Powered By Blogger

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ 
Τουαλέτα… 30.000 ευρώ στο ΑΠΘ
Στο υπουργείο Παιδείας για εξηγήσεις κάλεσε τον Πρύτανη του ΑΠΘ ο Κ. Αρβανιτόπουλος, μετά από δημοσίευμα για τα οικονομικά πεπραγμένα του Αριστοτελείου, πολλά εκ των οποίων προκαλούν εύλογες απορίες.

"Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται και η ελληνική πολιτεία αναγκάζεται να περικόπτει λειτουργικές δαπάνες των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας, απαιτείται άπλετο φως στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τις Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και τους κατά νόμον υπευθύνους", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", στο ΑΠΘ είχε στηθεί "χορός εκατομμυρίων" με χρήματα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η διοίκηση του πανεπιστημίου δεν είχε 5 εκ. ευρώ να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, ωστόσο το 2011 δαπάνησε 8,3 εκ. ευρώ σε διάφορες υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας, πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, θα παρουσιάσει τις δαπάνες του 2011 και θα ζητήσει την έγκρισή τους από τη Γενική Συνέλευση.

Πολλά μέλη της Συγκλήτου δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.  

Έκπληξη προκαλεί το ποσό που δόθηκε για την τουαλέτα της πρυτανείας, καθώς η ανακαίνιση της κόστισε 29.348 ευρώ.

Πολλές από τις δαπάνες, γεννούν απορίες για τη διαχείριση των χρημάτων εκ μέρους της Εταιρείας.

- Δαπανήθηκαν 180.322,57 ευρώ για «διάφορες δραστηριότητες» χωρίς να αναφέρονται αναλυτικά ποιες είναι αυτές.

- Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ έλαβαν από την Εταιρεία 12.567 ευρώ και 35.857 ευρώ αντιστοίχως. Δηλαδή εκτός από την κρατική επιχορήγηση έλαβαν και μερικές χιλιάδες ευρώ επιπλέον από τα ταμεία της Εταιρείας.

- 1,3 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την πανεπιστημιακή κατασκήνωση της Καλάνδρας Χαλκιδική αν και οι εγκαταστάσεις είχαν ανακαινιστεί πριν από λίγα χρόνια.

- 430.189 ευρώ δόθηκαν για τον σχεδιασμό και τον εσωτερικό κανονισμό της Εταιρείας.

- 22.656 ευρώ για τη συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ.

- 56.560 ευρώ στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» προκειμένου να συναφθεί συμφωνία συνεργασίας.

- 250.000 για τη λειτουργία των κυλικείων που σήμερα λειτουργούν με την ευθύνη της Εταιρείας.

- 68.462 ευρώ για τη νομική υποστήριξη του ΑΠΘ, αν και το Πανεπιστήμιο διαθέτει νομική υπηρεσία. Ωστόσο τις υποθέσεις τις αναλαμβάνουν εξωτερικά δικηγορικά γραφεία.

- 80.091 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη πληροφορικής του ΑΠΘ.

- 19.797 ευρώ για οδοιπορικά έξοδα του Πανεπιστημίου.

- 24.185 ευρώ για πληρωμή διοικητικών προστίμων. Δηλαδή τα πρόστιμα που υποβλήθηκαν σε υπαλλήλους του ΑΠΘ δεν τα πλήρωσαν οι καταδικασθέντες αλλά η Εταιρεία.

- Ο σχεδιασμός και ο ηλεκτροφωτισμός του ΑΠΘ κόστισαν 244.738 ευρώ.

- Η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων ακινήτων ιδιοκτησίας του ΑΠΘ ανήλθε στα 526.375 ευρώ, ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου ερευνών του ΑΠΘ χρηματοδοτήθηκε με 505.516 ευρώ και η τοποθέτηση ασύρματου δικτύου στις φοιτητικές εστίες κόστισε 42.343 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου