Powered By Blogger

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


Η απάντηση Α. Σαμαρά στον Β. Σόιμπλε!

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στην κριτική που άσκησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη ΝΔ.













Μιλώντας σε εκδήλωση μικρομεσαίων του κόμματός του, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε άμεσα προσφυγή στις κάλπες, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχει ακυβερνησία.
«Μετά το PSI θα έχουμε άμεσα εκλογές σε κλίμα ομαλότητας για να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να υπάρξει ομαλότητα και μετά τις εκλογές, να αποκατασταθεί η ελπίδα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
«Και όρθιοι είμαστε και «γαλάζιοι» είμαστε και αποφασισμένοι είμαστε και νικητές θα είμαστε. Και θα είμαστε σύντομα στις εκλογές που έρχονται», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Οι προτεραιότητές μου είναι ανάκαμψη, κοινωνική συνοχή, άμεσα εκλογές, για να αναδειχθεί κυβέρνηση ισχυρή με νωπή εντολή και δημοκρατική νομιμοποίηση», επισήμανε, ενώ απαντώντας εμμέσως στον Β. Σόιμπλε σημείωσε με νόημα: «Τα λέω αυτά σε όλους, τα λέω και στους δανειστές».
Όχι σε νέα λουκέτα
Με ακροατήριό του ανθρώπους της αγοράς, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε άμεσα να αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τους βανδάλους στα επεισόδια, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να κλείσουν άλλα μαγαζιά και να οδηγηθούν άνθρωποι στην ανεργία.
Μάλιστα, επανέλαβε ότι «θα έλθει η στιγμή που θα τους κατεβάσω τις κουκούλες, είναι απαράδεκτο μία πόλη να παραδίδεται αφύλακτη σε βανδάλους και εγκληματίες. Η αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας είναι απόλυτη προτεραιότητα».
Να αποφύγουμε το γκρεμό
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους ψήφισε το νέο Μνημόνιο, διευκρινίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να αφήσει τη χώρα να καταρρεύσει. Όπως ανέφερε, με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η χώρα αποφεύγει την άτακτη χρεοκοπία και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης.
«Πρέπει να κόψουμε το χρέος και να στρέψουμε τη χώρα από το γκρεμό» υπογράμμισε, ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε βολές στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη της οποίας «δεν διαπραγματεύονταν αλλά υπέγραφαν ότι τους έδιναν».
«Μπορούμε να μετριάσουμε την ύφεση και να αρχίσουμε την ανάκαμψη. Η στάση μας είναι σωτηρία με υπευθυνότητα», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Να σημειωθεί ότι ο Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο άσκησε κριτική στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δεσμευτεί ότι σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, θα διατηρήσει ακέραιες τις δεσμεύσεις που προβλέπει το νέο μνημόνιο, ενώ διαφώνησε με τη διενέργεια εκλογών το επόμενο διάστημα.
Newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου