Powered By Blogger

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

FOLLOW OF MONEY ...


Ακολούθησε τα λεφτά (follow the money)

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, όπως ξέρετε είναι πολύ απασχολημένο. Δεν ευκαιρεί να κουμαντάρει το πάλαι ποτέ Κίνημα, που έχει γίνει στήλη άλατος, γιατί γύρισε και κοίταξε κατάματα το ΔΝΤ και το κιμπάρικο βλέμμα του Ντομινίκ Στρος Καν, που ‘χει πάλι κάτι ντράβαλα με το Ηθών. Ο Γιώργος, αδέρφια είναι πολύ busy. Όπως θα διαβάσατε, αγόρασε δυο ποδήλατα πολύ μέγκλα και χάϊ τέκ κι εκπαιδεύεται. Έχετε δει στα ροντέο που βγαίνει ένας καουμπόϋ και ιππεύει δυο άλογα ταυτόχρονα, όρθιος, πατώντας στην σέλα του καθενός; Ο Γιώργος, που μετέχει των παραδόσεων του Μίντγουεστ, θα μάθει να το κάνει με ποδήλατα. Θα βάλει την κολλητή στολή του Μπάτμαν και το αεροπλανικό γυαλί του Μαραθώνιου κι όσο εσείς θα βογκάτε με την κολοβωμένη επιταγή της σύνταξης ή του μισθού στο χέρι, αυτός θα κάνει ζογκλερικά στην κατηφόρα του Διονύσου με τα καινούργια παιχνίδια του. Ποδηλατικός βαλκανικός σοσιαλισμός.
Επειδή λοιπόν το οικογενειακό «μαγαζί» έχει συρρίκνωση της πελατείας κι είναι ακέφαλο, σκάσανε μύτη οι μουστερήδες. Ο ένας πιο καλός από τον άλλο. Ο βοηθός κούριερ, ο Βενιζέλος, είναι χρόνια στην αφετηρία κι όλο σκιάζει την γραμμή εκκίνησης με την γαστέρα του. Του έκανε ένα μικρό κατενάτσιο στην φιλοδοξία ο καφές του Ρέλλου αλλά τώρα είναι η ώρα. Ο Λοβέρδος λίγο παρά πίσω, όταν δεν αμολάει τορπίλες για μακελειά (σιγά τα αίματα) χάριν προστασίας του κωπηλάτη, ποδηλάτη κι «ατζέντη» του ΔΝΤ, πίνει ισοτονικά ποτά, που βοηθούν να χωνεύεις και τους συνταξιούχους. Ξέρετε το γέρικο κρέας σφίγγει, στρίβει κι είναι δύσπεπτο. Υπάρχουν κι οι αυτόμολοι, όπως η Λούκα, αλλά όλο το Έθνος κρατάει την ανάσα του για το τι θα κατεβάσει η πολύστροφος κάρα του Χάρη Καστανίδη. Κανένα δημοψήφισμα ίσως, για το αν επιθυμούμε την εξακολούθηση της ισχύος του νόμου της βαρύτητας ή αν πρέπει το σουβλάκι με πίτα να εξακολουθούν στην Τούμπα να το λένε σάντουιτς με σουβλάκι. Ο Μιχάλης από την άλλη διαβάζει με κερί το Μνημόνιο, γιατί οι γερμαναράδες ελεγκτές, που θα πλακώσουν οσονούπω, μετά το μεσημεριανό τους με βουρστ και ξυνολάχανο, θα βγαίνουν παγανιά κι όποιον Υπουργό σβερκώνουν, θα του κάνουν τεστ multiple choice για το Μνημόνιο και τον Εφαρμοστικό. Φήμες λένε ότι οι ελεγκτές θα κυκλοφορούν με κατοχικές BMW με καλάθι, που στο πλάϊ θα έχουν το σήμα του Ευρώ και από πάνω ημικυκλικά θα γράφει Memorandum Zwei. Τα δε τεστ θα γίνονται στην οδό Μέρλιν. Αν οι φήμες αληθεύουν, αναμένεται η ανάκαμψη να ξεκινήσει από την βιομηχανία κολωνών πάγου. Και βραστών αυγών, θα προσέθετα, για τις απείθαρχες μασχάλες. Διαψεύδεται πάντως ότι το μανικούρ – πεντικιούρ θα γίνεται με τον παραδοσιακό τευτονικό τρόπο της τανάλιας.
Στην γραμμή εκκίνησης κάνει «ζυγείτε επ’ αριστερά» κι ο επιφανής μέτοχος της «Ανωνύμου Εταιρείας Ηρώων Πολυτεχνείου». Ο Χρήστος Παπουτσής, που έχει πλάκα τα γαλόνια και τα εύσημα. Ο ευσταλής παραστάτης της σημαίας του Πολυτεχνείου στις μεταπολιτευτικές πορείες της 17ης Νοεμβρίου, έχει στο στήθος καρφιτσωμένο το Σάμινα, ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κι εσχάτως το μπουρλότο που βάλανε στην Αθήνα οι γνωστοί – άγνωστοι. Διότι και στην Προστασία του Πολίτη διέπρεψε.
Όλοι αυτοί και κάποιοι άλλοι, θα διεκδικήσουν, αν όχι την προεδρία του καταστήματος, την διάσωση τους στην εκλογική τους περιφέρεια. Διότι και στην Α΄ Αθηνών, αναμένεται εκλογικώς να κλάψουνε πράσινες μανούλες. Οπότε το επίδοξο προεδριλίκι εξασφαλίζει μια επιπλέον και διαρκή προβολή για να μην είσαι στους χαροκαμμένους, που θα βλέπουν την Βουλή από το roof garden της Μεγάλης Βρεταννίας.
Πόσο αφορά την Πατρίδα όλο αυτό; Όσο και το αν ο Γιώργος θα μάθει να ισορροπεί σε δυο ποδήλατα. Το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς το νεκροταφείο των πολιτικών ελεφάντων. Ο σκληρός γραφειοκρατικός πυρήνας θα συρθεί ακόμη λίγο αλλά πάντως ιδεολογικά είναι ένα κουφάρι. Ότι υγιές υπήρχε, στη βάση, φεύγει κατά κύματα. Αποδημητικά πουλιά, χωρίς επιστροφή την Άνοιξη. Δεν χαίρομαι γι’ αυτό αλλά ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι το πάλαι ποτέ δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου θα γινόταν τελικά και μάλιστα τόσο γρήγορα, ένας μεταλλαγμένος νεοφιλελεύθερος μηχανισμός παρακμής, ρουσφετολογίας, λεηλασίας της χώρας. Και υπογραμμίζω ότι οι πιο Αγανακτισμένοι των Αγανακτισμένων είναι όσοι αγόρασαν το 2009 τις χάντρες και τα καθρεφτάκια του «λεφτά υπάρχουν». Αυτοί δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Θα πάνε να εκδικηθούν.
Τα ζόρια τα μεγάλα όμως θ’ αρχίσουν, όταν θα φτάσουν οι πρώτες επιταγές με τους μισθούς και τις συντάξεις, που θα έχουν τις τελευταίες περικοπές. Η πραγματικότητα θα ρίξει γροθιά στο στομάχι των απλών ανθρώπων, που αδυνατούν να καταλάβουν πως κάποιοι έχουν αυτή τη στιγμή καταθέσεις 600 δις στην Ελβετία. Δηλαδή δυο φορές το χρέος. Μεταξύ μας, ούτε οι Γερμανοί φορολογούμενοι και πολιτικοί το καταλαβαίνουν. Δίκιο έχουν.
Εκεί στη χώρα της Χάϊντι, με δυο τεράστιες συνεισφορές στον ανθρώπινο πολιτισμό, το ρολόϊ με κούκο και το τυρί με τρύπες, έχει καταλήξει ο λουφές, τα πλιάτσικα από την επί δεκαετίες λεηλασία της χώρας. Σίγουρα κάποια είναι νόμιμα, χρήματα εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος αλλά σίγουρα μεγάλο μέρος τους είναι μίζες, λαδώματα, προϊόν φοροδιαφυγής ή αυτά που έδιωχνε κατά κύματα από τις ελληνικές τράπεζες ο Γιώργος ο Έσχατος και Φαρμακερός, κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του κι έπαιζε με τα «κουμπούρια». Χλωμό το βλέπω να γίνει κίνημα, να συλληφθούν οι εν λόγω καταθέτες των Άλπεων και να απειληθούν με τυφεκισμό αν δεν τα φέρουν πίσω σε λίγες μέρες.
Αυτό όμως που μπορεί να γίνει, είναι με κίνητρα αφορολόγητου να τα φέρουν πίσω οι νόμιμοι για να τα επενδύσουν. Π.χ. αν τα φέρεις πίσω κι επενδύσεις σε επιχειρήσεις, στην οικοδομή και σε έργα μέσα σε ένα χρόνο, χαμηλό και σταθερό φόρο για την επιχείρηση που θα ανοίξεις για δέκα χρόνια, αφορολόγητη η επένδυση κι αφορολόγητες και οι μεταβιβάσεις που θα κάνεις μετά σ’ ότι χτίσεις. Εκατό επαγγέλματα θα δουλέψουν και το κράτος θα μαζέψει αληθινό χρήμα από εισόδημα και ΦΠΑ, γιατί ο κόσμος θα δουλέψει, θα πληρωθεί κι όχι από δανεικά. Θα είναι ένα δημιουργικό αναπτυξιακό σοκ.
Αυτοί δε που έβγαλαν έξω το προϊόν φοροδιαφυγής να τα επαναπατρίσουν με γενναίο φόρο αλλιώς να βγουν λεζάντα και να τους τα πάρουν μέχρι φόδρα.
Όσοι δε έβγαλαν έξω τα κλεψιμέϊκα, τα ρέστα από δάνεια, ΜΟΠ, μίζες, έργων και προμηθειών, όχι μόνο να διαπομπευθούν, όχι μόνο να τους τα πάρουν και τα δόντια με τανάλια αλλά να κυνηγηθούν όπως οι αλεπούδες από τους Άγγλους.
Έτσι δεν είναι μόνο ότι θα δεχθεί η χώρα ένα σοκ επενδύσεων και ρευστότητας. Θα αποδοθεί και δικαιοσύνη. Διότι την μεγαλύτερη οργή, είπαμε, δεν θα την φέρει η φτώχεια. Θα την φέρει η ατιμωρησία. Όπως λένε λοιπόν οι Γιάνκηδες: follow the money.
(Δημοσιεύθηκε στην “Δημοκρατία”)

ΠΟΛΥΣ ΝΤΟΡΟΣ ... ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Το ερώτημα είναι ένα: ποιοί βουλευτές πλούτισαν μετά την εκλογή τους;

Θα πρέπει να είναι πολύ περήφανοι εκείνοι που ξεκίνησαν το θέμα με τους βουλευτές που βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Χωρίς στοιχεία, έτσι για να κάνουν ντόρο και να αποπροσανατολίσουν, έσκασαν τη βόμβα και τώρα καλούνται να διαχειριστούν την κρίση. Πριν λίγο η γερμανική βουλή διά του προέδρου της Νόρμπερτ Λάμερτ έστειλε επιστολή στον Φίλιππο Πετσάλνικο και ζητά εξηγήσεις για την υπόθεση των χρηματικών εμβασμάτων που φέρονται να έστειλαν πολιτικοί στο εξωτερικό.
Ο κ. Λάρμετ τονίζει ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις για εμβάσματα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό «έχει δημιουργήσει σύγχυση» τόσο στο γερμανικό κοινοβούλιο όσο και τους πολίτες.  Για τον λόγο αυτό, αναφέρει προς τον κ. Πετσάλνικο ότι «θα ήμουν ευγνώμων για κάθε επισήμανση που θα βοηθούσε να αντικρούσω την σύγχυση που δημιουργεί αυτό το θέμα στην Γερμανία»…
Δηλαδή οι Γερμανοί παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας και ζητούν ενημέρωση για τους πολιτικούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, προτού μάθουμε κι όλοι εμείς τι συμβαίνει. Διότι με διαρροές της ξεφτίλας φτάσαμε στο σημείο να μας ζητούν τα ρέστα οι Γερμανοί. Σου λένε: Εμείς αποφασίζουμε πακέτα στήριξης κι εσείς βγάζετε τις καταθέσεις σας έξω;
Εκεί καταντήσαμε, να πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις στη γερμανική Βουλή, επειδή κάποιοι φωστήρες έβγαλαν ένα θέμα αλλά δεν έχουν τα κότσια να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.
Εμείς σας το είχαμε γράψει  εδώ και ημέρες. Η υπόθεση με τον εκατομμυριούχο ή τους εκατομμυριούχους βουλευτές βολεύει κάποιους που θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.
Κάποιοι που νομίζουν ότι είναι φωστήρες, ανακοινώνουν ονόματα, διαρρέουν εδώ και μέρες άλλα, σπιλώνουν το σύνολο του πολιτικού συστήματος απλά και μόνο για να δημιουργήσουν ντόρο. Κάποιοι έβαλαν τον… ανεξάρτητο κ. Νικολούδη να πετάξει μια βόμβα και κάποιοι άλλοι με πρώτους τους κ. Πετσάλνικο και Αργύρη αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν πολιτικό σάλο, σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και επίσημα, τα μέτρα έρχονται το ένα μετά το άλλο, οι μισθοί μειώνονται και η χώρα καταρρέει, η κυβέρνηση Παπαδήμου περί άλλων τυρβάζει ενώ η χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο.
Όμως, φαίνεται ότι η παγίδα αποπροσανατολισμού που έστησαν με επαγγελματικό τρόπο έπιασε και τους ίδιους τους εμπνευστές της.
Η ανικανότητα της Επιτροπής Διαφάνειας, οι παλινωδίες του κ. Αργύρη αλλά και η ξεφτίλα των υπηρεσιών της Βουλής έχουν δημιουργήσει έναν απίστευτο αχταρμά που το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.
Δεν έχει σημασία αν ο… βουλευτής τους ενός εκατομμυρίου είναι ο σύζυγος της Ντόρας. Είτε έχει δίκιο είτε άδικο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα κριθεί και μάλιστα σύντομα.
Είναι ντροπή, όμως, κάποιοι να στήνουν ένα παιχνίδια με ονοματολογία που διαρρέεται επιλεκτικά τις τελευταίες ημέρες. Αν υπάρχει λίστα με πλούσιους βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό ας τη δώσουν στη δημοσιότητα. Αν δεν έχουν δηλωθεί τα λεφτά στο πόθεν έσχες να ασκηθεί ποινική δίωξη στους πολιτικούς, αν όχι η χλεύη του ελληνικού λαού και η τιμωρία στις εκλογές είναι η καλύτερη τιμωρία.
Είναι, όμως, απίστευτο αυτό που έγινε τις τελευταίες ημέρες. Η χώρα αντί να ασχολείται με τα νέα δραματικά δεδομένα και με αυτά που έρχονται, ασχολείται με τους βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό. Και το τελικό συμπέρασμα είναι ότι κανείς δε θα μάθει που πήγαν τα χρήματα και ποιοι και πώς πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.
Διότι εκεί είναι το θέμα. Όχι οι πλούσιοι βουλευτές που μπορεί να ήταν πλούσιοι και πριν μπουν στη Βουλή. Αλλά οι «λαδιάρηδες» που έκαναν περιουσίες μόλις ενεπλάκησαν με την πολιτική.
Γι αυτό πρωταρχική υποχρέωση της κυβέρνησης Σαμαρά πρέπει να είναι να ελεχθεί, όπως έχει δεσμευθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, το  ”πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά.

ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ''Ο ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ''


Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη  κ. Βενιζέλο

Όταν ακούς όλα όσα είπε χθες το βράδυ ο κ. Αντιπρόεδρος από το Βήμα της Βουλής κατά του προέδρου της ΝΔ ή όταν τον ακούς να μιλάει ο κ. Βενιζέλος λες και είναι ο τιμητής των πάντων ή λες και ήρθε από τον Άρη ξαφνικά στην Ελλάδα, τότε δεν μπορεί παρά να …σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Κι αρχίζεις να αναρωτιέσαι;. Κοίτα ποιος μιλάει. Είναι δυνατόν;
Ο κ. Βενιζέλος, λοιπόν, προτού θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, και προτού καν εξασφαλίσει αυτό το αξίωμα, επιτέθηκε στον Σαμαρά κατηγορώντας τον για… ματαιοδοξία. Είπε συγκεκριμένα: «Ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι τελείωσαν τα δύσκολα. Ότι ήρθε το ΠΑΣΟΚ καθάρισε το τοπίο για να έρθει ο κ. Σαμαράς να σηκώσει τον δικό του πύργο κυβερνητικής ματαιοδοξίας» και συνέχισε:
«Αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Σαμαρά δεν είναι το πώς κυβερνιέται η χώρα αλλά το ποιος θα την κυβερνήσει… ας κρατήσει την όρεξή του… η  παλαιοκομματική ματαιοδοξία δεν εναρμονίζεται με τις ανάγκες της χώρας» και τόνισε με νόημα πως «η δημοκρατία δεν είναι η δημοκρατία των δημοσκοπήσεων. Ο συσχετισμός δυνάμεων αναρριπίζεται.  Τον πρώτο λόγο τον έχει το ΠΑΣΟΚ που πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που  όντως πικράναμε αλλά αυτό έγινε στο όνομα της πατρίδας…. Ο πολίτης όμως ώριμος, ταλαιπωρημένος και ενημερωμένος θα κρίνει και θα αξιολογήσει σωστά».
Και συνέχισε: «…αν υπήρχε στοιχειώδης διορατικότητα η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει την διακεκαυμένη πορεία που μπήκε το 2009Θεωρεί ο Σαμαράς ότι ο πυροσβέστης έστω και με λάθη στην αρχή φταίει για την φωτιά; Και ο εμπρηστής δεν έχει την ευθύνη; Και έχουν την ευθύνη όσοι εξ αντικειμένου κλήθηκαν να την αντιμετωπίσουν
Μα είναι δυνατόν να βγάζει γλώσσα ο κ. Αντιπρόεδρος μετά τα εγκλήματα που έκανε σε βάρος της Ελλάδας; Είναι δυνατόν να τα βάζει με όλους όσοι αντιστάθηκαν στη λαίλαπα του πρώτου Μνημονίου το οποίο απέτυχε παταγωδώς; Που ήταν ο κ. Βενιζέλος όταν η χώρα έμπαινε στην απίστευτη αυτή περιπέτεια;
Μιλά για ματαιοδοξία ποιος, ο άνθρωπος που πήγε στο Ζάππειο να πανηγυρίσει την αναρρίχησή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά μέσα σε λίγες εβδομάδες ακόμη και ο Γ. Παπανδρέου του πήρε και τα σώβρακα;
Μιλά αυτός που του πέταξε ένας γραφικός καφέ έξω από τη Χ. Τρικούπη και μόνο συνωμοσία των μυστικών δυνάμεων δεν ανακάλυψε;
Και πως είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Βενιζέλος για διορατικότητα όταν δεν έχει επιτύχει κανένα απολύτως οικονομικό στόχο από πέρυσι το Μάιο που ανέλαβε τα ηνία της οικονομίας.
Ο παντελώς αποτυχημένος υπουργός, ο παντελώς αποτυχημένος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και ο άνθρωπος που θα πάρει ένα κόμμα στο 8% είναι δυνατόν να μιλά με τέτοια γλώσσα;
Φανταστείτε τι έχει να γίνει δηλαδή στην προεκλογική περίοδο. Όμως ο κόσμος τους έχει καταλάβει όλους αυτούς του… βενιζέλους που ποντάρουν στη λήθη του ελληνικού λαού. Όσο για τον κ. Αντιπρόεδρο, ένα μόνο: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.


Ο Παπανδρέου συζητούσε με το ΔΝΤ από το Φεβρουάριο του 2009 και δήλωνε … “Αμερικανός”

Υπέρ του ΔΝΤ, «για να δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε», τασσόταν ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009 ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, άλλωστε, ήταν ο πολιτικός που οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο αποκάλυψε το σάιτ WikiLeaks και είχε δημοσιοποιήσει ο Ελεύθερος Τύπος πέρυσι τον Αύγουστο. Τώρα, νέα στοιχεία που φέρει στην επιφάνεια το WikiLeaks δείχνουν ότι από τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότες» ισχυρών think tank στις ΗΠΑ έβλεπαν πεντακάθαρα την προοπτική να προσφύγει, αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
 Hθελε αυστηρούς κανόνες
Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2009, παρουσιάζεται συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο κ. Παπανδρέου εκείνη την περίοδο με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ντέρμπιν (Durbin) και τον τότε πολιτευτή των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Αλέξη Γιαννούλια. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και παγκοσμίως, φέρεται να τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου του ΔΝΤ σε διεθνές επίπεδο. Αναλυτικότερα, γράφει στο τηλεγράφημά του ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, ο κ. Παπανδρέου θα ήθελε να δει έναν οργανισμό σαν το ΔΝΤ να δραστηριοποιείται περισσότερο στο να θέσει αυστηρούς διεθνείς κανόνες για τη χρηματο-οικονομική ανάπτυξη για να «δούμε τον πλανήτη όπως θέλουμε».
 Η «κερκόπορτα»
Τώρα, σύμφωνα με νέα στοιχεία του WikiLeaks, αποκαλύπτεται ότι τον Ιούνιο του 2009 «πληροφοριοδότης» του αμερικανικού think tank, Stratfor, αρμόδιος και για την περιοχή των Βαλκανίων, απέστειλε στη Stratfor ηλεκτρονικό μήνυμα, με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη-Βαθμίδα 3». Σε αυτό περιέγραφε θέματα, στα οποία, όπως έγραφε, έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα». Ειδικότερα: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν ή πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθεί μπορεί να εξαρτάται από τι θα γίνει με το χρέος τους». Τόσο οι δηλώσεις Παπανδρέου όσο και τα ηλεκτρονικά μηνύματα των «πληροφοριοδοτών» της Stratfor δείχνουν ότι εγχώριοι και ξένοι κύκλοι μεθόδευαν εκείνη την περίοδο την είσοδο του ΔΝΤ στην Ευρώπη μέσω της «κερκόπορτας» της Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2011, ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος- Καν, είχε αποκαλύψει ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει τη συνδρομή του ΔΝΤ ήδη από τον Δεκέμβριο 2009. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είχε πει στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν τη μονομερή παρέμβαση του ΔΝΤ εντός της ευρωζώνης. Ενδιαφέρον είναι ότι στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας τον Φεβρουάριο του 2009 αναφέρεται πως ο κ. Παπανδρέου είχε εμφανιστεί να εκφράζει το θαυμασμό του για την οικονομική πολιτική του προέδρου Ομπάμα και να καταθέτει τη δυσαρέσκειά του για τη γερμανική στάση στην οικονομική κρίση. Ως γνωστόν, σε άλλα τηλεγραφήματα που δημοσίευσε το Wikileaks, αυτή τη φορά της αμερικανικής πρεσβείας στη Γερμανία, το Βερολίνο εμφανιζόταν έξαλλο και μόνο στη σκέψη ότι το ΔΝΤ θα έμπαινε στα «χωράφια» της Ε.Ε.
 Δήλωνε Αμερικανός
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν να χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ ως «τη μοναδική δύναμη στον κόσμο» που μπορεί να ηγηθεί των δημοκρατικών αξιών, να λέγει ότι αισθάνεται πολύ κοντά στις ΗΠΑ, που είναι η γενέτειρά του, και να προσφέρεται στο ρόλο του διαμεσολαβητή με κράτη με τα οποία οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι είναι ανοιχτός σε αμερικανικές ιδέες και πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει στη δημιουργία διασυνδέσεων με ηγέτες οι οποίοι διαφωνούν με την αμερικανική πολιτική σε όλο τον κόσμο. Θύμισε, δε, ότι ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνέβαλε στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων ειδικά στο μουσουλμανικό κόσμο και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Γνώριζε
Όσον αφορά το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας εκείνη την περίοδο, ο κ. Παπανδρέου, παρότι, ως γνωστόν, την προεκλογική περίοδο έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», δήλωσε στους Αμερικανούς γερουσιαστές πως γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μείζον πρόβλημα του ελληνικού χρέους και ότι θα είναι το πρώτο με το οποίο θα ασχοληθεί όταν θα γίνει πρωθυπουργός. Ειδικότερα, στο τηλεγράφημα αναφέρεται: «Όταν ο Γιαννούλιας τον ρώτησε για το ανησυχητικό άνοιγμα του δημόσιου χρέους, ο Παπανδρέου συμφώνησε ότι ήταν πρόβλημα, αντίθετα με το ιδιωτικό χρέος και τα τοξικά ομόλογα, δύο προβλήματα που η Ελλάδα κατάφερε να αποφύγει (…) Η Ελλάδα ήταν πιο ευάλωτη γιατί οι τράπεζές της είχαν επενδύσει πολύ στα Βαλκάνια».
Θανάσης Αργυράκης για τον “Ελεύθερο Τύπο”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΕΛΜΕ Χαλκιδικής: Οι γραπτές εκθέσεις των υποστηρικτικών μαθημάτων οδηγούν στην αξιολόγηση
ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ               
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ                                                          
Τηλ. Fax  23710 22001
http://www.elmechalkidikis.blogspot.com        
                                     
Θέμα : «Αξιολόγηση»

 Αυτές τις μέρες αποστέλλονται έγγραφα από σχολικούς συμβούλους με τα οποία ζητούν από συναδέλφους που κάνουν υποστηρικτικά μαθήματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών στην Α’  ΕΠΑΛ, να συντάξουν γραπτή έκθεση για την πορεία του κάθε μαθήματος, όπου να περιλαμβάνονται στοιχεία για τις ενότητες που διδάχτηκαν, το υλικό που χρησιμοποιήθηκε, μαθησιακά αποτελέσματα και επιδόσεις, απόψεις και προτάσεις μαθητών και καθηγητών. Ειδικότερα ζητήθηκε να γίνει σύγκριση των επιδόσεων των μαθητών μετά τη διδασκαλία του μαθήματος σε σχέση με τα αποτελέσματα των αρχικών διαγνωστικών τεστ.

 Είναι η πρώτη φορά που η μέχρι τώρα άμεση επικοινωνία των συμβούλων με τους καθηγητές πάνω σε αυτά τα ζητήματα, τείνει να αντικατασταθεί από γραπτές αναφορές που παραπέμπουν ευθέως σε διαδικασίες αξιολόγησης. Άλλωστε αποκαλυπτικά είναι τα λόγια της κας Διαμαντοπούλου: «Φέτος η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά, γιατί όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη» , «Επί 34 χρόνια δεν έχει αξιολογηθεί κανένας εκπαιδευτικός στη χώρα» , «Όσοι δεν έχουν τα προσόντα θα απολυθούν, όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα».

 Ταυτόχρονα στοχευμένα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου αναφέρουν σαν βασικά κριτήρια αξιολόγησης την επίδοση των μαθητών, το ποσοστό τήρησης της ύλης, το ποσοστό επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις κλπ. Αγνοώντας εσκεμμένα κάθε κοινωνικό-οικονομικό παράγοντα που συμβάλλει στη σχολική επιτυχία ή αποτυχία, τα αναλυτικά προγράμματα, την κατάργηση της ΠΔΣ, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς ως τους μόνους υπεύθυνους για τα δεινά της παιδείας.

 Όλοι ξέρουμε όμως και πρώτη η «υπουργός της φωτοτυπίας» ότι η αξιολόγηση όπως την εννοούν, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας παιδείας. Στόχος τους είναι από τη μια να προχωρήσουν σε απολύσεις ( 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι λιγότεροι ως το 2015, 15.000 απολύσεις φέτος ) και από την άλλη να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία σε «καλά» και «κακά» με απώτερο στόχο τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης. Η αξιολόγηση θα είναι το βασικό τους εργαλείο για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.
 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καλεί τους συναδέλφους να μην καταθέσουν καμία σχετική έκθεση. Ταυτόχρονα καλεί τους σχολικούς συμβούλους , τους διευθυντές των σχολείων και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να μην υλοποιήσουν μέτρα που στρέφονται κατά των εκπαιδευτικών και της Δημόσιας Παιδείας κατ’ επιταγή της κυβέρνησης και της τρόικας. Όλοι σε αγωνιστικό συναγερμό για να ακυρώσουμε στην πράξη την αξιολόγηση που οδηγεί σε μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση, απολύσεις και κλεισίματα σχολείων.  

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

Οι τοκογλύφοι θέλουν τον αφανισμό της Ελλάδας

Ύστερα από τη μάχη που έδωσαν οι Έλληνες απέναντι σε πέντε αυτοκρατορίες, ήρθε η ώρα για την κρισιμότερη αναμέτρηση...






















Θέλουν να γονατίσουν τον αρχαιότερο λαό στον πλανήτη... Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, η Ελλάδα δεν είναι το πειραματόζωο. Είναι ο στόχος.
Η πατρίδα που γονάτισε 5 πανίσχυρες κοσμοκρατορίες, πρέπει να λυγίσει πάση θυσια και αυτό το ξέρουν οι εκλεκτοί του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Βλέπετε, αυτοί μελετούν διεξοδικά κάθε πτυχή της ιστορίας την ίδια στιγμή που θέλουν να μας βυθίσουν στην λήθη των συνωστισμών.
Γι' αυτό και η επίθεση ξεκίνησε σφοδρή με στόχο τον Ελληνικό λαό. Τα κτήματα του, τα κεκτημένα του αλλά και την ίδια του την υγεία! Μαζική επίθεση με σκοπό να κλονίσει το φρόνημα των αιωνίων μαχητών της Ελευθερίας.

Η διαστρέβλωση του ιστορικού μεγαλείου έδρασε ύπουλα επί σειρά ετών για να αποδυναμώσει ηθικά. Η επίθεση στην περιουσία και την ιδιοκτησία που ακολούθησε, είχε σκοπό την αποξένωση και τον κατακερματισμό της κοινωνίας στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.
Τρίτο στάδιο, η επίθεση στην ίδια την υγεία!

Ο Πυθαγόρας έλεγε ότι "όσο περισσότερο μαθαίνεις την φύση, τόσο λιγότερο πιστεύεις στις συμπτώσεις..."

Έτσι και αυτή η ασύμμετρη εισβολή δεν είναι "σύμπτωση" αλλά οργανωμένο σχέδιο. Με πολιτικούς - αχυρανθρώπους να ανοίγουν τις κερκόπορτες για να εισβάλουν οι ορδές του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού ιμπεριαλισμού που στην ουσία είναι ένας στυγνός Σταλινισμός άνευ οποιασδήποτε κοινωνικής μέριμνας!

Η ιδιοκτησία δαιμονοποιείται, όπως στην Οθωμανική κατοχή. Η υγεία συνθλίβεται από τις ορδές τυράννων όπως αυτές του Ξέρξη.

Κάθε κοινωνικό δικαίωμα εξανεμίζεται από τους κατ' επίφαση "Δυτικούς" ως άλλες Ρωμαϊκές Λεγεώνες. Οι δομές του κράτους υπό κατάληψη δήθεν "εξαγνιστών" εισβολέων όπως οι Σταυροφόροι φορείς μιας πολιτιστικής σηπεδόνας.

Λαός στα συσσίτια, παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα, την ώρα που ζάπλουτοι κατοχικοί υπουργοί απολαμβάνουν τις ανέσεις των κατακτητών ως άλλοι Λογοθετόπουλοι, συνεργάτες του "Άξονος".

Πέντε αυτοκρατορίες, πέντε Έπη για τον Ελληνισμό. Με ένα κοινό στοιχείο: Την αφύπνιση προ της απειλής για την ύπαρξη του Έθνους. Διότι πάντα, έστω και την τελευταία στιγμή, η γονιδιακή κληρονομιά των χιλιάδων ετών ιστορίας, πολιτισμού, ηρωϊσμού και ανθρωπισμού, γινόταν η ασπίδα για την ύπαρξη.

Έτσι ακριβώς θα συνθλιβεί και η έκτη αυτοκρατορία που θέλει την υποταγή της Ελλάδας για να εγγυηθεί την πλανητική της κυριαρχία.

Εκεί που περίμεναν τον Έλληνα να σέρνεται ως επαιτης πίσω από πολύχρωμα σημαιάκια συνδικαλιστικών και άλλων κατοχικών σπόρων διχόνοιας, αυτός ανακαλύπτει πάλι τις Θερμοπύλες, το Ζάλογγο, το ΕΑΜ, τον Παλαιολόγο... και ετοιμάζεται για ακόμα μία φορά να συντρίψει το άδικο, ακόμα και αν χρειαστεί να περάσει Σαρακοστή και μαρτύρια για να φτάσει στην Ανάσταση.

Διότι το Γένος γνωρίζει από Σαρακοστές και Θυσίες, από Μάρτυρες και Ήρωες. Μα ξέρει και την Ανάσταση, την Λευτεριά που την υμνεί εις τους αιώνες.

Καλή Σαρακοστή Αδέλφια, Καλή Λευτεριά.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΩΣ ΤΟ 2013

Υπ.Παιδείας: Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση
Αρθρογράφος: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση.

Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για την παράταση, κατά δυο έτη (2012 και 2013), της ρύθμισης εισαγωγής των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την προηγούμενη βαθμολογία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ρύθμιση προβλέπει, τη δυνατότητα εισαγωγής με τη διαδικασία του 10%, για τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014 και αφορά, σε κάθε περίπτωση, όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄), τα δυο αμέσως προηγούμενα έτη.
Αναλυτικότερα, με τη διαδικασία του 10%, θα μπορούν να εισαχθούν στο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 οι απόφοιτοι Λυκείου που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) των ετών 2010 ή 2011. Αντιστοίχως, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, θα έχουν δυνατότητα να εισαχθούν με τη διαδικασία του 10% οι απόφοιτοι Λυκείου που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄), των ετών 2011 ή 2012.

Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2010 ή το 2011, θα μπορούν να υποβάλουν μέχρι την Παρασκευή 2 Μαρτίου αίτηση - δήλωση για εισαγωγή με το ποσοστό 10% του αριθμού εισακτέων εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για: Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ΤΕΦΑΑ. Οσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση - δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 (για το 90% των θέσεων εισακτέων) και τελικά επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση), πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου να προσέλθουν στο Λύκειο που υπέβαλαν την αρχική αίτηση - δήλωση για να την ανακαλέσουν.
Υπενθυμίζεται ότι έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους αίτηση - δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής. Η προθεσμία είναι αποκλειστική.
Επίσης, την ίδια περίοδο όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρέπει να υποβάλουν και αίτηση.
Οι μαθητές που κατά το τρέχον σχολικό έτος φοιτούν στην τελευταία τάξη των εσπερινών ΓΕΛ ή εσπερινών ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β' και είχαν κάνει μετεγγραφή στη Γ' τάξη του Εσπερινού Λυκείου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση - δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Ο.Λ.Μ.Ε. : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΟΛΜΕ: Ακυρώνουμε στην πράξη την προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης που οδηγεί σε απολύσεις εκπαιδευτικών και κλείσιμο σχολείων
Αρθρογράφος: ΟΛΜΕ
Ο.Λ.Μ.Ε.   
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338   
www.olme.gr    
e-mail: 
olme@otenet.gr                  Αθήνα, 24/2/12

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ,
ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ  ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Με την ψήφιση του νέου μισθολόγιου – βαθμολόγιου (ν.4024/11), τα προεδρικά διατάγματα που ετοιμάζονται για την εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης αλλά και τη νέα εγκύκλιο (14841/Γ/13-2-12) του Υπ. Παιδείας, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κήρυξε τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς.
Με τον πλέον ακραίο τρόπο άλλωστε η Υπουργός Παιδείας μίλησε και πρόσφατα δημόσια για το τιμωρητικό και ακραία νεοφιλελεύθερο μοντέλο αξιολόγησης που προωθεί, οδηγώντας όχι μόνο στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, στη μισθολογική και  βαθμολογική καθήλωση τους, αλλά και στις απολύσεις.
Αποκαλυπτικά τα λόγια της κας Α. Διαμαντοπούλου: «Φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά, γιατί όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη»! Η απόλυτη σύνδεση μισθού και βαθμού με την αξιολόγηση – απόδοση, θέση που απορρίπτεται ακόμα και από τους πιο ένθερμους θιασώτες της εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Ο «ελεύθερα» εξαρτώμενος από την διοίκηση και το υπουργείο εκπαιδευτικός, θέλουν να είναι υποτακτικός και χωρίς αντιστάσεις για τα όσα μας επιβάλλει η καταστροφική «τροϊκανή» εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική τους, στην εφαρμογή της οποίας η κα Διαμαντοπούλου φαίνεται πως επιδιώκει τον επιτελικό ρόλο του «διευθυντή της ορχήστρας».
Την ίδια ώρα στα φιλικά μέσα ενημέρωσης διοχετεύεται η «πληροφορία» πως οι επιδόσεις των μαθητών θα καθορίζουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Είναι προφανές ότι παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία και οι τεχνοκράτες του ΥΠΕΠΘ γνωρίζουν πολύ καλά τις κοινωνικές παραμέτρους της σχολικής επίδοσης, στοχεύουν ξεκάθαρα μέσα από την καθιέρωση της αξιολόγησης στην απόλυτη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
Από την άλλη  μεριά, η λεγόμενη αξιολόγηση ή αυτοαξιολόγηση των σχολείων θα οδηγήσουν στην κατηγοριοποίηση και τελικά στο κλείσιμο αρκετών από αυτά. Τόσο η κατεύθυνση της εφαρμοζόμενης τροϊκανής πολιτικής, όσο και η διεθνής εμπειρία όπου εφαρμόστηκε εκεί οδηγούν.
 Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ρέππα για την αξιολόγηση και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την κατάργηση των οργανικών θέσεων με αποφάσεις επιτροπών σε κάθε Υπουργείο αλλά και της «αξιολόγησης» του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, έπειτα από γραπτές εξετάσεις και συνεντεύξεις, αποκαλύπτουν τα εργαλεία που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για κατάργηση μονάδων και απολύσεις στο δημόσιο, έχοντας συμφωνήσει με την τρόικα τη μείωση κατά 150.000 δημοσίων υπαλλήλων (ανάμεσα τους και εκπαιδευτικών) ως το 2015, βάζοντας επίσης ως στόχο τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τη φετινή χρονιά.
Είναι πλέον σαφές πως δεν συζητά αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας διαδικασίες για το πώς θα βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο. Του δημόσιου σχολείου που με την πολιτική τους, κυβέρνηση και τρόικα επιχειρούν να το διαλύσουν: δραματική και συνεχής μείωση δαπανών, συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών μαθητές χωρίς βιβλία,  κατάργηση βιβλιοθηκών, κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ κ.λπ.
Ως συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση – χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των γενικών Συνελεύσεων του κλάδου μας.
Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι κατανοητό και στους πλέον δύσπιστους πως η αξιολόγηση θα είναι το κύριο εργαλείο για τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Γι’ αυτό όλοι οι παράγοντες και τα στελέχη της εκπαίδευσης καλούνται σήμερα να αποφασίσουν με ποιόν είναι. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που από τη θέση τους στελέχους είναι δυνατόν να συμβάλλουν στην χειραγώγηση, την μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση των συναδέλφων τους; Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που από τη θέση τους στελέχους είναι δυνατόν να αποτελέσουν το φορέα των απολύσεων των συναδέλφων τους; Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Γι’ αυτό και το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάνει έκκληση σε όλους τους Σχολικούς Συμβούλους, σε όλους τους Διευθυντές σχολείων, σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να πάρουν σαφή θέση ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών. Κανείς εκπαιδευτικός αξιολογητής. Κανείς εκπαιδευτικός συνεργός στις απολύσεις. Δεν έχει θέση στον κλάδο όποιος συνεργήσει σε απολύσεις. Πρέπει να διαλέξουν όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης με ποιόν είναι: με το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό ή με την τρόικα και την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου; 
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ υλοποιώντας την τελευταία απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ (4/2/2012) θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να ακυρώσει στην πράξη την υλοποίηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Στην κατεύθυνση αυτή θα εργαστούμε για να ακυρώσουμε όλες τις διαδικασίες προετοιμασίας της εφαρμογής της αξιολόγησης.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ σε επαγρύπνηση και δράση.
Όλοι μαζί θα ανατρέψουμε αυτή  την πολιτική.