Powered By Blogger

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣτΕ
Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Κώστας Μενουδάκος 
Ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κ. Κώστας Μενουδάκος, επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η εισήγηση για το πρόσωπο του κ. Μενουδάκου ήταν του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, η οποία έγινε αποδεκτή και από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.
Ο κ. Μενουδάκος διαδέχεται στο τιμόνι του ΣτΕ τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται κατά κοινή ομολογία δικαστής υψηλού κύρους και αξίας, ενώ στην πολυετή διαδρομή του έχει εκδώσει σημαντικές αποφάσεις ως πρόεδρος του 5ου τμήματος του ΣτΕ για θέματα περιβάλλοντος και έχει καθοριστική συμμετοχή στην επεξεργασία σημαντικών προεδρικών διαταγμάτων. Επίσης, έχει διατελέσει διευθυντής στη Σχολή των Δικαστών και Προϊστάμενος του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης (1998-2001).
Το υπουργικό συμβούλιο, με την ίδια απόφαση, επέλεξε στη θέση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τους αρεοπαγίτες κ.κ.κ Σπύρο Ζιάκα, Χαράλαμπο Δημάδη, Βασίλη Λυκούδη και Γιώργο Γιαννούλη, ακολουθώντας την εισήγηση του κ. Ρουπακιώτη.
Στη θέση της αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη η κ. Γαρυφαλλιά Καλαμπαλίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου