Powered By Blogger

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΕΚΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΙΑ 
Μεταλλεία Ιερισσός: Ένταση και δακρυγόνα - Οι κάτοικοι στους δρόμους
Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων - Αφορμή η σύλληψη έξι κατοίκων
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων εναντίον των κατοίκων που βρίσκονται έξω από το αστυνομικό τμήμα δίπλα από το οποίο βρίσκεται σχολείο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναπνευστικά προβλήματα και σε μαθητές που έκαναν διάλειμμα στην αυλή του σχολείου.
Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές προκειμένου να διαλύσουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα των δακρυγόνων. Σημειώνεται ότι πλησίον του τμήματος υπάρχει και ιατρείο. Στο χωριό χτυπάνε οι καμπάνες.
Όλα ξεκίνησαν όταν σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, έξι άτομα που είχαν κληθεί στην ασφάλεια Πολυγύρου ξανά για κατάθεση, κρατήθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους.  Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.  Αυτό ξεσήκωσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν στους δρόμους και τα ΜΑΤ να παραταχθούν απέναντί τους.
Αυτή την ώρα 4 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το χωριό και ενδέχεται μαζί τους να είναι και ο εισαγγελέας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Μανούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ διέψευσε κατηγορηματικά ότι έγινε χρήση χημικών στο σχολείο του χωριού. Ο πρώην Δήμαρχος Σταγείρων κ. Βλαχόπουλος μιλώντας και εκείνος στον ΣΚΑΙ για το τι γίνεται τώρα στην Ιερισσό έκανε  λόγο για δακρυγόνα ακόμα και μέσα στο σχολείο».
Στο μεταξύ τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, έγινε γνωστό ότι «τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Ιερισσού. Επιπλέον σημειώθηκαν και πολλά λιποθυμικά φαινόμενα από μεγάλους και παιδιά».  Ερωτηθείς για το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια επισημαίνει: «Συγκεντρώθηκε στην Ιερισσό κόσμος από το χωριό αλλά και από γειτονικές περιοχές όπως η Ουρανούπολη, τα Νέα Ρόδα και η Αμμουλιανή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχείς προσαγωγές, ακόμη και ανηλίκων, στο πλαίσιο της έρευνας για το επεισόδιο στις Σκουριές».
«Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να μην επιτρέψει στα ΜΑΤ να μπουν στο χωριό. Παρ όλα αυτά έφτασαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ και φτάνουν και άλλες. Μεταφέρουν μαζί τους πέντε συλληφθέντες που είχαν προσαχθεί νωρίτερα ενώ τους συνοδεύουν και τρεις εισαγγελείς. Η ένταση του κόσμου βρίσκεται στο ανώτερο σημείο και κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά» προσθέτει. Σημειώνει, εξάλλου, ότι μετά τα επεισόδια στο σχολείο, οι καθηγητές ειδοποιούν τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους.
Ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Κωνσταντίνος Κατσαβαβάκης, αφού ανέφερε πως η κατάσταση στην περιοχή της Ιερισσού είναι έκρυθμη, ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Χθες κλήθηκαν να καταθέσουν στην ασφάλεια δύο ανήλικες μαθήτριες η μία εκ των οποίων μάλιστα αναζητήθηκε στο σχολείο της.
Το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αναφέρει:  «Δυο παιδιά μας θα ανακριθούν, από τις διωκτικές αρχές που συνεχίζουν να αναζητούν τους εμπρηστές στα σχολεία μας. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Σύλλογος Διδασκόντων έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους για τις προσαγωγές ανήλικων μαθητών. Τα χτυπήματα που έχουμε δεχθεί ως κοινωνία και ως κίνημα, από Κράτος, αστυνομία και ΜΜΕ, ήταν πάμπολα και ανηλεή. Οι πρακτικές όμως των τελευταίων ημερών, που βάζουν τα παιδιά μας στο κέντρο του όποιου σχεδίου έχουν στο μυαλό τους άνθρωποι χωρίς ηθική και στοιχειώδη ευαισθησία, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».
«Χούντα δεν γνωρίσαμε, μα ούτε ελευθερία. Η τρομοκρατία μπήκε στα σχολεία» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές του Αριστοτέλειου γυμνάσιου- λυκείου Ιερισσού.  «Και ενώ τα τελευταία χρόνια στην επικράτεια, εμείς οι μαθητές βιώνουμε μαζί με τους γονείς μας τη βάναυση πολιτική των κυβερνήσεων (λιτότητα – φτώχεια – πείνα – ανεργία – θάνατοι), στο Αριστοτέλειο Λύκειο Ιερισσού ζούμε μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή της τρομοκράτησής μας από τα Όργανα της Τάξης. Συμμαθητές μας σύρονται στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής ως κοινοί τρομοκράτες. Σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιφέρει την ανάπτυξη μέσω της μεταλλουργίας χρυσού στη Χαλκιδική, θυσιάζεται η ελευθερία, η δημοκρατία, και παράλληλα καταπατώνται τα δικαιώματά μας, για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Τους συμπαραστεκόμαστε κλείνοντας το σχολείο και δηλώνουμε πως η τρομοκρατία του κράτους ΔΕΝ θα περάσει!» τονίζουν.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας γίνονται μαζικές προσαγωγές, παράνομες λήψεις γενετικού υλικού , καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων , στα πλαίσια του γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί. Δεχτήκαμε τη τεταμένη αυτή κατάσταση, δεν μπορούμε όμως να ανεχτούμε την στοχοποίηση των παιδιών μας, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε συνεχώς φοβισμένα. Καλούμε όλους τους γονείς να σταθούν πλάι μας» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος γονέων του σχολείου.

"Βράζει" η Ιερισσός Χαλκιδικής μετά τα δακρυγόνα! Ο Εισαγγελέας τους "μαζεύει" όλους για σύσκεψη

 
O προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, καλεί αύριο σε σύσκεψη τον Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα και εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής με τους δικηγόρους τους, για να συζητήσουν μετά τα σημερινά επεισόδια, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης.
Η σύσκεψη θα γίνει στις 11 το πρωί, στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι η κατάσταση των παιδιών που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας λόγω των επεισοδίων που έγιναν στην Ιερισσό, με αφορμή τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που είχε γίνει στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.
 
 Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκιδικής Γιώργος Ρέμελης, τρία άτομα μεταφέρθηκαν με μικροπροβλήματα στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού και αντιμετωπίστηκαν από τον αγροτικό γιατρό χωρίς να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο.
"Στο Νοσοκομείο δεν έχει διακομιστεί κανένας. Στην περιοχή υπάρχει ασθενοφόρο για κάθε ενδεχόμενο και η κατάσταση φαίνεται ελεγχόμενη. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι κάποια παιδιά αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έπαθαν μικροκακώσεις αλλά δεν χρειάστηκε να τα πάνε ούτε καν στο Κέντρο Υγείας" ανέφερε ο κ. Ρέμελης.
"Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι τέσσερις ενήλικες και τρία παιδιά με δύσπνοια, δύο άτομα με θλαστικά τραύματα και ένας δημοσιογράφος με μικροτραύματα πήγαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού. Ένας γιατρός από το Περιφερειακό Ιατρείο πήγε στο σχολείο όπου έριξαν τα δακρυγόνα. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν ηρεμήσει" ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.
Πηγή: TwitterΔιαψεύδει η Αστυνομία ότι έπεσαν χημικά σε σχολείο και σε σπίτια
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνεται ότι "καταγγελίες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής διαψεύδονται κατηγορηματικά".
Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πολυγύρου, Θεόδουλος Ταπανίδης, επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τους διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου
"όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια αρκετοί γονείς κατευθύνθηκαν προς το Γυμνάσιο - Λύκειο Ιερισσού. Την ώρα που βρίσκονταν εκεί και φώναζαν συνθήματα, έπεσαν δύο - τρία δακρυγόνα, εντός της αυλής του σχολείου σε απόσταση δύο μέτρων από την εξωτερική καγκελόπορτα και τριάντα περίπου μέτρων από το κτίριο".
"Μου ανέφεραν ότι επειδή φυσούσε αέρας κάποια παιδιά παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο υπήρχε γιατρός που τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες" πρόσθεσε.
Πηγή: Twitter
Αστυνομία: Οι κάτοικοι εμπόδιζαν τους αστυνομικούς να κάνουν έρευνες! Τους πετούσαν πέτρες!
Γενικά για το σημερινό συμβάν, η ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνει ότι
"το πρωί τετρακόσια άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου - Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013".
Παράλληλα αναφέρεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή ενώ δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Έτσι τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.
Τελικά, σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων, οι συγκεντρωθέντες απωθήθηκαν και πήγαν στην πλατεία της Ιερισσού. Γίνεται, τέλος, γνωστό ότι δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κάτοικοι της περιοχής.

Δήμαρχος Αριστοτέλη: Ο Δήμος έκανε... τον εισαγγελέα!
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, σχολίασε: "Εμείς, ως δημοτική αρχή δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε το ρόλο του εισαγγελέα. Κάτοικοι κατέλαβαν την είσοδο της Ιερισσού, θέλοντας να εμποδίσουν τις έρευνες, και φαίνεται ότι έπεσαν δακρυγόνα για να ελευθερωθεί ο χώρος. Μου διαψεύδουν από την αστυνομία ότι έριξαν δακρυγόνα μέσα στο σχολείο, το οποίο όμως βρίσκεται στο δρόμο όπου σημειώθηκε η ένταση".
Την ανάγκη άμεσης έναρξης διαλόγου για να προκύψει μια βάση συνεννόησης, υπογραμμίζει, εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος. "Με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο και με την ίδια ένταση που καταδικάσαμε την προ ημερών επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, καταδικάζουμε και σήμερα απερίφραστα κάθε είδους δράση και ενέργεια που προκαλεί την αναστάτωση των κατοίκων και που θέτει σε κίνδυνο απλούς ανθρώπους και γυναικόπαιδα" προσθέτει.
"Η ήρεμη διαμαρτυρία είναι ένα δικαίωμα της δημοκρατίας μας. Αντιδράσεις που δημιουργούν προβλήματα σε άλλες επαγγελματικές ομάδες και επιχειρήσεις μόνο καλό δεν προσφέρουν τόσο στην περιοχή, όσο και στον τουριστικό προορισμό Χαλκιδική" επισημαίνει, άλλωστε, ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής. 
  Ένταση και δακρυγόνα στην Ιερισσό για τα μεταλλεία
  Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει ότι έπεσαν χημικά σε σχολείο
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου από το πρωί σημειώνονται επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και αστυνομικών δυνάμεων, με αφορμή τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που έγινε στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί όταν δεκάδες κάτοικοι της Ιερισσού απέκλεισαν την είσοδο του χωριού, προσπαθώντας να εμποδίσουν την έλευση διμοιριών των ΜΑΤ που κατευθύνονταν προς το χωριό για να υποβοηθήσουν συναδέλφους τους που βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο της προανάκρισης για την εμπρηστική επίθεση.
Όπως έγινε γνωστό, οι κάτοικοι έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ελαστικά, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προβούν σε περιορισμένη χρήση χημικών. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της Ιερισσού καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια υπόπτων κι έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.
Στο μεταξύ τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, έγινε γνωστό ότι “τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Ιερισσού. Επιπλέον σημειώθηκαν και πολλά λιποθυμικά φαινόμενα από μεγάλους και παιδιά”.
 Διάψευση ΕΛ.ΑΣ. για τα χημικά
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Χρήστος Μανούρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ διέψευσε κατηγορηματικά ότι έγινε χρήση χημικών στο σχολείο του χωριού.
Από τη Γενική Αστυνομική Δ/νση Κεντρικής Μακεδονίας διαψεύστηκε «η χρήση χημικών σε σχολείο και οικείες της περιοχής» υποστηρίζοντας πως η χρήση δακρυγόνων έγινε για να επιτευχθεί η διέλευση των αστυνομικών ώστε να διενεργηθούν έρευνες στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός στις 17 Φεβρουαρίου.
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους υποστηριζουν ότι βγήκαν στους δρόμους για να μην επιτρέψουν στα ΜΑΤ να μπουν στο χωριό.
Ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Κωνσταντίνος Κατσαβαβάκης, αφού ανέφερε πως η κατάσταση στην περιοχή της Ιερισσού είναι έκρυθμη, ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. “Η αστυνομία ήρθε να κάνει έρευνες, με αφορμή τα τελευταία επεισόδια, και κάτοικοι απέκλεισαν το χώρο και δεν άφησαν τις αστυνομικές δυνάμεις να περάσουν με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών” σημείωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Εν τω μεταξύ, «ενημέρωση, που είχε αρμοδίως, για τα επεισόδια στην Ιερισσό» επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος, μιλώντας στη Βουλή, είπε: «Αστυνομική δύναμη είχε μεταβεί στην περιοχή, παρουσία δύο δικαστικών λειτουργών, με σκοπό να προβεί σε έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση που είχε λάβει χώρα στην περιοχή, πριν από δύο εβδομάδες.
Κάποιοι κάτοικοι απέκλεισαν την πρόσβαση της αστυνομίας και έκαψαν λάστιχα, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών στο συγκεκριμένο σημείο, όπου παρακωλύονταν η πρόσβαση των αστυνομικών, που είχαν πάει εκεί για να επιτελέσουν το καθήκον τους».
  
Αντιδράσεις στη Βουλή και ανακοινώσεις κομμάτων
Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό της Χαλκιδικής ζήτησαν, πριν από λίγο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
«Στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει  τους κατοίκους και να καταστείλει  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μιας ολόκληρης περιοχής, η κυβέρνηση  δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο για μια ακόμη φορά στη Χαλκιδική.
Ο ζήλος της κυβέρνησης Σαμαρά για  την προστασία των επιχειρηματικών  συμφερόντων είναι τέτοιος που  δίνει εντολές για τη συνέχιση και την όξυνση της αδικαιολόγητης και απροκάλυπτης χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις.  Με πρόσχημα την επίθεση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, οι δυνάμεις καταστολής έχουν θέσει υπό κατοχή την Ιερισσό, με εισβολές σε σπίτια, προσαγωγές ανήλικων μαθητών, χρήση χημικών ακόμα και μέσα σε σχολείο» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί την κυβέρνηση να δώσει τέλος στο όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας και καταστολής και να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την περιοχή.
Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Δριβελέγκας κατήγγειλε ότι «αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ περιπολούν στην πόλη και με αυταρχικές μεθόδους τρομοκρατούν τους πολίτες, έχοντας μάλιστα ρίξει και χημικά στα σχολεία». Αυτές οι συμπεριφορές δεν ταιριάζουν αυτή την εποχή, υπογράμμισε. Φοβάμαι για τα χειρότερα, είπε ο κ. Δριβελέγκας και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε «να μην ριχθεί άλλο λάδι στη φωτιά και να καταλαγιάσουν τα πράγματα».
Την ίδια ώρα και το ΚΚΕ μέσα από σχετική ανακοίνωση «καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές».
«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταδικάσουν τη συγκυβέρνηση και να απορρίψουν τις συκοφαντίες και τα ψέματα που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική και τη δράση της», καταλήγει το ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου