Powered By Blogger

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Ο Άρειος Πάγος «άδειασε» τον Στουρνάρα για το χαράτσι 
Νέο… χαστούκι στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έδωσε ο Άρειος Πάγος αφού απέρριψε το αίτημα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να επιτρέπει την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. 
 Δηλαδή, εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που απαγορεύει από τη ΔΕΗ να εισπράττει το χαράτσι στα ακίνητα.
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το εν λόγω αίτημα του δημοσίου που εκπροσωπείται από τον κ. Στουρνάρα μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής της δικαστικής ετυμηγορίας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η συζητητή της αίτησης αναστολής του δημοσίου έχει προγραμματιστεί για αύριο και η έκδοση της απόφασης αναμένεται σε λίγες ημέρες.
Η εν λόγω απόφαση του Αρείου Πάγου έρχεται μια ημέρα μετά τα ην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος η οποία έκανε λόγο για αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε βάρος όσων προτρέπουν τη διοίκηση να μην συμμορφώνεται με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, δείχνοντας ευθέως τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος ζήτησε από τη ΔΕΗ να συνεχίσει να το εισπράττει παρά τη σχετική δικαστική απόφαση που έκρινε τη διαδικασία αυτή αντισυνταγματική.
Στη σχετική ανακοίνωση η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, υπογράμμιζε ότι « θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 § 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία», ενώ υπενθύμιζε ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ' όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου