσιμη, ιδιαίτερα και μετά τις τοποθετήσεις του κ. Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται πάντως η αυριανή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, προς τους οποίους ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει ότι η ακολουθούμενη πολιτική αποτελεί μονόδρομο, προκειμένου η χώρα να διεκδικήσει με αξιώσεις την υιοθέτηση μιας πολιτικής ανάκαμψης της οικονομίας και την επιμήκυνση, κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική λίστα με τα μέτρα (αλλά και με εναλλακτικά σενάρια που έχει επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο σε ορισμένους τομείς) θα φτάσει ίσως και σήμερα στα χέρια των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη.
Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι είναι πιθανόν να προκύψουν ενστάσεις, αλλά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου υπενθυμίζουν ότι οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχουν τονίσει κατ΄ επανάληψη τόσο την αναγκαιότητα εξεύρεσης του ποσού αυτού όσο και το γεγονός ότι την ευθύνη για την εκτέλεση των μέτρων την έχουν ο πρωθυπουργός και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει από τους εταίρους του να επικυρώσουν τα μέτρα και να στηρίξουν την πολιτική αυτή και ουσιαστικά και επικοινωνιακά.
Θα επισημάνει την ανάγκη να κινηθούν με ταχύτητα και να δώσουν τη «μάχη» στις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες, έτσι ώστε να μην υπάρξουν απώλειες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε πρόσφατα, καθώς και για τον σχεδιασμό του μέχρι την κρίσιμη Συνοδό Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.
Θα τεθεί επί τάπητος το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και αυτό της εργασιακής εφεδρείας. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, που αφορούν κυρίως το θέμα της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς με το πρόγραμμα συνταξιοδοτικής ωρίμανσης που θα εφαρμοστεί, θα καλυφθούν οι ενστάσεις του κ. Φ. Κουβέλη.
«Μαραθώνιος»
«Θα πούμε το δικό μας ''νενικήκαμεν...'». Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός θέλησε χθες, από το Μουσείο της Ακρόπολης όπου μετέβη προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης για τον μεγάλο μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη, να απευθύνει μήνυμα αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό. Στην ομιλία του, αφού επεσήμανε ότι «όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν μαραθώνιο, σε αγώνισμα που δοκιμάζεται η αντοχή αλλά και η αποφασιστικότητα του αθλητή», εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου