Powered By Blogger

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΠΑΜΑ...
Time: Ο Ομπάμα το «Πρόσωπο της Χρονιάς»
«ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»

«Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2012 ανακηρύχθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα από τους συντάκτες του περιοδικού Time, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, «αρχιτέκτονα της νέας Αμερικής».

Το περιοδικό επέλεξε τον Ομπάμα επειδή «εξασφάλισε μια νέα πλειοψηφία, μετέτρεψε την αδυναμία σε ευκαιρία και επιδίωξε, παρά τις αντιξοότητες, να δημιουργήσει μια τελειότερη πολιτειακή ένωση».
«O Ομπάμα είναι ο πρώτος δημοκρατικός πρόεδρος μετά τον Φρ. Ρούζβελτ που κέρδισε πάνω από 50% σε δυο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και ο πρώτος πρόεδρος από το 1940 που εξασφάλισε την επανεκλογή του με ανεργία στο 7,5%...Είμαστε εν μέσω ιστορικών, πολιτιστικών και δημογραφικών αλλαγών και ο Ομπάμα είναι ταυτόχρονα το σύμβολο και με κάποιους τρόπους ο αρχιτέκτονας αυτής της νέας Αμερικής» γράφει μεταξύ άλλων το ΤΙΜΕ.
«Ποιανού Αμερική όμως είναι αυτή; Υπάρχει μάχη ανάμεσα στην παλιά και την νέα Αμερική; Ο Ομπάμα θα έλεγε όχι», γράφει το περιοδικό, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος βλέπει την θητεία του ως σύγκλιση του παρελθόντος με το μέλλον.
«Πιστεύω ότι σ' αυτό το 8ετές πρότζεκτ… βρήκαμε χώρο για όλες τις δημογραφικές αλλαγές και τις πολιτιστικές και τεχνολογικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα και καταφέραμε να τις παντρέψουμε με κάποιες από τις παλιομοδίτικες αξίες της σκληρής δουλειάς, της πειθαρχίας και της υπεθυνότητας-όλα με τρόπο που μας επιτρέπει να πετύχουμε και να ακμάσουμε» λέει ο ίδιος ο Ομπάμα στην συνέντευξή του με συντάκτες του TIME. «Αυτή είναι η νέα Αμερική» γράφει το περιοδικό.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικράτησε των υπόλοιπων επτά υποψηφίων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple Τιμ Κουκ και η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 15χρονη Πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή διεκδικούσε το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση.
Η αναγνώριση κάποιου ως «Προσώπου της Χρονιάς» σημαίνει ότι το περιοδικό αναγνωρίζει ότι αυτό το άτομο επηρέασε περισσότερο απ' όλους τους υπόλοιπους τον πολιτισμό και κυριάρχησε στην ειδησεογραφία κατά τη διάρκεια του έτους. Πέρσι, το Time είχε ανακηρύξει Πρόσωπο της Χρονιάς τον «ανώνυμο Διαδηλωτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου