Powered By Blogger

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ...

Σαμαράς:''Θα κάνω αυτό που πρέπει κι... ας πέσω''

Την ξεκάθαρη απόφασή του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε σε συνεργάτες του ο κ. Σαμαράς. Οι εντολές στους υπουργούς του να μην υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.
Αποφασισμέμος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για τη λήψη σκληρών μέτρων, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στους στενούς του συνεργάτες.
''Θα κάνω αυτό που πρέπει για την πατρίδα μου, κι ας πέσω'' είναι η φράση που αποτελεί το στίγμα της στρατηγικής που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, ενώ τονίζει πως πρωθυπουργός παίρνει πάνω του το πακέτο των 11,7 δισ. ευρώ.
Θα προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές σε αποκρατικοποιήσεις και καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημόσιων φορέων. Θα τα δώσει όλα για να επιτύχει την επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο έτη, από το 2014 στο 2016, καθώς χωρίς αυτήν η χώρα δε θα μπορέσει να διασωθεί.
Δε θέλει να γίνει δεύτερος Καραμανλής
Άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά δήλωσαν στην εφημερίδα πως ο Αντώνης Σαμαράς ξορκίζει το ενδεχόμενο να γίνει ένας δεύτερος Καραμανλής.
Οι πρόωρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 ερμηνεύτηκαν από τη συντριπτική πλειονότητα ως απόδραση του τότε πρωθυπουργού από τα προβλήματα που έπνιγαν τη χώρα.
''Ας παίρναμε τα μέτρα κι ας πέφταμε'', δήλωσε ένα χρόνο μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος ο Α. Σαμαράς, προκαλώντας την ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού.
''Ο μεγάλος στόχος του ήταν να αναλάβει την ηγεσία της Ν.Δ. και να γίνει πρωθυπουργός'' είναι μία άλλη ερμηνεία που δίνουν πηγές στη Real News.
Βάζει πάνω από όλα την Ελλάδα, αγνοώντας το πολιτικό κόστος
''Τον εκπλήρωσε. Τώρα βάζει πάνω απ’όλα την Ελλάδα αγνοώντας για το πολιτικό κόστος. Άλλωστε, αν πέσει η κυβέρνηση, το πιο πιθανό είναι να έχει χαθεί το στοίχημα σωτηρίας της χώρας. Το τελευταίο λοιπόν που θα ενδιέφερε σε μια τέτοια περίπτωση τον οποιονδήποτε είναι ποιος θα είναι ή δεν θα είναι πρωθυπουργός της χρεοκοπίας''.
Αυτήν την εντολή, έδωσε ο Α. Σαμαράς και προς όλους τους υπουργούς αιχμής που έχουν αναλάβει το βάρος της εφαρμογής των Μνημονίων. Τους είπε μάλιστα: ''Ξεχάστε το πολιτικό κόστος και επιταχύνετε ρυθμούς'', γνωρίζοντας πως η στρατηγική που ακολουθεί είναι υψηλού ρίσκου, κρύβει πολλά ''αγκάθια'' και ανοίγει πολλά μέτωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου