Powered By Blogger

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ο.Λ.Μ.Ε. : ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ Ε.Λ.Μ.Ε.

ΟΛΜΕ: Ψηφίσματα για την Ειδική Αγωγή, τη σύλληψη συναδέλφου, το χαράτσι της ΔΕΗ, την οικονομική στήριξη των χαλυβουργών, τη συμμετοχή στις σχολικέ επιτροπές κ.λ.π.
Αρθρογράφος: ΟΛΜΕ
Ο.Λ.Μ.Ε.    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr     
e-mail: olme@otenet.gr                                 Αθήνα, 13/2/12


ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ
ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/2012)


1. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

2. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
3. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΤΟ EΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΧΙΟΥ
4. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝ/ΦΟΥ
5. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
6. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.
7. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
8. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12):
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
9. ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Ο.Λ.Μ.Ε.    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr     
e-mail: olme@otenet.gr                    Αθήνα, 4/2/12


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


 Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση στην Ειδική Αγωγή που στην ουσία ισοδυναμεί με περιορισμό, υποβάθμιση, κατάργηση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές / - τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία.
 Οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση των ΚΕΔΔΥ, κατάργηση ή συγχώνευση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Τμημάτων ένταξης καθώς και ειδικοτήτων από τα ΕΕΕΕΚ είναι απολύτως απαράδεκτη και αυθαίρετη.
 Η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων εκφράζει ομόφωνα την υποστήριξή της στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί τις υπάρχουσες δομές.
 Ζητά επίσης, την ενίσχυση, βελτίωση και επαύξησή τους. Θεωρεί αναγκαία την ανάπτυξη υποστηρικτικών υπηρεσιών στη γενική εκπαίδευση με την πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕτης χώρας


Ο.Λ.Μ.Ε.    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr     
e-mail: olme@otenet.gr                              Αθήνα, 4/2/12


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

 Εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία των εκπαιδευτικών της χώρας μας για την απόφαση – όνειδος για το Διεθνές Δίκαιο – του Δικαστηρίου της Χάγης που δικαιώνει το γερμανικό κράτος έναντι των αποφάσεων των ιταλικών δικαστηρίων που δικαίωναν ηθικά και υλικά τους απογόνους και συγγενείς των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Διστόμου.
 Καταγγέλλουμε την απουσία της Ελληνικής κυβέρνησης από όλη αυτή τη διαδικασία προσφυγής των συγγενών των Θυμάτων του Διστόμου αλλά και την παντελή απουσία των Ελληνικών κυβερνήσεων από τον αγώνα για διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από το ενιαίο πλέον γερμανικό κράτος. Θεωρούμε απαράδεκτο να δέχεται να παζαρεύει η Ελληνική κυβέρνηση με την τρόϊκα περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ενώ αφήνει στα χέρια πολιτών τον αγώνα για υλική και ηθική δικαίωση της χώρας μας για τις ανθρώπινες απώλειες και τις υλικές ζημιές που υπέστη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
 Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο κάνοντας κεντρικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής τα εξής:
1. Τη δικαίωση της μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας καθώς και την ηθική και υλική αποζημίωση των συγγενών και απογόνων των θυμάτων των 89 ολοκαυτωμάτων και των χιλιάδων εκτελέσεων από τις κατοχικές δυνάμεις.
2. Τη διεκδίκηση επιστροφής του αναγκαστικού δανείου, στη σύναψη του οποίου υποχρέωσε η γερμανική δύναμη κατοχής την τότε κυβέρνηση δοσιλόγων, το οποίο σε σημερινές τιμές ξεπερνά τα 50 δισ. € (χωρίς συνυπολογισμό των τόκων).
3. Τη διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων ανάλογων με τις υλικές ζημιές, τις επιτάξεις, τις λεηλασίες και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί στη χώρα μας. Το ύψος του (άτοκο) υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 120 δισ. €.
Καλούμε  τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας να αναδείξουν την απαίτηση πολεμικών αποζημιώσεων από το γερμανικό κράτος. Να στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση και να τεκμηριώσουν με το επιστημονικό κύρος τους το ιστορικό βάρος αυτής της διεκδίκησης.
 Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας 
 
Ο.Λ.Μ.Ε.    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr     
e-mail: olme@otenet.gr                    Αθήνα, 4/2/12


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΤΟ EΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΧΙΟΥ


Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας σε σχέση με το έγγραφο της Διευθύντριας Εκπαίδευσης επισημαίνει τα εξής:
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου δρώντας στα πλαίσια του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος υπερασπίζεται τα δικαιώματα των καθηγητών του νομού τους και, για να το κάνει αυτό, μπορεί και πρέπει να ελέγχει τόσο την εφαρμογή κείμενων νόμων και διατάξεων όσο και το ίδιο το περιεχόμενο των διατάξεων. Η ίδια η δημοκρατία απαιτεί, οι πάντες να κρίνονται για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψή τους, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουν.
Γνωρίζουμε ότι απέναντί μας έχουμε τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις στη χώρα μας και βέβαια όσους / - ες στηρίζουνε αυτές τα πολιτικές και επιχειρούν να τις εξωραϊσουν. Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας αναθέτει στους διευθυντές εκπαίδευσης, τη χειραγώγηση και την υποταγή των εκπαιδευτικών. Συνεπώς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου, όπως έπρατταν πάντα και οι άλλες ΕΛΜΕ αλλά και η ΟΛΜΕ, θα συνεχίσει να καταγγέλλει αυθαιρεσίες καθώς και αντισυναδελφικές πρακτικές, ακόμα και αν κάποιοι / -ες επικαλούνται την τυπική νομιμότητα για να τις δικαιολογήσουν.
Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ δηλώνει ότι το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου λογοδοτεί μόνο στους συναδέλφους που τo εξέλεξε και το στηρίζει με την εμπιστοσύνη του και φυσικά δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν για το πώς θα δρα στην προσπάθειά του να υπερασπίσει τις αρχές και τις αξίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ καλεί, τέλος, τη Διευθύντρια εκπαίδευσης να εγκαταλείψει την αδιέξοδη τακτική προσωπικής και συλλογικής στοχοποίησης του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών της Χίου.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας 

Ο.Λ.Μ.Ε.    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr     
e-mail: olme@otenet.gr                            Αθήνα, 4/2/12


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝ/ΦΟΥ


Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας αφού ενημερώθηκε πλήρως για την παρουσία αστυνομικών οργάνων (την Παρασκευή 27-1-2012), εντός του διδακτηρίου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, όπου συνέλαβαν συνάδελφο και τον οδήγησαν στο τμήμα,  χωρίς άδεια εισόδου από τη διεύθυνση, καταδικάζει  ο μ ό φ ω ν α  με τον πιο απερίφραστο τρόπο το γεγονός αυτό, που μας παραπέμπει σε αντιδημοκρατικές και δύσκολες εποχές για την δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.
Το γεγονός της αναίτιας σύλληψης του συναδέλφου μας (ως διωκόμενο του κοινού ποινικού δικαίου),δημιούργησε αναστάτωση στη εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, πικρία στους μαθητές αφού ακυρώθηκε ο πνευματικός και παιδαγωγικός ρόλος του καθηγητή τους, που έχει από την αποστολή του λειτουργήματός του, ενώ καταλύθηκαν και τα αρμόδια διοικητικά όργανα του σχολείου και η παιδαγωγική ελευθερία των εκπαιδευτικών από αυτή την άστοχη ενέργεια της αστυνομίας.
Όφειλαν να γνωρίζουν οι ανώτεροι των αστυνομικών οργάνων που διέταξαν την συγκεκριμένη σύλληψη εντός του σχολείου, ότι  το παιδαγωγικό άσυλο δεν παραβιάζεται από κανένα κρατικό όργανο αφότου οι εκπαιδευτικοί – λειτουργοί της Εκπαίδευσης έχουν πειθαρχικό και διοικητικό προϊστάμενο για κάθε παιδαγωγική τους πράξη το διευθυντή του σχολείου και τον διευθυντή εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου κάθε παρέμβαση αστυνομικών οργάνων εντός του σχολείου ύστερα από καταγγελίες (βάσιμες ή μη) οποιουδήποτε πολίτη-γονέα και μάλιστα για καθαρά εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά καθήκοντα του εκπαιδευτικού είναι απαράδεκτη, αφού ο σχολικός χώρος αποτελεί πεδίο παιδαγωγικών και συλλογικών οργάνων που παρεμβαίνουν, όταν πρέπει και με την ανάλογη ευαισθησία και χειρισμό για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να καταδικάσουμε και την ενέργεια του συγκεκριμένου γονέα που αντί να συνεργάζεται με τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου (για την φοίτηση- πρόοδο και την συμπεριφορά του γιού του), αυτός προτιμά να εξυβρίζει συναδέλφους και να επιδίδεται σε άσκοπες δικονομικές πράξεις στέλνοντας εξώδικα και την αστυνομία για να συλλάβουν τους καθηγητές του παιδιού του! Ενέργειες που δεν συνάδουν με τον κοινωνικό και μορφωτικό ρόλο του σχολείου αφού καταστρέφουν το συνεργατικό παιδαγωγικό περιβάλουν, που αν δεν υπάρχει δε προάγεται μαθησιακό αποτέλεσμα, αλλά ούτε και η ομαλή ένταξη των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι και για το λόγο αυτό οφείλουν ορισμένοι να σεβαστούν τις αρχές και τις αξίες της παιδαγωγικής επιστήμης και τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου.
Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας σε αυτές τις αντιεκπαιδευτικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες απαντά με την συλλογική της αλληλεγγύη στηρίζοντας το σχολείο (τη Δ/νση και τους συναδέλφους), από κάθε βίαιη και εξωεκπαιδευτική ενέργεια από όπου και αν προέρχεται. Το εκπαιδευτικό κίνημα στην ιστορική του διαδρομή έχει αντιπαλέψει παρόμοιες συμπεριφορές και απειλές υπερασπιζόμενο το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τον καθηγητή. Η συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης σε βάρος της ομαλής λειτουργίας του Μουσικού σχολείου (του μοναδικού στο νομό) δεν θα την ανεχθούμε ως εργαζόμενοι αλλά ούτε και θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ακυρώσει το ρόλο μας και οι συνάδελφοι να τελούν υπό καθεστώς διώξεων και αστυνομοκρατίας.

Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας σταθμίζοντας όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα καθώς και τις επιπτώσεις αυτών των ενεργειών,
 Ζητάει:
Α) Από τον διευθυντή εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας να καταδικάσει το γεγονός της εισόδου της αστυνομίας στο σχολείο και να υποστηρίξει έμπρακτα την εκπαιδευτική διαδικασία και τους συναδέλφους, που με πολύ κόπο προσπαθούν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία, ακόμα και τη δυστροπία ορισμένων γονέων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα δύσκολα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, υπέρ του συνόλου των μαθητών.
Β) Από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου να πάρει θέση, που εκ του θεσμικού του ρόλο οφείλει.
Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας 


Ο.Λ.Μ.Ε.    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr     
e-mail: olme@otenet.gr                             Αθήνα, 4/2/12


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Με την Υπουργική Απόφαση 8440/24-2-2011 του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «καθορίζεται ότι στη διοίκηση των Σχολικών Επιτροπών, που αποτελείται από 5 έως 15 μέλη, ορίζονται οπωσδήποτε:
- Τουλάχιστον δύο διευθυντές, εκ των πέντε αρχαιοτέρων, των σχολικών μονάδων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντίστοιχα.
- Τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της αντίστοιχης ένωσης γονέων, και στην περίπτωση που δεν υπάρχει ένωση γονέων, ένας εκπρόσωπος των υφιστάμενων συλλόγων γονέων, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας.
- Τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας.
- Κατά τις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών, όταν συζητούνται θέματα τα οποία αφορούν συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καλείται ο οικείος διευθυντής σχολικής μονάδας, ο οποίος συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου».
Είναι πράγματι άξιο απορίας το γεγονός ότι ενώ στις σχολικές επιτροπές κρίνεται ως απολύτως απαραίτητη η παρουσία της διοίκησης των σχολείων, των γονέων και των μαθητών θεωρείται περιττή η συμμετοχή εκπροσώπων των καθηγητών δηλαδή των ανθρώπων που στηρίζουν διαχρονικά, υπό τρομερά αντίξοες συνθήκες, το εκπαιδευτικό οικοδόμημα της Ελλάδας.
Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας θεωρεί ότι οι καθηγητές γνωρίζουν πολύ καλύτερα την κατάσταση που βιώνει σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα, έχουν και θέση και άποψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολειά μας.
Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή των καθηγητών μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους  των σχολικών επιτροπών γι’ αυτό:
1. Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να τροποποιήσει την παραπάνω Υ.Α. και να συμπεριλάβει οπωσδήποτε και έναν τουλάχιστον εκπρόσωπο της τοπικής ΕΛΜΕ στη διοίκηση των Σχολικών Επιτροπών κάθε Δήμου.
2. Μέχρι την τροποποίηση της Υ.Α. καλούμε τους Δήμους να συμπεριλάβουν στις Σχολικές Επιτροπές και έναν εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ. Άλλωστε η παραπάνω Υ.Α. αφήνει στη διακριτική τους ευχέρεια την επιλογή των υπολοίπων μελών της διοίκησης των Σχολικών Επιτροπών.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας 

Ο.Λ.Μ.Ε.    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr     
e-mail: olme@otenet.gr                       Αθήνα, 4/2/12


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.
 Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων. Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων €, τώρα τους στέλνει στην πείνα στην εξαθλίωση. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν έσκυψαν το κεφάλι, εδώ και 97 ημέρες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.
 Οι απολύσεις εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι σε καθημερινή βάση. Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα.
 Ο λαός της χώρας μας δέχεται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα.
 Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να παλέψουν για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, των μονοπωλίων και της Ε.Ε.
 Η πάλη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να ανατραπεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, Ευρωπαϊκής Ένωσης – πλουτοκρατίας είναι μονόδρομος. Όλοι στον αγώνα. Ένας για όλους και όλοι για έναν!
 Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε την οικονομική στήριξη των απεργών.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας

Ο.Λ.Μ.Ε.    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr     
e-mail: olme@otenet.gr                      Αθήνα, 4/2/12


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Στο άρθρο 9 , παρ. 2 του Ν. 3848/2010 προβλέπονται τα εξής :"... Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3..."
H διάταξη αυτή δημιουργεί τεράστιες αδικίες αφού, συνάδελφοί μας αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργάστηκαν και εργάζονται μετά την 1η Ιουλίου 2010 κατατάσσονται  στους πίνακες των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία που είχαν  ως τις 30-6-2010. Ουσιαστικά, δηλαδή, η προϋπηρεσία τους χάνεται και υπολογίζεται μόνο μετά την επιτυχία τους στον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο,  συνάδελφοί μας που αποδέχτηκαν το διορισμό τους και πήγαν σε όλες τις άκρες της χώρας να έχουν (πολλές φορές) χαμηλότερη σειρά στον πίνακα από άλλους που δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους ή δεν έχουν προϋπηρεσία.
 H διάταξη αυτή πρέπει άμεσα να καταργηθεί και να υπολογίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών και ωρομισθίων, μετά την 1-7-2010 , όπως υπολογιζόταν και πριν την ψήφιση του Ν.3848/2010.
1.800 διοριστέοι εκπαιδευτικοί , μέσω ΑΣΕΠ και μέσω προϋπηρεσίας (40%) που εδώ και 3 χρόνια παραμένουν αδιόριστοι, 1.500 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των κατηγοριών 24μηνου και 30μηνου, που «θα απορροφηθούν σύμφωνα με το υπουργείο με βάση τις ανάγκες των σχολείων» εδώ και ενάμιση χρόνο, περιμένουν άμεση απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας.
 Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας συμπαραστέκεται στους αδιόριστους και διεκδικεί μαζί τους :
 - Άμεσους Διορισμούς όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών
- Αναγνώριση και της προϋπηρεσίας αναπληρωτών από 1-7-2010 ως προαπαιτούμενο για τη μελλοντική τους πρόσληψη.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας 

Ο.Λ.Μ.Ε.    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr     
e-mail: olme@otenet.gr                       Αθήνα, 4/2/12


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.
Τούτες οι ώρες είναι κρίσιμες! Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου Ε.Ε., ΔΝΤ, Τρόικα, βιομήχανοι-τραπεζίτες ετοιμάζονται να δώσουν συντριπτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.
Νέα μείωση των μισθών 25% στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού, κατάργηση τριετιών και επιδομάτων! Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα και στην εκπαίδευση μέσω της «αξιολόγησης» σχολείου και εκπαιδευτικού. Προωθούνται ταχύτητα αντιδραστικές αλλαγές που γκρεμίζουν ό, τι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και συγκεκριμένα το νομοσχέδιο για το «νέο σχολείο» της αγοράς και των χορηγών, το «νέο» τεχνολογικό λύκειο.
Χιλιάδες άνεργοι δεν έχουν ούτε την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεκάδες παιδιά λιποθυμούν από την πείνα!
Οι εξελίξεις με τον ΕΟΠΥΥ είναι δραματικές. Αποδείχτηκε ότι δεν στοχεύουν στο «συμμάζεμα της σπατάλης», αλλά να μετατραπεί σε ατομική υπόθεση η υγεία. Έχεις λεφτά ζήσε, δεν έχεις ... πρόβλημα σου!
Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή, πρέπει να σημάνει συναγερμός! Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν άμεσα, ενιαία, με πανελλαδική, πανεργατική Απεργία και κλιμάκωση της πάλης. Όλοι οι κλάδοι μαζί, ένας για όλους και όλοι για έναν!
Μια σειρά Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, μια σειρά ΕΛΜΕ και Διδασκαλικοί Σύλλογοι έχουν πάρει ήδη ανάλογες αποφάσεις.
Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κρύβεται από τους εργαζόμενους, παζαρεύει φανερά με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων την σφαγή της εργατικής τάξης.
Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ στην ανάγκη για κήρυξη απεργίας απαντά ότι «τώρα έχουμε διάλογο».
Δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες! Είναι μέρος του προβλήματος. Έχουν συμβιβαστεί με τη σημερινή κατάσταση, έχουν αποδεχθεί ως τετελεσμένο τη μήτρα του κακού, δηλαδή την EE, τον ευρωμονόδρομο, τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, τη λογική του μικρότερου κάκου, τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δηλαδή την επιχειρηματικότητα στους χώρους της Υγείας και της Παιδείας.
Τώρα, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους! Να οργανώσουν την αγώνα. Καμιά θυσία για την σωτηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ, για την σωτηρία του συστήματος. Το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι: ταξική αντεπίθεση ή εξαθλίωση.
Η Γ.Σ. των Προέδρων της ΟΛΜΕ καλεί κάθε σωματείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα, που συντελείται με την σφραγίδα των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας

Ο.Λ.Μ.Ε.    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr     
e-mail: olme@otenet.gr                     Αθήνα, 4/2/12


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (4/2/12)
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
    Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών είναι η επίσημη ονομασία του, όμως στη λαϊκή συνείδηση έχει πια καταγραφεί ως χαράτσι, σαν τον κεφαλικό φόρο δηλαδή που πλήρωναν οι ραγιάδες επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να έχουν την «άδειαν να φέρουν την κεφαλήν επί των ώμων τους». Ο παραλληλισμός είναι απόλυτα επιτυχής, γιατί πρόκειται για ένα  ληστρικό μέτρο που προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας, υπονομεύει απροκάλυπτα την επιβίωσή μας. Επιπλέον βέβαια, ούτε και έκτακτο είναι (καθώς ήδη μονιμοποιείται ως ετήσια εισφορά), αλλά και ούτε καν τέλος είναι (γιατί «τέλος» σημαίνει κάτι ανταποδοτικό, όπως π.χ. τα δημοτικά τέλη για την αποκομιδή σκουπιδιών). Εδώ έχουμε απλώς να κάνουμε με ένα πρωτοφανές μέτρο φασίζουσας νοοτροπίας, βάναυσο και ανελέητο.
Από την καθιέρωση αυτού του μέτρου θα κριθεί τους επόμενους μήνες το επίπεδο του πολιτισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας, το οποίο έχει κατακτηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Η παρούσα φοροκαταιγίδα και η απειλή διακοπής του ρεύματος μάς οδηγεί κατευθείαν 100 χρόνια πίσω, αφού απ’ αυτό το αυτονόητο (έως σήμερα) δημόσιο αγαθό εξαρτάται η καθημερινή διατροφή μας, η καθαριότητα, η μελέτη, η επικοινωνία, η ψυχαγωγία μας. Άραγε, αν υποταχθούμε σε αυτό, τι άλλο θα ακολουθήσει; Μήπως λ.χ. η απειλή για τη διακοπή της παροχής νερού;
Είναι καταφανές ότι με την αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλειας (ενώ παράλληλα συνεχίζουμε φυσικά να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές), τους φόρους «αλληλεγγύης» και «υπέρ ανέργων», την κατάργηση και των στοιχειωδών φοροαπαλλαγών, τον υποβιβασμό του αφορολόγητου στα 5000€, την απροθυμία φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου, την ανικανότητα πάταξης ακόμη και ενός μικρού μέρους της φοροδιαφυγής, την ακρίβεια υπηρεσιών και προϊόντων και από την άλλη την καθίζηση των μισθών μας, οποιαδήποτε αναφορά στην έννοια του λεγόμενου ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ μεταξύ κράτους και πολιτών, έχει καταντήσει πλέον μόνο για τα σκουπίδια. Η κυβέρνηση, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος, έχουν πλήρως απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού. Δεν τους αναγνωρίζουμε πια και ο μόνος δρόμος είναι να εργαστούμε για την ανατροπή τους!
     Η κατάσταση είναι πραγματικά εξοργιστική και απαιτεί να αντισταθούμε συλλογικά, για να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας και την τελευταία μας ελπίδα για ένα στοιχειωδώς ανεκτό βιοτικό επίπεδο. Και βέβαια αρνούμαστε να παρακολουθήσουμε και τις γελοίες σοφιστείες της καθεστωτικής προπαγάνδας, που αποδέχεται συγκαταβατικά (πόσο … πονόψυχο!) την εξαίρεση μόνο των πλέον εξαθλιωμένων συμπατριωτών μας από τον ληστρικό φόρο! Εμείς όμως λέμε ότι ακόμη κι αν μπορούμε να τον πληρώσουμε, δεν θα το πράξουμε. Γιατί;  Επειδή ακόμη κι αν έχουμε μερικά ευρώ στην άκρη για ώρα ανάγκης (από τις οικονομίες της πολυετούς εργασίας μας), ΔΕΝ θα τα πετάξουμε στο άπατο βαρέλι που έστησαν μπροστά μας οι ληστρικές συμμορίες των ξένων τραπεζών και οι ντόπιοι κολαούζοι τους! Αλλά και επειδή απέναντί μας δεν έχουμε παρά μία ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, και συνεπώς οφείλουμε να της συμπεριφερθούμε, όπως ακριβώς της αρμόζει: με πλήρη ανυπακοή - αρχής γενομένης βέβαια με τη φορολογική ανυπακοή.
Πληρώνουμε ΜΟΝΟ το ηλεκτρικό ρεύμα!
Εμείς πάντως είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως διακοπή. Γιατί γνωρίζουν καλά ότι κάτι τέτοιο θα είναι πραγματικά παράνομο – από τη στιγμή, εννοείται, που θα έχει πληρωθεί το ηλεκτρικό ρεύμα (ήδη άλλωστε υπάρχουν σχετικές αποφάσεις από την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και από τις Βρυξέλλες). Πιστέψτε μας: Ποντάρουν στην άγνοια και στο φόβο μας! Δεν είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η αρχική(δήθεν) προθεσμία των 60 ημερών σύντομα επιμηκύνθηκε στις 120; Ή μήπως το ότι τα «παπαγαλάκια» τους δεν μιλούν πλέον καν για διακοπή, αλλά για το ότι θα μας κρατήσουν το χαράτσι από τη φορολογική μας δήλωση; Εμείς λοιπόν, απαντάμε και σ΄ αυτούς ότι ακόμη κι αν υφίσταται το εν λόγω ενδεχόμενο, ΔΕΝ χάνουμε τίποτε! Αντιθέτως μάλιστα, θα έχουμε κερδίσει χρόνο – δεδομένου και του ότι οι πολιτικές εξελίξεις στο εξής θα είναι ραγδαίες και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα είναι η κατάσταση ύστερα από μερικούς μήνες. Θα έχουμε κερδίσει πάνω απ’ όλα μία μάχη απέναντι στον καθεστωτικό αυταρχισμό. Και θα τους έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν είμαστε πρόβατα, για να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα όλα τα εξοντωτικά και εξευτελιστικά μέτρα στα οποία έχουν σκοπό να μας υποβάλλουν!

     Επί τέλους, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εδώ και τώρα! Δεν είμαστε φοβισμένοι ραγιάδες κι ούτε πρόκειται να μας καταντήσουν!

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου