Powered By Blogger

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Eurogroup ... ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ


«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ»

Κανονικά το Eurogroup, συνεχίζονται οι πιέσεις


     Εν αναμονή της εκπλήρωσης των άλλων δύο όρων που έθεσε την περασμένη Πέμπτη το Eurogroup, δηλαδή τις ρητές δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων και την υποβολή σχεδίου διαρθρωτικών περικοπών 'υψους 325 εκατ. ευρώ, τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δια της εκπροσώπου της απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο να μη συγκληθεί το αυριανό Eurogroup.
      Eρωτηθείσα εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι το αυριανό Eurogroup οδεύει προς ακύρωση, η Σαντάλ Χιουζ, απάντησε ότι η Επιτροπή τελεί εν αναμονή λήψης συγκεκριμένων μέτρων από την Ελλάδα.
Ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα στις Βρυξέλλες, συνεδριάζουν οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες των 17 υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης και ότι το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας θα συζητηθεί αύριο στο Eurogroup, αποφεύγοντας να προδικάσει την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων.

Επιπλέον, κύκλοι του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη αναβολής του αυριανού Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις που έκανε από το Πεκίνο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, χαιρέτισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, ωστόσο, όπως είπε, κλειδί είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
Βέβαιη ότι η Ελλάδα θα λάβει πρόσθετη βοήθεια, εμφανίσθηκε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου