Powered By Blogger

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

''ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ...''
Αγωνία για τις πανελλαδικές: Κρίσιμη συνάντηση Αρβανιτόπουλου – ΟΛΜΕ
Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ υπουργείου Παιδείας και καθηγητών -Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και η ΟΙΕΛΕ 
Με το χάσμα μεταξύ καθηγητών και ΟΛΜΕ να βαθαίνει συνεχώς, χιλιάδες μαθητές – υποψήφιοι των πανελλαδικών αγωνιούν για το πότε θα δώσουν τελικά εξετάσεις.
Υπό την απειλή της απεργίας ακόμα και μέσα στην περίοδο των Πανελλαδικών, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος υποδέχεται στις 18:00 το απόγευμα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ανοίγοντας παράθυρο διαλόγου και ελπίδας για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να προσέλθει στη συνάντηση με διάθεση κατευνασμού, αλλά και να επιχειρηματολογήσει σχετικά με τα μηδαμινά περιθώρια υποχώρησης έναντι των αξιώσεων των εκπαιδευτικών.
Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως στην αύξηση του ωραρίου κατά δύο οι διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως (από 21 σε 23), αλλά και στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου τους. Η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο σε νέα συνεδρίαση αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης με τον υπουργό.
Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εκτιμάται ότι θα ζητήσει από τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης να υπαναχωρήσουν από τη σκληρή τους γραμμή προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων είναι ασφυκτικό.
Την κήρυξη κινητοποιήσεων θα προτείνει και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) στα πρωτοβάθμια σωματεία της.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συγκαλείται εκτάκτως την Πέμπτη, 9 Μαΐου, για να διαμορφώσει την εισήγηση που θα κατατεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου