Powered By Blogger

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Νέος πρόεδρος του Eurogroup o Ολλανδός Γερούν Ντάισελμπλουμ
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρέδωσε έπειτα από οκτώ χρόνια τη σκυτάλη στον Γερούν Ντάισελμπλουμ 
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρέδωσε έπειτα από οκτώ χρόνια τη σκυτάλη στον Γερούν Ντάισελμπλουμ
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Το Eurogroup εξέλεξε τη Δευτέρα, όπως αναμενόταν, τον 46χρονο Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ ως νέο πρόεδρο του οργάνου, στη θέση του επί οκταετία επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Ντάισελμπλουμ εξελέγη στη θέση του προέδρου της Ευρωομάδας «παρά μία ψήφο ομοφώνως», ανακοίνωσε, ο εκπρόσωπος του Eurogroup Γκι Σουλέρ.
Ο «κύριος ευρώ» με το δύσκολο στην προφορά επώνυμο (ο Όλι Ρεν χρειάστηκε να το συλλαβίσει στους δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη Τύπου) δήλωσε στους συναδέλφους του ότι στόχος του είναι να κινηθεί πέρα από την απλή αντιμετώπιση της κρίσης, σε πιο μακροπρόθεσμες πολιτικές, με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.
Ο 46χρονος Ντάισελμπλουμ, με σπουδές στην αγροτική οικονομία (διατηρεί ακόμη φάρμα εκτροφής χοίρων) στην Ολλανδία και την Ιρλανδία, θεωρείται «αγγλόφιλος» και, αν και μέλος του Εργατικού Κόμματος της Ολλανδίας, αυστηρός υπέρμαχος της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
«Κανείς δεν πρέπει να περιμένει δώρα. Όλοι πρέπει να τηρούν τις υποχρεώσεις τους», είναι μία από τις πιο γνωστές τοποθετήσεις του για την ευρωπαϊκή πολιτική. Ο νέος «Mr Euro» προέρχεται άλλωστε από μία εκ των πέντε χωρών της Ευρωζώνης με αξιολόγηση «ΑΑΑ».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου