Powered By Blogger

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (ΦΩΤΟ) 

 
1 ρεπορτάζ του Νίκου Παπαχρήστου - φωτογραφίες του Κώστα Τζιβανίδη

Προσκυνηματική επίσκεψή στο Αγιώνυμο Όρος Άθω πραγματοποιεί για πρώτη φορά μετά την εκλογή και την ενθρόνιση του, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος.
Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος έφτασε το μεσημέρι στις Καρυές, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Ριγανά, όπου έγινε δεκτός από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη και τους πατέρες της Ιεράς Επιστασίας.
Αφού προσκύνησε την ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στο Ναό του Πρωτάτου – από τον οποίο τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η απομάκρυνση των ειδικών μεταλλικών υποστυλωμάτων  καθώς ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες – ο Μητροπολίτης Ιερισσού επισκέφθηκε το κτήριο της Ιεράς Κοινότητας.
Εκεί τον υποδέχθηκαν με τις προβλεπόμενες τιμές τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας ενώ ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Μάξιμος του προσέφερε το ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο για την εκατονταετηρίδα από την απελευθέρωση του Αγίου Όρους καθώς και έναν πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει το Ναύαρχο Κουντουριώτη με φόντο την χερσόνησο του  Άθω κατά την απελευθέρωση του στις 2 Νοεμβρίου 1912.
Υπενθυμίζεται πως υπό τις διαταγές του Ναυάρχου Κουντουριώτη, το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» μαζί με τον ελληνικό στόλο έπλευσαν στη θαλάσσια περιοχή της χερσονήσου του Άθω απελευθερώνοντας το Περιβόλι της Παναγιάς ύστερα από 488 χρόνια Οθωμανικού ζυγού.
Ο Μητροπολίτης Ιερισσού συγκινημένος ευχαρίστησε τον Πρωτεπιστάτη και τους Πατέρες της Ιεράς Επιστασίας για την ιδιαίτερη τιμή.
Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Θεόκλητος επισκέπτεται το Άγιον Όρος για να προστεί των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον Άγιο Γεδεών στην Ιερά Μονή Καρακάλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου