Powered By Blogger

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ


"Δεν δέχομαι να λοιδορεί την πατρίδα μου ο κ. Σόιμπλε"

Σε οργισμένη δήλωση κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
"Δε δέχομαι να λοιδορεί την πατρίδα μου ο κ. Σόιμπλε. Ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε; Ποιοι είναι οι Φινλανδοί, ποιοι είναι οι Ολλανδοί", αναρωτήθηκε ο κ. Παπούλιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι παραιτείται του μισθού του, ήταν πολύ εκνευρισμένος με τον κ. Σόιμπλε και τις δηλώσεις κατά της Ελλάδας.
Ο Κάρολος Παπούλιας διαπίστωσε υψηλότατο επίπεδο ηθικού και επαγγελματισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για όλους εκείνους που θα σκεφθούν να στραφούν εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως κομμάτι της κοινωνίας, υποφέρουν και εκείνες ως θύματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, εκφράζοντας όμως την ελπίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετέβη στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων από όπου επικοινώνησε με τον αρχιφύλακα του ακριτικού φυλακίου του Αγαθονησίου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποδεχόμενος τον Κάρολο Παπούλια,  "συγκινητική" την απόφαση του κ. Παπούλια να παραιτηθεί της αποζημίωσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου