Powered By Blogger

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΕΠΙΤΑΞΗ 
Υπέρ της απεργίας η πλειοψηφία των ενώσεων των καθηγητών
Υπέρ της πρότασης του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ για την κήρυξη απεργίας κατά την πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων τάσσονται οι περισσότερες τοπικές ενώσεις των καθηγητών, σε ορισμένες περιπτώσεις και με μεγάλη πλειοψηφία, στις ψηφοφορίες που είναι σε εξέλιξη.

Υπέρ της απεργίας η πλειοψηφία των ενώσεων των καθηγητών
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στην Αττική, από τις 20 συνολικά ΕΛΜΕ, κατά της απεργίας τάχθηκαν μόνον δύο, οι ενώσεις Βορειοανατολικής Αττικής και Προτύπων στο Ψυχικό.
Υπέρ της απεργίας τάχθηκαν οι ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Β' & Γ' Δυτ. Αττικής, Α-Γ' Δ', Ε' Αν. Αττικής, Α', Β', Γ', Ε', Στ', Ζ' Αθήνας, Νοτ. Αθήνας, Πειραιά, Β' Πειραιά, Ελευσίνας, Ν. Λιοσίων - Ζεφυρίου.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στην περιφέρεια, αφού οι περισσότερες από τις ψηφοφρίες που έχουν περατωθεί έχουν καταλήξει σε αποφάσεις υπέρ της κινητοποίησης.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, "τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι γενικές συνελεύσεις είναι μαζικότατες και πέραν πάσης προσδοκίας. Τα δε αποτελέσματα είναι συντριπτικά υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης".
Η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο, στη σύσκεψη των προέδρων των τοπικών ενώσεων, που θα συνεδριάσουν στην Αθήνα για να συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα των σημερινών ψηφοφοριών και την όλη κατάσταση.
Η πρόταση της ΟΛΜΕ είναι για την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερη απεργία από τις 20 του μήνα.
Ανεξαρτήτως πάντως της απόφασης που θα λάβουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης τίθεται σε ισχύ η απόφαση της κυβέρνησης για την επιστράτευση, ενώ μέχρι τότε αναμένεται να έχουν αποσταλεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς τα φύλλα πορείας.
Σήμερα η ΟΛΜΕ ήρθε σε ρήξη με την ΑΔΕΔΥ για την άρνηση της ένωσης να κηρύξει απεργία την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των εξετάσεων.
Με το προεδρείο της ΟΛΜΕ συναντήθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση της για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών.

Υπερψηφίζεται η πρόταση της ΟΛΜΕ στις ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου