Powered By Blogger

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ε.Λ.Μ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΛΜΕ Χαλκιδικής: σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις περιοχές μετάθεσης 

Το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορώντας και απαξιώνοντας για άλλη μια φορά τις προτάσεις του κλάδου και τις εισηγήσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης αιφνιδιαστικά επανακαθορίζει τις περιοχές μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κάθε νομός να θεωρείται πλέον μια περιοχή μετάθεσης.
Είναι προφανές ότι το μέτρο αυτό εντάσσεται στην πολιτική «ορθολογικής αξιοποίησης του εκπαιδευτικού προσωπικού»,όπως ορίζει το 3ο Μνημόνιο, που στην πράξη σημαίνει ότι ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να τοποθετείται και να συμπληρώνει ωράριο σε σχολεία που θα απέχουν μεταξύ τους δεκάδες χιλιόμετρα,όπως στη Χαλκιδική και θα βρίσκεται συνέχεια σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης.
Οι επιπτώσεις στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο προς τους μαθητές, από εκπαιδευτικούς λάστιχο, είναι προφανείς. Αλλά και γι’αυτό αδιαφορεί το Υπουργείο Παιδείας.
Βγάζει τους συναδέλφους από οποιαδήποτε προγραμματισμό τους για μεταθέσεις και βελτιώσεις στις περιοχές μετάθεσής τους. Προετοιμάζει τους εκπαιδευτικούς για την υποχρεωτική μετακίνησή τους σε όλα τα σχολεία της χώρας και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από οργανική θέση και μόνο με απόφαση του υπουργού. Σε μια περίοδο δραματικής μείωσης των μισθών μας και γενικότερης επιδείνωσης της οικονομικής μας κατάστασης το μέτρο αυτό συνεπάγεται την οικονομική μας εξόντωση.
Αυτό το μέτρο σε συνδυασμό με την επικείμενη αύξηση του ωραρίου, τις νέες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, τις συμπτύξεις τμημάτων, την αξιολόγηση θα οδηγήσει σε απολύσεις, οι οποίες είναι και ο στόχος της μνημονιακής τους πολιτικής.
Ο υπολογισμός των οργανικών κενών σε επίπεδο Νομού θα δώσει λιγότερα κενά, άρα και ελάχιστες μεταθέσεις και μηδενικούς διορισμούς ακόμη και αναπληρωτών, δεδομένου ότι τα κονδύλια για τους αναπληρωτές στον προϋπολογισμό είναι δραματικά μειωμένα. Στο Νομό μας ακόμη περιμένουμε τον διορισμό αναπληρωτών σε βασικές ειδικότητες, αναθέτοντας τα μαθήματά τους σε καθηγητές που δεν δικαιούνται να τα διδάξουν, παραβιάζοντας τη νομιμότητα.
Μπορούμε με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε την πολιτική που διαλύει τις εργασιακές μας σχέσεις, που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους, την πολιτική που επιβάλλει νέα φορολεηλασία σε βάρος μας, την πολιτική που πλήττει τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα η απόφαση που σε συνδυασμό με τα μνημόνια, τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τους Εφαρμοστικούς νόμους θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κινεζοποίησή μας.
ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου