Powered By Blogger

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε. 
Παράταση αγωνίας για χιλιάδες υποψηφίους
Διακόπηκε λίγο μετά τις 21:00 η μαραθώνια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ με θέμα την απεργία των καθηγητών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία θα συνέλθει εκ νέου το πρωί της Παρασκευής. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχική συμφωνία στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με απεργία εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει επιτευχθεί, ωστόσο οι συνδικαλιστές δεν τα... βρίσκουν στο διαδικαστικό της υπόθεσης.
Την ώρα που τα μέλη της Ο.Λ.Μ.Ε. βρίσκονταν ένα βήμα πριν τις τελικές αποφάσεις, λόγω αντεγκλήσεων και φραστικών επεισοδίων μεταξύ συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ, αποφασίστηκε να διακοπεί για σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της ΔΑΚΕ για πραγματοποίηση απεργίας, με την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις των Ε.Λ.Μ.Ε. θα ήταν τουλάχιστον 30%, φαινόταν αρχικά ως το επικρατέστερο σενάριο στη συνεδρίαση της Ο.Λ.Μ.Ε.
Ωστόσο, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάνουν λόγο για μία πρόταση η οποίο αποτελεί προοίμιο συνολικότερης ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένταση στο Δ.Σ. και, τελικώς, να αποσυρθεί η πρόταση από τη ΔΑΚΕ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ο.Λ.Μ.Ε., κ. Νίκο Παπαχρήστο, προχωρώντας σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίασης ανέφερε ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να καταλήξουν σε απεργιακή πρόταση για 24ωρη απεργία στις 17/5 και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από 20/5.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, φέρεται να έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο επιστράτευσης των καθηγητών, σε περίπτωση που αποφασίσουν να προχωρήσουν σε απεργία εν μέσω των Πανελλαδικών.
ΣΕ ΘΡΙΛΕΡ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε. 
Απεργίες εν μέσω εξετάσεων θα προτείνει η ΟΛΜΕ
ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  
Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που διακόπηκε αιφνιδίως απόψε για να συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να εκδώσει οριστική απόφαση-πρόταση προς τον κλάδο για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Όπως διαφάνηκε κατά την σημερινή συνεδρίαση που διήρκησε 9 ώρες, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προσανατολίζονται σε συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση για αύξηση του ωραρίου τους κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως από τη νέα σχολική χρονιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες , η πρόταση προς τον κλάδο θα ήταν για μια 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου, με πρόθεση την κλιμάκωση των πενθήμερων απεργιών το επόμενο διάστημα.
Ωστόσο, ακόμη και αν τελικά αύριο λάβουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτή για να ισχύσει θα πρέπει να εγκριθεί από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών και στις 15 Μαΐου από την γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων.
Το θέμα που απομένει προκειμένου να υπάρξει οριστική συμφωνία είναι διαδικαστικό και αφορά τον τρόπο που θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης της ΟΛΜΕ από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών.
Αρχικά, η ΔΑΚΕ είχε προτείνει να μπουν κάλπες στις τοπικές ενώσεις, διαδικασία με την οποία διαφώνησαν οι άλλες παρατάξεις. Τελικά, η ΔΑΚΕ φαίνεται πως επανήλθε σήμερα προτείνοντας να συμμετάσχει τουλάχιστον το 30% των καθηγητών στις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενική συνέλευσή τους στις 15 Μαΐου.

Απεργία από τις 17 Μαΐου αποφάσισε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ η οποία άρχισε νωρίς το μεσημέρι. Λίγο πριν η ΔΑΚΕ απέσυρε την πρότασή της για ψηφοφορία με κάλπες από τις τοπικές ΕΛΜΕ στη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων.  Δημιουργήθηκε μια πλειοψηφία η οποία συμφώνησε σε 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων (17/5) και σε πενθήμερη απεργία από τις 20 μέχρι τις 24/5.
Γ.Σ. σε όλες τις ΕΛΜΕ θα γίνουν στις 14/5 ημέρα Τρίτη και Γ.Σ. Προέδρων την τετάρτη 15/5. Εφόσον η πρόταση της ΟΛΜΕ συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και ξεκινήσει η απεργία θα ξαναγίνουν Γ.Σ μέχρι 24/5 για παραπέρα εκτίμηση της κατάστασης και συνέχιση της απεργίας.
Η ΟΛΜΕ θα συνεχίσει τη συνεδρίαση αύριο Παρασκευή για να επικυρώση την απόφαση και για να συζητήσει τα μέτρα που πρέπει να παρθούν καθώς και τις επαφές με τις άλλες Ομοσπονδίες.
 Δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου