Α. Σαμαράς: Πανστρατιά στο κόμμα, ανάπτυξη στον τόπο
«Κανείς δεν περισσεύει», διεμήνυσε χθες από το βήμα της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, δείχνοντας τον δρόμο της επιστροφής –υπό προϋποθέσεις- στους 21 «γαλάζιους αντάρτες».
Η δημιουργία του κόμματος Καμμένου, που ανακοινώνεται αύριο, στις 7 το πρωί, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, η δημοσκοπική φθορά που κατέγραψαν οι τελευταίες έρευνες, συνεπεία της απόφασης του κόμματος να στηρίξει το Μνημόνιο 2, αλλά και τα αντιφατικά μηνύματα που εξέπεμψε η Συγγρού υποδεχόμενη στους κόλπους της δυο πρώην στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ., που επί μακρόν την εξύβριζαν, την ώρα που «έδειχνε την πόρτα» σε παραδοσιακούς πολιτικούς φίλους του Αντώνη Σαμαρά, έχουν καταστήσει την επιστροφή των διαγραφέντων επιτακτική.
Η επανένταξη ωστόσο των 21 ανεξάρτητων βουλευτών δεν αναμένεται να είναι ούτε συνολική, ούτε βελούδινη. Οι κύριοι Τζίμας, Μαρκόπουλος, Μελάς καθώς και η κυρία Κουντουρά, δεν δείχνουν διάθεση «μεταμέλειας» και άρα επιστροφής. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εμφανίζεται ακόμη σκεπτικός, όπως και ο Γιώργος Βλάχος, ενώ πιο ανοιχτοί σε ένα ενδεχόμενο επανασύσφιξης της σχέσης τους με το κόμμα, εμφανίζονται οι βουλευτές, Καρυπίδης, Λεονταρίδης, Καρασμάνης, Δερμεντζόπουλος και Γκιουλέκας.
Σε κάθε περίπτωση, οι βουλευτές της περιφέρειας, που ψήφισαν το Μνημόνιο, δεν δείχνουν πρόθυμοι να υποδεχθούν με ροδοπέταλα τους μετανοούντες συναδέλφους τους ακόμη και αν, όπως όρισε ο Αντώνης Σαμαράς, «έμπρακτα αποδείξουν, τις κρίσιμες επόμενες μέρες, ότι συστρατεύονται με την Παράταξη», καθώς αντιλαμβάνονται πως η μεταξύ τους μάχη στα ψηφοδέλτια θα είναι άνιση.
Αρκετοί μάλιστα, ήδη θυμίζουν την αποστροφή Σαμαρά κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, κατά την οποία είχε κάνει λόγο για «τζάμπα μάγκες», που δεν ήθελε στα ψηφοδέλτιά του. Τον προβληματισμό του σχετικά με την επιστροφή μερίδας των διαγραφέντων, εξέφρασε χθες ανοιχτά, στην Εκτελεστική Γραμματεία, ο Δημήτρης Πανοζάχος.
«Έχω διερευνήσει τις δυνατότητες ανάκαμψης»
«Στην επιστολή, που έστειλα προς τους δανειστές μας, επανέλαβα, για μιαν ακόμα φορά, ότι πρέπει να θέσουμε σε προτεραιότητα την ανάκαμψη της Οικονομίας. Δεν έχουμε καμιά αντίρρηση για τους στόχους και τις επιδιώξεις του Προγράμματος, αλλά χωρίς ανάκαμψη δεν θα πιάσουμε τους στόχους», επανέλαβε χθες ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως με τα ταξίδια του και τις εκτός Ελλάδος επαφές του, διερεύνησε ακριβώς αυτές τις δυνατότητες συνεργασίας για μελλοντική ανάκαμψη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, αν και παραδέχεται πως ούτε η ΝΔ, που φέρει την υπογραφή του, περιέχει ψήγμα αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, εκτιμά πως σήμερα μπορούν να προέλθουν αναπτυξιακές προοπτικές:
- Πρώτον, από τα ευρω-ομόλογα, τα οποία ήδη συζητούνται όλο και περισσότερο. Και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να γίνουν τελικά, μέσα στον επόμενο χρόνο.
- Δεύτερον, από την πολιτική πίεση που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, όλο και περισσότερο, για μέτρα ανάκαμψης, ειδικά στοχευμένα στις χώρες που πλήττονται περισσότερο, κυρίως σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Ήδη, τουλάχιστον δώδεκα Πρωθυπουργοί της Ένωσης ζητούν άμεσα μέτρα Ανάπτυξης.
- Τρίτον, από τις προοπτικές που δημιουργούνται πλέον, για εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας με την αξιοποίηση της ΑΟΖ.
Χθες μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ακόμη μια συνάντηση στα κεντρικά του κόμματος, με βασικό άξονα την Ανάπτυξη, αφού υπεδέχθη τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, Βέρνερ Χόιερ, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, σύμφωνα πληροφορίες από τη Συγγρού, στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και μεγάλων έργων υποδομής, ενώ τονίστηκε η ανάγκη επιλογής επενδυτικών προγραμμάτων, τα οποία θα έχουν τη μέγιστη θετική επίδραση στην Οικονομία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου