Powered By Blogger

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Αβραμόπουλος: Δεν πωλείται κανένα ελληνικό νησί - Χαιρέκακες οι δηλώσεις Ερντογάν
ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας περί πώλησης ελληνικών νησιών.
«Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος και προσθέτει: Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.
Ο κ. Αβραμόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πώλησης ελληνικών νησιών και υποστηρίζει:
«Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή».
«Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Την Παρασκευή, ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε συνέντευξη σε δύο τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και ανέφερε ότι η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της ενώ πρόσθεσε ότι «κακώς αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία από την Standard & Poor's».
«Δεν είναι δυνατό να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι. Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο. Αυτοί δεν είναι ειλικρινείς», είπε ο τούρκος πρωθυπουργός στους σταθμούς Star και NTV και συμπλήρωσε: «Ακόμα αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες την βαθμολογία μιας χώρας που πουλάει τα νησιά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου