Powered By Blogger

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΛΜΕ Χαλκιδικής: Ισα δικαιώματα για αναπληρωτές και μόνιμους
Πολύγυρος  24 –1 – 2013
Αρ. πρωτ : 10
ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                  

ΠΟΛΥΓΥΡ​ΟΣ                                                          

Τηλ. Fax  23710 22001                                             
E-Mail : elmechalkidikis@gmail.com

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΙΣΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ
Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 το Υπουργείο Παιδείας καθορίζει με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο, το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα:
·      Η άδεια με αποδοχές άνω των 15 ημερών ετησίως (ασθένεια πλην επιπλοκών κύησης και άδειας τοκετού ή λοχείας) οδηγούν στην απόλυση τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς!!!
·      Οι άνω των 15 ημερών άδειες δεν υπολογίζονται ως χρόνος διδακτικής προϋπηρεσίας!!!
Με κυνικό τρόπο στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή οφείλεται στην «…αδήριτη ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής και εξορθολογισμένης διαχείρισης των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας…» Τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, κατασπαράζουν ακόμα και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα στην ασθένεια και στη μητρότητα. Για τον εργαζόμενο που αρρωσταίνει επιφυλάσσεται ο Καιάδας!!! Ενώ από την υποψήφια μητέρα αφαιρείται η διδακτική  προϋπηρεσία για όσο χρόνο αντιμετωπίζει προβλήματα κύησης!!!
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος, μαζί με τα πειθαρχικά, τις διαθεσιμότητες και την προώθηση της αξιολόγησης μετατρέπουν το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης σε κάτεργο ανασφαλούς και κακοπληρωμένης εργασίας. Με όχημα την κρίση η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ επιχειρεί την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση, την επιβολή του φόβου και της ανασφάλειας. Η εγκύκλιος δεν εκδόθηκε μόνο για τα πιθανά περιστατικά ανάλογων αδειών αναπληρωτών συναδέλφων, αλλά στοχεύει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις όλων των εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε:
·      Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η εγκύκλιος.
·      Προστασία και ίσα δικαιώματα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να καταγγέλλουν στην ΕΛΜΕ κάθε περιστατικό καταστρατήγησης των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους -και ιδιαίτερα τους αναπληρωτές- σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στις 12:00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πολύγυρο.
Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 29/1 από 11 πμ – 2 μμ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου