Powered By Blogger

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Λ.Μ.Ε.
Άκαρπη η συνάντηση ΟΛΜΕ-Αρβανιτόπουλου
Ατελέσφορη αποδείχθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ. 
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ο υπουργός δεν απάντησε σε κανένα από τα αιτήματα, ενώ ερωτηθείς ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, είπε χαρακτηριστικά ότι «αν επιθυμεί η κυβέρνηση να μας ντύσει στο χακί θα γυρίσουμε με ψηλά το κεφάλι».
Όπως είπε ο κ. Παπαχρήστος σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου που παρουσίασαν δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από το υπουργείο Παιδείας, που επί της ουσίας εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση και άρα υπ' αυτήν την έννοια «δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη».
Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως στην αύξηση του ωραρίου κατά δύο διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Σημείο τριβής είναι επίσης το καθεστώς των μεταθέσεων, το ζήτημα της αξιολόγησης και το ενδεχόμενο συγχώνευσης-κατάργησης σχολείων.
Την Πέμπτη πάντως θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να εκτιμήσει τις απαντήσεις του υπουργού Παιδείας με τους συνδικαλιστές να δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Την ίδια ώρα πάντως έχει πάει πίσω ο προγραμματισμός χιλιάδων υποψηφίων και των γονέων τους, που ζουν και με την αγωνία ενδεχόμενων κινητοποιήσεων μέσα στις Πανελλαδικές.
Υπενθυμίζεται, ότι κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, της προηγούμενης εβδομάδας, υπήρξε σύγκλιση απόψεων από όλες τις παρατάξεις για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν στις 17 Μαΐου, με εξαίρεση το ΠΑΜΕ που εισηγήθηκε μία 48ωρη στις 14 και 15 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου