Powered By Blogger

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ 
Νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για το φορολογικό
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΟΥΒΕΛΗ
Νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε στις διαβουλεύσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο με την κατάθεση του στη Βουλή να μετατίθεται για την Παρασκευή. Ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου ανατρέπεται ξανά, έπειτα και από τις ενστάσεις Βενιζέλου - Κουβέλη.
Με αυτά τα δεδομένα και προς αποφυγή νέων εντάσεων που ενδεχομένως θα ωθούσαν ορισμένους βουλευτές ακόμη και στην καταψήφιση του νομοσχεδίου, ο κ. Στουρνάρας σύμφωνα με πληροφορίες πήρε το «πράσινο» φως για να μετατεθεί η κατάθεση του φορολογικού.
Ο υπουργός Οικονομικών πρόκειται να παρουσιάσει το κείμενο του νομοσχεδίου την Πέμπτη στο έκτακτο Eurogroup, κατά στην οποία θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.
Μόλις Τροικα και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δώσουν το τελικό «ΟΚ», ο κ. Στουρνάρας θα το καταθέσει την επόμενη ημέρα στη Βουλή.

Ενστάσεις Βενιζέλου - Κουβέλη
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις για διατάξεις του φορολογικού φέρεται να διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.
Παράλληλα, έντονη είναι η δυσαρέσκεια στην Ιπποκράτους για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη δεν έχει λάβει το κείμενο του νομοσχεδίου.
Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της θέτει ενστάσεις σε μία σειρά από ζητήματα όπως η φορολόγηση των ακινήτων, οι κλίμακες των ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος ζητά σύμφωνα με πληροφορίες συνάντηση των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να κλείσουν με αυτόν τον τρόπο οι εκκρεμότητες.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής
Σύμφωνα με πληρoφορίες, στο τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από τα 500, στα 650 ευρω για ελεύθερους επαγγελματίες και στα 1000 ευρω για τις επιχειρήσεις.
Την ίδια στιγμή, το σχετικό επίδομα που θα λαμβάνουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα ανέρχεται σε 40 ευρώ το μήνα, αντί για 50 που είχε αποφασισθεί την Παρασκευή.
Τέλος, όσον αφορά τις φοροαπαλλαγές, καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν έκπτωση φόρου 10% των δαπανών του φορολογουμένου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εν τούτοις διατηρούνται όσες δαπάνες σχετίζονται με την υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου