Powered By Blogger

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΑΚΕ Δ.Ε. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ: Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος

ΔΑΚΕ αφίσσαΜε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΚΕ Καθηγητών Β/βάθμιας εκπαίδευσης ν.Σερρών (παράταξη η οποία πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία) καταφέρεται εναντίον της Κυβέρνησης Σαμαρά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) σχετικά με τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της σχετικά με την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα καταγγέλλει την προσπάθεια παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης των καθηγητών από διάφορους «ειδικούς» των ΜΜΕ, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει με την προτροπή να συμμετάσχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στη συνέλευση της ΕΛΜΕ Σερρών για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε αυτά που έρχονται. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Σερρών αναφέρει:  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η επίσημη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που συναντήθηκε με την ΟΛΜΕ, στις 24 Απριλίου, επαναλάμβανε σε όλους τους τόνους ότι: Δεν θα χρειαστεί αύξηση του ωραρίου. Το θέμα των ελλείψεων θα το αντιμετωπίσουμε με εξορθολογισμό στην κατανομή του προσωπικού . Μέσα σε δύο 24ωρα ήρθαν τα πάνω κάτω. Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 26 Απριλίου κατατέθηκε  αιφνιδιαστικά, στη Βουλή, η επίμαχη τροπολογία και δυο μέρες αργότερα ψηφίστηκε από την ολομέλεια.
Επομένως, αυτό επέλεξε την τελευταία ώρα πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα, να κρατήσει σε ομηρία τους μαθητές και τις οικογένειές τους, καταθέτοντας το Π.Δ. που έχει ως συνέπειες να χάνονται χιλιάδες οργανικές θέσεις, να οδηγούνται σε υποχρεωτικές μεταθέσεις συνάδελφοι με αποτέλεσμα την  «διάλυση» πολλών οικογενειών καθηγητών και 11.000 περίπου χιλιάδες αναπληρωτές στην ουσία να «απολύονται» αφού δεν πρόκειται να επαναπροσληφθούν.
Βεβαίως όλες αυτές τις ημέρες γίνεται  μια προσπάθεια παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης των καθηγητών από αρμόδιους και αναρμόδιους, όμως «ειδικούς» στο να βγάζουν οχετούς λάσπης, άνθρωποι που δεν τιμούν δυστυχώς τον εαυτό τους και το επάγγελμά τους. Ζητάμε απ’ όλους να κλείσουν τα’ αυτιά τους στην όψιμη αυτή γκεμπελική προπαγάνδα.
Ο τρόπος επιβολής του πειθαρχικού  δικαίου, οι φακιρικοί τρόποι αξιολόγησης-χειραγώγησης και οικονομικής απαξίωσης, η υποχρηματοδότηση  της παιδείας και η οικονομική εξουθένωση της κοινωνίας γενικότερα, μαζί με το προεδρικό διάταγμα για τις  υποχρεωτικές μεταθέσεις δίνουν την χαριστική βολή στους μόνους εναπομείναντες στυλοβάτες του δημόσιου σχολείου, του εκπαιδευτικούς.
Επιπλέον η  κυβέρνηση επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς «προληπτικά» και τους απαγορεύει να απεργήσουν, πριν καν αποφασίσει ο κλάδος την απεργία. Προφανώς θέλει να απαγορεύσει με την απόφασή της και αυτή ακόμη τη συζήτηση για απεργία! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει τέλος.
Στηρίζουμε απόλυτα τις αποφάσεις του προέδρου και των μελών μας στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ και βεβαίως τις αποφάσεις τις ομοσπονδίας και καλούμε όλους τους συναδέλφους- ισσες στην συνέλευση της ΕΛΜΕ ΣΕΡΡΩΝ την Τρίτη για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σ’ όλα αυτά που «έρχονται».
Η ΔΑΚΕ είναι η μεγάλη και ανεξάρτητη παράταξη που στέκεται με συνέπεια πάντοτε στο πλευρό των συναδέλφων και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της ούτε στρουθοκαμηλίζει.
 Από το Δ.Σ. ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε   Ν. Σερρών
 
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας καταγγέλλει τη Ν.Δ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
 «Καταγγέλλουμε  απερίφραστα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όσο ακολουθεί ακραίες, αυταρχικές και ανάλγητες νεοφιλελεύθερες λογικές. Αυτή η Νέα Δημοκρατία δεν μας εκφράζει».
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Λάρισας και σημειώνει:
-Κανένας δεν μπορεί να διαγράψει τις παρακαταθήκες της παράταξης.
-Οι ιδέες δεν διαγράφονται.
-Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση.
Η ΔΑΚΕ εξαπολύει «βολές» και κατά των ΜΜΕ υπογραμμίζοντας τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες τα κατευθυνόμενα μέσα επικοινωνίας ανέλαβαν το άχαρο έργο της λάσπης και της κατασυκοφάντησής μας. Στην αήθη και απρόκλητη επίθεση που δεχόμαστε από την τρικομματική  κυβέρνηση , πολλοί αυτόκλητοι προστάτες δημοσιογράφοι και πολιτικοί χλεύασαν επί μέρες τον κλάδο, διαστρεβλώνοντας κατάφορα την πραγματικότητα.   O αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Στον όλεθρο που υπόσχονται στους καθηγητές η ΔΑΚΕ δεν θα μείνει αδρανής. Ήμασταν και θα είμαστε πάντα  στο πλευρό των συναδέλφων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου