Powered By Blogger

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας για την 25η Μαρτίου 

Μήνυμα του Προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφέρει: «Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και έκφρασης σεβασμού και ευγνωμοσύνης σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Η Επανάσταση του 1821 προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό, ενέπνευσε, συγκίνησε και εξακολουθεί να δημιουργεί σκέψεις για τη δύναμη της συλλογικότητας, της πίστης σε ιδανικά, του πάθους για ελευθερία και ανεξαρτησία.

»Σε μέρες όπως αυτή έχει νόημα να αναλογιζόμαστε παραδείγματα γενναιότητας και πατριωτισμού. Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στην Κύπρο. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, δεν αρκούν μόνον τα λόγια αλλά η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή μας.
»Ο Ελληνισμός δοκιμάζεται μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο σκληρό. Πολλά συμβαίνουν χωρίς να εξαρτώνται από τις δικές μας προσπάθειες, άλλα μπορούμε να τα οδηγήσουμε με τις δικές μας αποφάσεις και τις δικές μας δράσεις. Για να υλοποιηθούν, χρειάζεται ενότητα πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο που θα μας επιτρέψει να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία μπροστά».

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την 25η Μαρτίου 
Μέρα Ιστορικής Μνήμης η σημερινή, μέσα σε μέρες Εθνικής δοκιμασίας. Για όλο τον Ελληνισμό. Και ιδιαίτερα, σήμερα, για την Κύπρο...
Αλλά αρκεί να κοιτάξουμε πίσω, σε ολόκληρη την πρόσφατη Ιστορία μας, για να καταλάβουμε πόσες δοκιμασίες περάσαμε, πάντα με οδυνηρό τρόπο, αλλά πάντα με επιτυχία. Και βγήκαμε πάντα ισχυρότεροι ως Έθνος, καλύτεροι ως κοινωνία, πιο υπερήφανοι γι’ αυτό που είμαστε, πιο... σίγουροι γι’ αυτά που μπορούμε να επιτύχουμε.
Φτάνει να παραμείνουμε ενωμένοι και όρθιοι...
Αυτό σημαίνει Ελευθερία: να πολεμάμε ενωμένοι, τα δεινά που μας βρίσκουν, τους εχθρούς που μας επιβουλεύονται και τον κακό τον εαυτό μας. Μακριά από διχαστικά συνθήματα, από την μοιρολατρία της υποταγής κι από πλέγματα Εθνικής μειονεξίας.
Οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα, αν μείνουν ενωμένοι και όρθιοι!

Μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την 25η Μαρτίου 

Κοντά στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου επέλεξε να βρεθεί ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο υπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Κορυτσάς και το Εθνικό Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης, μετέβη στη Μητρόπολη Κορυτσάς, προκειμένου να παραστεί στη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ενώ παρακολούθησε τη μαθητική γιορτή για την Εθνική Επέτειο στο σχολείο «Όμηρος».
«Γιορτάζουμε σήμερα τη μεγάλη επέτειο του Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία για να ξαναθυμηθούμε τα γεγονότα, να τιμήσουμε τους αγωνιστές, να αντλήσουμε διδάγματα για το παρόν και το μέλλον» δήλωσε για την επέτειο ο κ. Αρβανιτόπουλος.
«Σε μια εποχή πολύμορφης κρίσης για την πατρίδα μας, η αναδρομή στην ιστορία μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά, εφόσον μας οδηγήσει σε συμπεράσματα για τα επιτεύγματα, αλλά και για τα λάθη μας. Ώστε να πολλαπλασιάσουμε τα πρώτα και να αποφύγουμε τα δεύτερα.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στους προγόνους μας και στην ιστορία μας αλλά, κυριότερα, απέναντι στη νέα γενιά να ξαναχτίσουμε, με επιλογές ρεαλιστικές και υπεύθυνες, μια πατρίδα δυνατή και ευημερούσα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική ανάκαμψη της χώρας είναι η προώθηση και ολοκλήρωση των αναγκαίων αλλαγών στην εκπαίδευση. Αυτή η προσπάθεια υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές. Είναι υπόθεση εθνική» καταλήγει το μήνυμα του υπουργού Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου