Powered By Blogger

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ...
Μαζί ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές 
Οριστική η απόφαση του Αντ. Σαμαρά- Τι επιδιώκει 
Οριστική φαίνεται πως είναι η απόφαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ένα χρόνο.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb, την επιλογή αυτή έκανε ο πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες και είναι φυσικά σε γνώση του στενού επιτελείου του.
Όπως είναι γνωστό, η διεξαγωγή των ευρωεκλογών γίνεται ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Και είναι προγραμματισμένες για το τέλος του Μάη του 2014.
Την ίδια περίπου περίοδο πρέπει να διεξαχθούν (πρόωρα) και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με σχετικό νόμο του Γ. Ραγκούση, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών.
Κατεβλήθη προσπάθεια απ' το ΠΑΣΟΚ να πάνε πίσω κατά ενάμισι (!) περίπου χρόνο οι αυτοδιοικητικές εκλογές με αλλαγή του νόμου αυτού, για λόγους ευνόητους. Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται ότι, όπως είναι τώρα διαμορφωμένοι οι συσχετισμοί κινδυνεύει να υποστεί μια εκλογική συντριβή, ενώ στις αντίστοιχες εκλογές του φθινοπώρου του 2010 είχε κερδίσει τους περισσότερους μεγάλους δήμους (ελέγχει την ΚΕΔΕ) και 8 απ' τις 13 περιφέρειες.
Αυτή η πρόταση του Βενιζέλου είν' αλήθεια πως απασχόλησε το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά, που επίσης έβλεπε τον κίνδυνο να κερδίσει αρκετούς δήμους, περιφέρειες κι εντυπώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο επικράτησαν τελικά νέες σκέψεις στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Και η πρόταση Βενιζέλου απορρίφθηκε.
Στη συνέχεια υπήρξε προβληματισμός, αν θα έπρεπε να διεξαχθούν ταυτόχρονα οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές ή να γίνουν σε ξεχωριστές ημερομηνίες.
Και κατέληξαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στην ταυτόχρονη διεξαγωγή.
Το βασικό κριτήριο που οδήγησε σε αυτή την τελική επιλογή ήταν ότι υπάρχει κίνδυνος στις ευρωεκλογές που η ψήφος είναι πιο «χαλαρή» και πιο εύκολα εκφράζεται η οργή των ψηφοφόρων, να υποστεί ήττα η Ν.Δ., να εξαφανιστεί εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, να συρρικνωθεί η ΔΗΜΑΡ και να ενισχυθούν αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα νομιμοποίησης στην τρικομματική κυβέρνηση.
Με την ταυτόχρονη διεξαγωγή και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το Μαξίμου προσδοκά, ότι μπορεί να κάνει συμμαχίες με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τέτοιες που να οδηγήσουν σε κέρδη σε δήμους και περιφέρειες, με αποτέλεσμα να αποσβεσθούν οι κραδασμοί της –πιθανής- ήττας στις ευρωεκλογές, να «ισοφαριστούν» τρόπον τινά οι εντυπώσεις και να μειωθεί το πολιτικό πρόβλημα της κυβέρνησης.
Αυτό –επαναλαμβάνουμε- προϋποθέτει συνεργασίες ευρείας κλίμακας με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους.
Το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά προσδοκά, ότι αυτό δεν θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αφού δεν έχουν κάποια άλλη σοβαρή εναλλακτική ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να αποφύγουν ένα εκλογικό στραπάτσο.
Επιπλέον μια τέτοια πρωτοβουλία θα διευκολυνθεί εφόσον η Ν.Δ. παραχωρήσει σε κάποια στελέχη των δύο κομμάτων τη θέση του επικεφαλής αυτών των συνδυασμών «συνεργασίας».
Σε αυτά τα πλαίσια, για παράδειγμα, «παίζει» η υποψηφιότητα Σγουρού για την περιφέρεια Αττικής, όπως σας έχει ενημερώσει το Newsbomb.
Τέτοιες «παραχωρήσεις» είναι διατεθειμένος να κάνει και σε άλλες περιπτώσεις ο πρωθυπουργός, ώστε να διευκολύνει τη «συνεργασία» για τους λόγους που προαναφέραμε.
Αλλά σε καμιά περίπτωση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, δεν πρόκειται να στηριχτούν οι Καμίνης σε Αθήνα και Μπουτάρης σε Θεσσαλονίκη.
Οι ζυμώσεις μόλις άρχισαν. Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb...
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ...
Το τελικό σχέδιο Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις που πρόκειται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ τις επόμενες μέρες

























































ΣΤΟ 12,2% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

"Πρώτη" η Ελλάδα με 62,5% στους νέους

 Ασταμάτητα ανεβαίνουν τα ποσοστά της ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurobank για τον πληθωρισμό.

Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ, με συνολικό ποσοστό 27,% και 62,5% για τους νέους κάτω των 25 ετών τον Φεβρουάριο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Εurostat για την ανεργία στην ΕΕ αφορούν τον Απρίλιο του 2013, ενώ για την Ελλάδα αφορούν τον Φεβρουάριο του 2013.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Απρίλιο του 2013, η ανεργία στην Ευρωζώνη σημείωσε οριακή αύξηση, σε σχέση με τον Μάρτιο, από 12,1% στο 12,2%, ενώ στην «ΕΕ των 27» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 11%. Οι άνεργοι μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά 104.000 στην «ΕΕ των 27» και κατά 95.000 στην ευρωζώνη. Συνολικά, καταγράφονται 26,588 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 19,375 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (27% τον Φεβρουάριο), στην Ισπανία (26,8%) και στην Πορτογαλία (17,8%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία(4,9%), στη Γερμανία (5,4%), στο Λουξεμβούργο (5,6%) και στην Ολλανδία (6,5%).
Επιπλέον, στην Ελλάδα καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο (από 21,9% το Φεβρουάριο του 2012 σε 27% το Φεβρουάριο του 2013). Μετά την Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας καταγράφεται στην Κύπρο (από 11,2 σε 15,6%), στην Ισπανία (από 24,4% σε 26,8%) και στην Πορτογαλία (από 15,4% σε 17,8%).
Εξάλλου, σε επίπεδα ρεκόρ παραμένει στην ΕΕ η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, τον Απρίλιο του 2013, η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 23,5% στην ΕΕ και στο 24,4% στην ευρωζώνη.
Συνολικά, καταγράφονται 5,627 εκατομμύρια άνεργοι νέοι στην ΕΕ και 3,624 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας για τους νέους στην ΕΕ, καταγράφονται στην Ελλάδα (62,5% το Φεβρουάριο του 2013), στην Ισπανία (56,4%), στην Πορτογαλία(42,5%) και στην Ιταλία (40,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,5%), στην Αυστρία (8%) και στην Ολλανδία (10,6%).
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα αυξήθηκε από 26,7% τον Ιανουάριο σε 27% τον Φεβρουάριο. Συνολικά, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 1,320 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,1% το Φεβρουάριο και στις γυναίκες στο 31%.
Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ...
"Ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος"

Τι δήλωσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ προκαλώντας αίσθηση. Η θέση της για τις γενοκτονίες, τις υιοθεσίες από ζευγάρια ομοφυλόφιλων και τη Χρυσή Αυγή. Ακούστε το ηχητικό







Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, δήλωσε ότι ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος.
"Κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στο βιβλίο της ιστορίας, δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη "συνωστισμός", για τη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά μόνο το ρήμα.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι απομονώθηκε μια μόνο φράση:
"Υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη ''συνωστισμός'' υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε τελικά πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε "συνωστισμός".
Η λέξη άλλαξε και μπήκε μία άλλη λέξη για να περιγραφτεί καλύτερα η αθρόα προσέλευση των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης την ώρα που προσπαθούσαν να σωθούν. Εξ αρχής υπήρχε μόνο το ρήμα. Δεν υπήρξε ηθελημένη προσπάθεια αλλαγής και προσβολής της μνήμης. Στο σημερινό βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη αυτή".
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι "γενικότερη τάση της ιστορίας είναι να μαθαίνουμε από το παρελθόν για να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Πιο πάνω είναι το να μπορεί κανείς να διαβάζει ιστορικά τα πράγματα, να μη στέκεται σε μια αλήθεια αλλά να βλέπει και τις άλλες αλήθειες".
Υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της υιοθεσίας και για τους ομοφυλόφιλους:
"Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση σε ό,τι αφορά την ανάγκη του παιδιού να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο φύλο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η ομοφοβία. Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα του καθενός. Η ταυτότητα του φύλου είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα", είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είπε:
"Η ιστορική επιστήμη δεν είναι αναγκασμένη να δέχεται τις αποφάσεις των κοινοβουλίων" σημείωσε η Μ. Ρεπούση σχολιάζοντας την απόφαση της βουλής που αναγνώρισε επίσημα την γενοκτονία.
"Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν έχω καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη".
"Δεν απαιτώ και δεν θέλω το κόμμα μου, να έχει τις ίδιες ιστορικές απόψεις με εμένα", συμπλήρωσε.
Για τη Χρυσή Αυγή, η κυρία Ρεπούση δήλωσε πως "η ΧΑ υποσκάπτει τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα που της δίνει η Δημοκρατία".
Ερωτηθείσα αν νιώθει θύμα, η κυρία Ρεπούση απάντησε: "Ασκείται μια τρομοκρατία στη δική μου περίπτωση. Η Δημοκρατία μας έχει να χάσει από αυτή την άσκηση πίεσης και τρομοκρατίας. Δεν αισθάνομαι θύμα. Οι τακτικές ιεράς εξέτασης έχουν περάσει. Διεκδικώ το δικαίωμά μου να απαντώ με το δικό μου τρόπο, δεν πρόκειται κανείς να με βάλει στη λογική του μαύρου-άσπρου. Καμιά φορά κάνω το λάθος να μιλώ στην πολιτική με ιστορικούς όρους. Διεκδικώ μια ιστορική καθαρότητα".
Αντίδραση Μιχελάκη
Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Γ. Μιχελάκης "ανέβασε" στις σελίδες του στο facebook και στο twitter το παρακάτω κείμενο, με αφορμή τις θέσεις της κυρίας Ρεπούση:
Η … αβάσταχτη ιστορική ελαφρότητα της κυρίας Ρεπούση
"Για να ξεπαστρέψεις ένα λαό, του αφαιρείς πρώτα τη μνήμη. Καταστρέφεις τα βιβλία του, τον πολιτισμό του, την ιστορία του. Και κάποιος άλλος του γράφει βιβλία, του δίνει πολιτισμό και επινοεί για λογαριασμό του άλλη ιστορία. Έπειτα, ο λαός αρχίζει σιγά σιγά να ξεχνά ποιος είναι και ποιος ήταν. Ακόμη πιο γρήγορα θα τον ξεχάσει ο κόσμος γύρω του".
Αυτά έγραφε ο Μίλαν Κούντερα στο "Βιβλίο του γέλιου και της λήθης" το 1978, με σκοπό να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του.
Εκείνοι αφυπνίστηκαν! Η κυρία Ρεπούση;".
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της εδώ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο.Λ.Μ.Ε.
Όλοι στους δρόμους Παρασκευή 31/5-Συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση

Ο.Λ.Μ.Ε.
Εξετάσεις πέρα από τα όρια της λογικής και της ευαισθησίας


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 3230073 – 3221255
FAX: 210 3311338
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr
Αθήνα, 30/5/13
 Αθήνα, 30/5/13
Εξετάσεις πέρα από τα όρια της λογικής και της ευαισθησίας
Η ΟΛΜΕ έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις παθογενείς καταστάσεις που έχει δημιουργήσει ο θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο θέμα αυτό έχει υποστηρίξει υπεύθυνα και τεκμηριωμένα την αυτονόμηση της λυκειακής βαθμίδας από τη διαδικασία πρόσβασης στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα και τη μετακίνηση προς ένα σύστημα ελεύθερης πρόσβασης.
Τα προβλήματα, ωστόσο, που δημιουργήθηκαν στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, επιτείνοντας ως τα άκρα το άγχος και την αβεβαιότητα μεταξύ των υποψηφίων και των λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και προκαλώντας σύγχυση στην ελληνική κοινωνία.
Ουσιαστικά, η εφετινή εξεταστική διαδικασία έδειξε ότι η ηγεσία του υπ. Παιδείας όχι μόνο δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και στοιχειώδη αίσθηση δικαιοσύνης, αλλά επιπλέον στερείται και των πιο βασικών παιδαγωγικών αρχών και οργανωτικών ικανοτήτων προκειμένου να φέρει σε πέρας ένα έργο όπως η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.
Κοινή είναι η διαπίστωση σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και κοινωνικούς φορείς ότι τα παραπάνω  έχουν δημιουργήσει  μία δικαιολογημένη αίσθηση αδικίας και ματαίωσης στους μαθητές,  ενώ σε κάποιες περιπτώσεις   προκάλεσαν ακόμη και την ψυχολογική τους κατάρρευση. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι παραβιάστηκε ανοικτά η συνταγματική αρχή της ισονομίας για τους υποψήφιους.
Επισημαίνουμε κάποια από τα πιο σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες που επισημάνθηκαν:
1.    Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής τα θέματα ήταν υπερβολικά απαιτητικά, με πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Η επιλογή τους δείχνει, καταρχάς, ότι παραβιάστηκαν οι βασικές κατευθύνσεις που δίνει το ίδιο το υπ. Παιδείας για τη διδασκαλία και την αξιολόγηση του μαθήματος. Στα περισσότερα από τα υποερωτήματα απαιτούνταν συνδυασμοί γνώσεων διαφορετικών κεφαλαίων σε ένα αυστηρά τυπικό, αφηρημένο επίπεδο, ξένο προς τους δηλωμένους σκοπούς του μαθήματος. Τα θέματα αυτά απευθύνονταν προς ένα μαθητικό κοινό που είχε προετοιμαστεί σε συγκεκριμένους εξωσχολικούς χώρους (φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα  κ.λπ.) αφού σίγουρα οι 2 ώρες την εβδομάδα που διατίθενται από  το αναλυτικό πρόγραμμα για το συγκεκριμένο μάθημα δεν επαρκούν για τη προετοιμασία αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων. Ουσιαστικά, με τα θέματα αυτά παραβιάστηκε η αρχή της ισότιμης αντιμετώπισης των υποψηφίων, καθώς κλήθηκαν να χειριστούν εμφανώς πολύ μεγαλύτερης δυσκολίας θέματα από αυτά που αντιμετώπισαν οι συμμαθητές τους που επέλεξαν ένα από τα τρία άλλα μαθήματα γενικής παιδείας και κυρίως τη Βιολογία. Την όλη κατάσταση επιδείνωσε η σοβαρή παρατυπία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, η οποία, ενώ η αξιολόγηση των γραπτών είχε ξεκινήσει, κυκλοφόρησε εκ των υστέρων οδηγία που ζητούσε ανατροπή των αρχικών οδηγιών βαθμολόγησης (υποερώτημα Γ2).
2.    Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής αποφοίτων των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ επισημάνθηκε εσφαλμένη διατύπωση συγκεκριμένου υποερωτήματος (του Δ3). Το γεγονός αυτό, όπως και το προηγούμενο, δείχνει εύγλωττα τον τρόπο με τον οποίο οι «αρμόδιοι» αντιμετωπίζουν τις πιο αδύνατες, οικονομικά και κοινωνικά, ομάδες των μαθητών/μαθητριών μέσα από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
3.    Τα θέματα των Μαθηματικών Θετικής-Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, «… είναι τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών και απαιτούν ειδικές τεχνικές, που ίσως δεν προωθούν την έλξη και την αγάπη των μαθητών στα Μαθηματικά». Όπως τονίζεται, επιπλέον, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που ασκεί κριτική στις επιλογές της ΚΕΕ: (α) δεν υπήρξαν καθόλου ερωτήματα που μπορούν να τα διαχειριστούν μέτριοι μαθητές, (β) τα θέματα ήταν χωρίς διαβαθμίσεις, για πολύ γερά προετοιμασμένους μαθητές  με άριστη υποδομή στο χειρισμό αλγεβρικών παραστάσεων κάθε είδους, χωρίς να παρέχουν τη δυνατότητα διάκρισης των μαθητών σύμφωνα με τα ισχύοντα κριτήρια αξιολόγησης, και (γ) η άριστη προετοιμασία με βάση το επίσημο σχολικό βιβλίο δεν ήταν αρκετή για την επίτευξη υψηλής βαθμολογίας, καθώς τα περισσότερα ερωτήματα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις ασκήσεις και τα προβλήματα του σχολικού βιβλίου.
4.    Στο μάθημα της Φυσικής της Κατεύθυνσης, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), κάποια ερωτήματα « ήταν έξω από το πνεύμα  διδασκαλίας, το πνεύμα του σχολικού βιβλίου και της αξιολόγησης της Φυσικής».
5.    Στο μάθημα της Λογοτεχνίας θεωρητικής κατεύθυνσης  η αρμόδια εξεταστική επιτροπή ζήτησε από τους εξεταζόμενους  «να απαντήσουν στο αδύνατο να απαντηθεί», δηλαδή την αναζήτηση ομοιοτήτων και διαφορών σε «δύο ολωσδιόλου άσχετα μεταξύ τους κείμενα». (Γ. Γιατρομανωλάκης, «Η Ρηνούλα και ο Σολωμός», εφ., «ΤΟ ΒΗΜΑ, 26/05/2013)
6.    Διαπιστώθηκε, επίσης, με δραματικό τρόπο ότι η απουσία του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού στα βαθμολογικά κέντρα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των εκπαιδευτικών.
Με βάση τα παραπάνω –και όχι μόνο–, εγείρονται μια σειρά σοβαρά ερωτήματα:
·      Ποιοι και με ποια κριτήρια επιλέγονται ως μέλη της ΚΕΕ για να ορίσουν τα θέματα Πανελλαδικές Εξετάσεις; Ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτές τις επιλογές;
·      Ποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη της παραβίασης της συνταγματικής αρχής της ισοτιμίας μεταξύ των υποψηφίων; Πώς θα αποκατασταθούν οι θιγόμενοι (υποψήφιοι και οι οικογένειές τους) από την παραβίαση αυτή;
·      Ποιο είναι το  μήνυμα εκπέμπεται προς την ελληνική κοινωνία και ιδίως προς τους γονείς των υποψηφίων, όταν τίθενται θέματα που δεν περιλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη ή ο βαθμός δυσκολίας τους εκφεύγει κατά πολύ από τα λογικώς αναμενόμενα, και σίγουρα από το επίπεδο του σχολικού βιβλίου;
·      Ποιος έχει την ευθύνη για την προώθηση της στείρας απομνημόνευσης, για την εμμονή σε ατέλειωτες τεχνικές και ανούσιες διαδικασίες, αντί της κατανόησης και της οικειοποίησης της γνώσης μέσα από τη συμμετοχή, το διάλογο, την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση, την ανακάλυψη και τη διερεύνηση;
·      Οι οδηγίες του Π.Ι. σε σχέση με τους διδακτικούς στόχους και τους τρόπους αξιολόγησης των μαθητών/μαθητριών δεν αφορούν και αυτές τις εξετάσεις; Δεν οφείλει η ΚΕΕ να τις λαμβάνει υπόψη της;
·      Γιατί κατ’ επανάληψη επιλέγονται θέματα που ουσιαστικά ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και πριμοδοτούν τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία;
·      Πόσο είναι πλέον εφικτό για τους μαθητές/μαθήτριες που έχουν ως μοναδικό μέσο υποστήριξης το σχολείο και το σχολικό βιβλίο, και μάλιστα στην δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία της εποχής μας, να προσεγγίσουν ακόμα και τη βαθμολογική βάση, κάτω από αυτούς τους όρους;
·      Ποιος έχει την ευθύνη για την ουσιαστική ακύρωση του έργου του εκπαιδευτικού, από το στιγμή που η διδακτέα ύλη απαιτεί, όπως στην περίπτωση των Μαθηματικών, τις διπλάσιες διδακτικές ώρες από αυτές που διατίθενται, ενώ τα συγκεκριμένα θέματα που τέθηκαν απαιτούν πολλαπλάσιες  διδακτικές ώρες και μάλιστα με ένα αντιπαιδαγωγικό, δασκαλοκεντρικό τρόπο διδασκαλίας;
·      Πώς μπορεί ο καθηγητής / η καθηγήτρια να επιτελέσει το διδακτικό έργο, σύμφωνα με τις ισχύουσες παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές, όταν με τέτοια θέματα ανατρέπεται το αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας;  Με ποιες αρχές και κατευθύνσεις θα επιχειρήσει το επόμενο σχολικό έτος να διδάξει, π.χ., τα «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής» σε μια τάξη Γενικής Παιδείας;  Θα τηρήσει τις επίσημες οδηγίες, που απευθύνονται στο σύνολο των παιδιών, αλλά δεν τα προετοιμάζουν κατάλληλα για τέτοια θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις; Ή θα παραβιάσει ουσιαστικά τις αρχές του λειτουργήματός του, απευθυνόμενος σε μια μικρή μερίδα παιδιών, επικεντρώνοντας σε θέματα αντίστοιχα αυτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων και αγνοώντας τις ανάγκες των υπολοίπων;
·      Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη της δυσφήμισης και ουσιαστικά της ακύρωσης του δημόσιου σχολείου, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όταν εμφανίζεται ως ανίκανο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της προετοιμασίας των μαθητών/μαθητριών για της πανελλαδικές εξετάσεις;
·      Ποιοι είναι επιτέλους οι «επίορκοι» του δημόσιου τομέα, που πρέπει όχι μόνο η Παιδεία μας, αλλά το σύνολο της κοινωνίας να αποβάλουν από το Δημόσιο;
·      Θα απασχολήσει επιτέλους σοβαρά το Υπουργείο η αποτυχία των μαθητών ώστε να αναθεωρήσει ριζικά την εκπαιδευτική πολιτική και τις προτεραιότητές της, ή θα καταφύγει για άλλη μια φορά στις συνηθισμένη λασπολογία περί ανεπάρκειας και  φυγοπονίας των λειτουργών της εκπαίδευσης;
Απευθύνουμε τα παραπάνω ερωτήματα αρχικά στους καθ’ ύλην αρμόδιους του υπ. Παιδείας καλώντας τους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Δευτερευόντως, τα απευθύνουμε προς όσους δεν έχασαν ευκαιρία το τελευταίο διάστημα να ξιφουλκούν κατά των εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντάς τους «ανεύθυνους» και αποδίδοντας σε εκείνους την αποκλειστική ευθύνη όλα τα δεινά της εκπαίδευσης, αποσιωπώντας ότι είναι ακριβώς η ακολουθούμενη πολιτική που κατ’ εξοχήν δημιουργεί τα προβλήματα στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.
 ΟΛΜΕ: Δώδεκα ερωτηματικά για τα έξη ζητήματα που «σημάδεψαν» τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Δεκατρία ερωτήματα θέτει προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ύστερα από τα εξής έξη σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες που διαπιστώθηκαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις:
1.    Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής τα θέματα ήταν υπερβολικά απαιτητικά, με πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Η επιλογή τους δείχνει, καταρχάς, ότι παραβιάστηκαν οι βασικές κατευθύνσεις που δίνει το ίδιο το υπ. Παιδείας για τη διδασκαλία και την αξιολόγηση του μαθήματος. Στα περισσότερα από τα υποερωτήματα απαιτούνταν συνδυασμοί γνώσεων διαφορετικών κεφαλαίων σε ένα αυστηρά τυπικό, αφηρημένο επίπεδο, ξένο προς τους δηλωμένους σκοπούς του μαθήματος. Τα θέματα αυτά απευθύνονταν προς ένα μαθητικό κοινό που είχε προετοιμαστεί σε συγκεκριμένους εξωσχολικούς χώρους (φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα  κ.λπ.) αφού σίγουρα οι 2 ώρες την εβδομάδα που διατίθενται από  το αναλυτικό πρόγραμμα για το συγκεκριμένο μάθημα δεν επαρκούν για τη προετοιμασία αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων. Ουσιαστικά, με τα θέματα αυτά παραβιάστηκε η αρχή της ισότιμης αντιμετώπισης των υποψηφίων, καθώς κλήθηκαν να χειριστούν εμφανώς πολύ μεγαλύτερης δυσκολίας θέματα από αυτά που αντιμετώπισαν οι συμμαθητές τους που επέλεξαν ένα από τα τρία άλλα μαθήματα γενικής παιδείας και κυρίως τη Βιολογία. Την όλη κατάσταση επιδείνωσε η σοβαρή παρατυπία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, η οποία, ενώ η αξιολόγηση των γραπτών είχε ξεκινήσει, κυκλοφόρησε εκ των υστέρων οδηγία που ζητούσε ανατροπή των αρχικών οδηγιών βαθμολόγησης (υποερώτημα Γ2).
2.    Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής αποφοίτων των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ επισημάνθηκε εσφαλμένη διατύπωση συγκεκριμένου υποερωτήματος (του Δ3). Το γεγονός αυτό, όπως και το προηγούμενο, δείχνει εύγλωττα τον τρόπο με τον οποίο οι «αρμόδιοι» αντιμετωπίζουν τις πιο αδύνατες, οικονομικά και κοινωνικά, ομάδες των μαθητών/μαθητριών μέσα από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
3.    Τα θέματα των Μαθηματικών Θετικής-Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, «… είναι τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών και απαιτούν ειδικές τεχνικές, που ίσως δεν προωθούν την έλξη και την αγάπη των μαθητών στα Μαθηματικά». Όπως τονίζεται, επιπλέον, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που ασκεί κριτική στις επιλογές της ΚΕΕ: (α) δεν υπήρξαν καθόλου ερωτήματα που μπορούν να τα διαχειριστούν μέτριοι μαθητές, (β) τα θέματα ήταν χωρίς διαβαθμίσεις, για πολύ γερά προετοιμασμένους μαθητές  με άριστη υποδομή στο χειρισμό αλγεβρικών παραστάσεων κάθε είδους, χωρίς να παρέχουν τη δυνατότητα διάκρισης των μαθητών σύμφωνα με τα ισχύοντα κριτήρια αξιολόγησης, και (γ) η άριστη προετοιμασία με βάση το επίσημο σχολικό βιβλίο δεν ήταν αρκετή για την επίτευξη υψηλής βαθμολογίας, καθώς τα περισσότερα ερωτήματα δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις ασκήσεις και τα προβλήματα του σχολικού βιβλίου.
4.    Στο μάθημα της Φυσικής της Κατεύθυνσης, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), κάποια ερωτήματα « ήταν έξω από το πνεύμα  διδασκαλίας, το πνεύμα του σχολικού βιβλίου και της αξιολόγησης της Φυσικής».
5.    Στο μάθημα της Λογοτεχνίας θεωρητικής κατεύθυνσης  η αρμόδια εξεταστική επιτροπή ζήτησε από τους εξεταζόμενους  «να απαντήσουν στο αδύνατο να απαντηθεί», δηλαδή την αναζήτηση ομοιοτήτων και διαφορών σε «δύο ολωσδιόλου άσχετα μεταξύ τους κείμενα». (Γ. Γιατρομανωλάκης, «Η Ρηνούλα και ο Σολωμός», εφ., «ΤΟ ΒΗΜΑ, 26/05/2013)
6.    Διαπιστώθηκε, επίσης, με δραματικό τρόπο ότι η απουσία του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού στα βαθμολογικά κέντρα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των εκπαιδευτικών.
ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
Με βάση τα παραπάνω –και όχι μόνο–, εγείρονται μια σειρά σοβαρά ερωτήματα:
1.Ποιοι και με ποια κριτήρια επιλέγονται ως μέλη της ΚΕΕ για να ορίσουν τα θέματα Πανελλαδικές Εξετάσεις; Ποιος έχει την ευθύνη γι’ αυτές τις επιλογές;
2.Ποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη της παραβίασης της συνταγματικής αρχής της ισοτιμίας μεταξύ των υποψηφίων; Πώς θα αποκατασταθούν οι θιγόμενοι (υποψήφιοι και οι οικογένειές τους) από την παραβίαση αυτή;
3.Ποιο είναι το  μήνυμα εκπέμπεται προς την ελληνική κοινωνία και ιδίως προς τους γονείς των υποψηφίων, όταν τίθενται θέματα που δεν περιλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη ή ο βαθμός δυσκολίας τους εκφεύγει κατά πολύ από τα λογικώς αναμενόμενα, και σίγουρα από το επίπεδο του σχολικού βιβλίου;
4.Ποιος έχει την ευθύνη για την προώθηση της στείρας απομνημόνευσης, για την εμμονή σε ατέλειωτες τεχνικές και ανούσιες διαδικασίες, αντί της κατανόησης και της οικειοποίησης της γνώσης μέσα από τη συμμετοχή, το διάλογο, την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση, την ανακάλυψη και τη διερεύνηση;
5.Οι οδηγίες του Π.Ι. σε σχέση με τους διδακτικούς στόχους και τους τρόπους αξιολόγησης των μαθητών/μαθητριών δεν αφορούν και αυτές τις εξετάσεις; Δεν οφείλει η ΚΕΕ να τις λαμβάνει υπόψη της;
6.Γιατί κατ’ επανάληψη επιλέγονται θέματα που ουσιαστικά ακυρώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και πριμοδοτούν τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία;
7.Πόσο είναι πλέον εφικτό για τους μαθητές/μαθήτριες που έχουν ως μοναδικό μέσο υποστήριξης το σχολείο και το σχολικό βιβλίο, και μάλιστα στην δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία της εποχής μας, να προσεγγίσουν ακόμα και τη βαθμολογική βάση, κάτω από αυτούς τους όρους;
8.Ποιος έχει την ευθύνη για την ουσιαστική ακύρωση του έργου του εκπαιδευτικού, από το στιγμή που η διδακτέα ύλη απαιτεί, όπως στην περίπτωση των Μαθηματικών, τις διπλάσιες διδακτικές ώρες από αυτές που διατίθενται, ενώ τα συγκεκριμένα θέματα που τέθηκαν απαιτούν πολλαπλάσιες  διδακτικές ώρες και μάλιστα με ένα αντιπαιδαγωγικό, δασκαλοκεντρικό τρόπο διδασκαλίας;
9.Πώς μπορεί ο καθηγητής / η καθηγήτρια να επιτελέσει το διδακτικό έργο, σύμφωνα με τις ισχύουσες παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές, όταν με τέτοια θέματα ανατρέπεται το αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας;  Με ποιες αρχές και κατευθύνσεις θα επιχειρήσει το επόμενο σχολικό έτος να διδάξει, π.χ., τα «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής» σε μια τάξη Γενικής Παιδείας;  Θα τηρήσει τις επίσημες οδηγίες, που απευθύνονται στο σύνολο των παιδιών, αλλά δεν τα προετοιμάζουν κατάλληλα για τέτοια θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις; Ή θα παραβιάσει ουσιαστικά τις αρχές του λειτουργήματός του, απευθυνόμενος σε μια μικρή μερίδα παιδιών, επικεντρώνοντας σε θέματα αντίστοιχα αυτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων και αγνοώντας τις ανάγκες των υπολοίπων;
10.Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη της δυσφήμισης και ουσιαστικά της ακύρωσης του δημόσιου σχολείου, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όταν εμφανίζεται ως ανίκανο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της προετοιμασίας των μαθητών/μαθητριών για της πανελλαδικές εξετάσεις;
11.Ποιοι είναι επιτέλους οι «επίορκοι» του δημόσιου τομέα, που πρέπει όχι μόνο η Παιδεία μας, αλλά το σύνολο της κοινωνίας να αποβάλουν από το Δημόσιο;
12.Θα απασχολήσει επιτέλους σοβαρά το Υπουργείο η αποτυχία των μαθητών ώστε να αναθεωρήσει ριζικά την εκπαιδευτική πολιτική και τις προτεραιότητές της, ή θα καταφύγει για άλλη μια φορά στις συνηθισμένη λασπολογία περί ανεπάρκειας και  φυγοπονίας των λειτουργών της εκπαίδευσης;
ΔΑΚΕ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκιδικής 
Η ΔΑΚΕ/ Π.Ε. Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην παράταξη μας στις εκλογές για την ανάδειξης των αντιπροσώπων για την 82η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. 
Η εμπιστοσύνη σας στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μας, μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Με συγκεκριμένες και υπεύθυνες θέσεις σφυρηλατούμε την ενότητα του κλάδου και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. 
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΨΗΦΙΣΑΝ 519
ΑΚΥΡΑ: 21
ΛΕΥΚΑ: 30
ΔΑΚΕ:                174 (2 αντιπρ.)
ΠΑΣΚ:                101 (1 αντιπρ.)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ: 85 (1 αντιπρ.)
ΕΣΑΚ:                   68 (1 αντιπρ.)
ΑΓΩΝ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 40 
Από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται: Βογιατζής Χρήστος, και Σακκάς Γρηγόριος.
              Από την ΔΑΚΕ/Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 82ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΟΕ

Αποτελέσματα εκλογών Εκπ/κών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής

Αποτελέσματα εκλογών της 30-05-2013 για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ
Ψήφισαν   519
Άκυρα        21   
Λευκά        30 
Έγκυρα    468
Έλαβαν:  

ΔΑΚΕ /ΠΕ                                174 ψήφοι, ποσοστό 37,4 %   έδρες  2 
ΠΑΣΚ -ΔΗΣΥ                             101 ψήφοι, ποσοστό 21,5 %  έδρες  1
ΑΝΕΞ. ΕΚΠΡ. ΕΚΠ/ΚΩΝ               85 ψήφοι , ποσοστό 18,2%  έδρες  1
ΕΣΑΚ  -ΔΕΕ                               68  ψήφοι, ποσοστό 14,4 %   έδρες  1 
ΑΓΩΝΙΣΤ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ              40  ψήφοι, ποσοστό 8,5 %     έδρες  0
Εκλέγονται:
ΔΑΚΕ: Βογιατζής Χρήστος, Σακκάς Γρηγόριος
ΠΑΣΚ:  Αμπελίδης Αναστάσιος
ΑΝΕΞ. ΕΚΠΡ. ΕΚΠ/ΚΩΝ :Ουδατζής Νικόλαος
ΕΣΑΚ:  Σμυρλής Νικόλαος
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
ΓΙΑ ΤΟ 16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε. ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2011 ΚΑΙ 2013
ΕΚΛΟΓΕΣ :
2011
2013
Ψήφισαν  :
519
553



Έγκυρα    :
498
513
Λευκά
16
31
Άκυρα  :
5
9

ΨΗΦΟΙ
%
ΑΝΤΙΠΡ
ΨΗΦΟΙ
%
ΑΝΤΙΠΡ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
213
42,77
2
173
33,72
2
ΔΑΚΕ
194
38,96
2
143
27,88
2
ΠΑΣΚ
66
13,25
1
----
----
0







ΕΣΑΚ – Δ.Ε.Ε.
25
5,02
0
114
22,22
2
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
----
----
----
83
16,18
0







ΣΥΝΟΛΑ
498
100
5
513
100
6


 
ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΑΚΕ
Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝ
1
Μάντσιος Βασίλειος
79
2
Γιοβανέκος Τριαντάφυλλος
52
3
Κύρκος Αντώνιος
37
4
Απλακίδης Κωνσταντίνος
31
5
Λανταβού Αικατερίνη
30
6
Δαγκλής Χρήστος
24
7
Αρναούτογλου Γεώργιος
20
8
ΑποστολάκηςΚωνσταντίνος 
17
9
Γλύκος  Κωνσταντίνος
16
10
Μπίτας Αλέξανδρος
16
11
Βυθούλκας Αναστάσιος
15
12
Μητροφάνης Ιωάννης
15
13
Τσακιρίδης Χρήστος
15
14
Βασιλάκης  Ιωάννης
12
15
Κοκκινίδης  Μιχαήλ
11
16
Τζελέπης Γεώργιος
10
17
Λιώρας  Χαρίλαος
9
18
Μαλανδρής Βασιλάκης
8
19
Πασπαλάς  Σταμάτιος
8
20
Πασχαλίδης Γεώργιος
2




        Από τη Δημοκρατική Παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής
εκλέγονται   οι : Μάντσιος Βασίλειος και Γιοβανέκος Τριαντάφυλλος
με αναπληρωματικούς τους : Κύρκο Αντώνιο και Απλακίδη Κωνσταντίνο.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Χαλκιδικής